پاسخ به:مقالات بررسي ضايعات محصولات كشاورزي
جمعه 25 فروردین 1391 9:54 AM
شهنوازي علي، اشراقي پروانه |
همايش ملي بررسي ضايعات محصولات كشاورزي 1384;24 آبان، 1384(2) |
کلید واژه: آبزي پروري، قزل آلاي رنگين کمان، تلفات |
خلاصه:
به منظور بررسي عوامل موثر بر تلفات ماهي قزل آلا در واحدهاي پرورشي استان آذربايجان شرقي، جامعه مورد مطالعه به سه گروه تقسيم و از روش نمونه گيري طبقه اي تصادفي جهت تعيين حجم نمونه استفاده شد. نتايج نشان داد متوسط تلفات در واحدهاي استان، بين 4 الي 25 درصد است و متغيرهاي سطح توليد، تعداد و وزن بچه ماهي، دبي آب ورودي، مقدار غذا و وزن برداشت از عوامل موثر و معني دار بر ميزان تلفات مي باشند به طوري که با افزايش توليد، وزن بچه ماهي و دبي ورودي، ميزان تلفات کاهش و با افزايش مقدار غذاي مصرفي، تعداد بچه ماهي و وزن برداشت تلفات گسترش مي يابد. نتايج محاسبه کششها مشخص نمود توليد و تعداد بچه ماهي به ترتيب بيشترين تاثير منفي و مثبت را بر تلفات دارند. بنابراين جهت کاهش تلفات در واحدهاي استان، افزايش توليد به همراه انتخاب بچه ماهي با وزن بيشتر، افزايش دبي آب ورودي، و کاهش تعداد بچه ماهي، غذاي مصرفي و وزن برداشت توصيه مي شود. |