0

مقالات بررسي ضايعات محصولات كشاورزي

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بررسي ضايعات محصولات كشاورزي
جمعه 25 فروردین 1391  9:52 AM

 15: بررسي امکان توليد اسيد سيتريک از تفاله خرما با استفاده از قارچ آسپرژيلوس نايجر
نيك خواه ممان مهدي، مظاهري اسدي مهناز
همايش ملي بررسي ضايعات محصولات كشاورزي  1384;24 آبان، 1384(2)
کلید واژه:  اسيد سيتريک، تخمير بستر جامد، ضايعات خرما، تفاله خرما
خلاصه:

در اين تحقيق امكان توليد اسيدسيتريك ازتفاله حاصل از شيره خرما با استفاده از سويه آسپرژيلوس نايجر (*PTCC 5010) مورد بررسي قرار گرفت. در ابتدا نمونه هايي از تفاله خشك شده خرما از يك واحد توليدي شيره و سركه خرما تهيه شد و ترکيب شيميايي آنها از نظر مقدار پروتئين، قند، رطوبت و خاکستر مورد آناليز قرار گرفت. در ادامه برخي از عوامل مهم در فرايند تخمير بستر جامد بر روي پودر تفاله خرما (37% قند) مورد مطالعه قرار گرفت.
براي به دست اوردن ميزان تلقيح مناسب درصدهاي مختلف تلقيح از محيط پيش کشت (حاوي 8 10*2 اسپور ) به محيط کشت اصلي بررسي شد. که با توجه به راندمان توليد اسيد سيتريک ميزان تلقيح 8 تا 10 درصد (معادل 300-250 پلت) براي تفاله خرما تعيين گرديد. تيمارسازي اوليه پودر تفاله خرما با فروسيانيد پتاسيم انجام شد که بهترين نتيجه در محدوده غلظت 25/0تا 75/0 گرم به ازاي هر كيلوگرم از تفاله به دست آمد. آزمايشات براي تعيين pH اپيتيم نشان داد که تفاله خرما در محدوده بين 4/4 تا 5/5 بالاترين راندمان توليد اسيدسيتريک را داراست.
در ادامه براي بالا بردن راندمان توليد توليد اسيدسيتريک اثر متانول نيز مورد بررسي قرار گرفت که در تفاله خرما در سطح 4 درصد (حجم به وزن) بهترين نتايج مشاهده گرديد با توجه به داده هاي حاصل از آزمايشات بهينه سازي ماگزيمم توليد اسيدسيتريک در يک دوره تخمير 8 روزه، 4/156 گرم به ازاي هر کيلوگرم تفاله به دست آمد. راندمان توليد نيز بر حسب مقدار قند مصرفي 5/81 درصد تعيين شد.

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها