0

مقالات بررسي ضايعات محصولات كشاورزي

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بررسي ضايعات محصولات كشاورزي
جمعه 25 فروردین 1391  9:55 AM

 38: بررسي ضايعات نان در شهرستان شهركرد
عابدي اصغر
همايش ملي بررسي ضايعات محصولات كشاورزي  1384;24 آبان، 1384(2)
کلید واژه:  ضايعات، يارانه، اقتصاد کشاورزي
خلاصه:

در سال هاي اخير برنامه ريزان امور كشاورزي جهت جلوگيري از بدتر شدن وضع فعلي نان از نظر افزايش يارانه، کاهش کيفيت آن و از طرفي بالا بردن سطح توليد گندم، توانسته انداز طريق اجراي سياست هايي از قبيل طرح محوري گندم، زارعين را به تداوم سرمايه گذاري در امر توليد تشويق نمايند. بمنظور اجراي اين سياست، دولت در مراحل كاشت، داشت و برداشت، بطور مستقيم و غير مستقيم يارانه به توليدكنندگان ميدهد. علاوه بر آن براي اينكه مصرف كننده نيز از اين كمك دولت بي نصيب نماند و ضمنا از ضايعات روزانه نان جلوگيري شود و از خسارات هاي جبران ناپذيري که به بودجه كشور از اين طريق وارد مي شود ممانعت بعمل آيد. سعي شده است در اين مقاله ضمن بررسي علل ضايعات نان در شهرستان شهركرد، پيشنهاداتي در جهت بهبود وضعيت توزيع نان ارايه گردد.
آمار جمع آوري شده از طريق نمونه گيري دو مرحله اي مي باشد که با استفاده از الگوي رگرسيون مرکب، اطلاعات و داده ها، مورد تحليل و بررسي قرار گرفته اند که نتايج بدست آمده از پردازش اطلاعات بشرح زير ارايه مي گردد:
اولا، يارانه به عوامل توليد و نهاده هاي مورد نياز تعلق ميگيرد ولي بخاطر کاهش قيمت آنها، خسارت جبران ناپذيري براي جامعه ايجاد مي کند.
ثانيا، خريد گندم به نرخ تضميني توسط دولت به زارعين خرده پا كه محصول خود را مصرف مي كنند كمكي قابل توجهي نمي نمايد.
ثالثا، يارانه باعث عدم دقت در امر پخت، نگهداري و در نهايت ضايعات نان مي گردد.

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها