0

مقالات بررسي ضايعات محصولات كشاورزي

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بررسي ضايعات محصولات كشاورزي
جمعه 25 فروردین 1391  9:53 AM

 16: استفاده از خرماي ضايعاتي در تغذيه دام
عسكري فيروز
همايش ملي بررسي ضايعات محصولات كشاورزي  1384;24 آبان، 1384(2)
کلید واژه:  خرماي ضايعاتي، قابليت هضم، تركيبات شيميايي، تغذيه دام
خلاصه:

خرماي ضايعاتي يك ماده غذايي با ارزش است كه در مناطق جنوبي كشور به مقدار زيادي حاصل و در تغذيه انواع دام ها استفاده مي شود. بنابراين شناخت مواد مغذي و ارزش غذايي آن از اهميت بالايي برخوردار است. در اين مطالعه تعداد 24 نمونه مورد تجزيه ترکيبات شيميايي قرار گرفت. ميانگين تجزيه شيميايي نمونه هاي مورد آزمايش نشان داد که ميزان ماده خشك، پروتئين خام، چربي خام، الياف خام، ADF، عصاره عاري از ازت، كلسيم، فسفر و انرژي خام خرماي استان هرمزگان بترتيب برابر 4/85، 48/3، 84/0، 43/9، 58/26، 05/83، 16/0، 077/0 درصد و 4191 كالري در گرم ماده خشك مي باشد. نمونه هاي ياد شده در قالب يک طرح کاملا تصادفي بوسيله 12 راس بز نر اخته شده نژاد سياه مويي مورد تغذيه قرار گرفت. قابليت هضم ماده خشك، ماده آلي، پروتئين خام، الياف خام، ADF، عصاره عاري از ازت و انرژي خام بترتيب در خرماي منطقه ميناب برابر 62/66، 5/69، 82/27، 05/31، 84/27، 66/86 درصد و 58/2 مگاكالري در كيلوگرم و خرماي منطقه رودان برابر 64/59، 81/63، 34/18، 33/27، 46/21، 59/81 درصد و 3/2 مگاكالري دركيلوگرم و خرماي منطقه فين برابر 98/60، 82/64، 99/21، 49/28، 81/19، 99/79 درصد و 3/2 مگاكالري در كيلوگرم ماده خشك انرژي قابل هضم اندازه گيري شد. در ميزان مصرف اختياري خرماي سه منطقه مورد مطالعه اختلاف معنيداري وجود نداشت (5%<P).

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها