0

مقالات بررسي ضايعات محصولات كشاورزي

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات بررسي ضايعات محصولات كشاورزي
جمعه 25 فروردین 1391  9:51 AM

 11: مطالعه اثرات محلولپاشي قبل از برداشت کلرور كلسيم روي صفات انگور در انبار سرد
دولتي بانه حامد، زمردي شهين، غني شايسته فرخ
همايش ملي بررسي ضايعات محصولات كشاورزي  1384;24 آبان، 1384(2)
کلید واژه: 
خلاصه:

بمنظور بهبود كيفيت ميوه انگور از جمله حفظ سفتي،كاهش ضايعات و از دست دادن آب و ريزش حبه ها در طي برداشت، بازار رساني و نگهداري در انبار طرحي بصورت آزمايش فاكتوريل در قالب طرح بلوك هاي كامل تصادفي با سه تيمار و در سه تكرار به مرحله اجرا درآمد. فاكتور اول غلظت كلرور كلسيم در چهار سطح 0، 5/0، 1 و 5/1 درصد، فاكتور دوم نوع رقم شامل ريش بابا و قزل اوزوم، فاكتور سوم زمان محلول پاشي در دو سطح 20 و 10 روز قبل از برداشت مي باشد. انگورها در زمان رسيدگي مناسب برداشت و در جعبه هاي چوبي بسته بندي و در انبار روستايي نگهداري شدند. قبل از انتقال به محل نگهداري و در طول نگهداري در انبار هر 15 روز يكبار بطور تصادفي از انگورها نمونه برداري و مواد جامد محلول (TSS)، اسيديته، pH، كاهش وزن، ميزان ريزش حبه ها، قهوه اي شدن، مقدار كلسيم و درصد آلودگي آنها تعيين شد. نتايج نشان داد در حين برداشت مقداركلسيم ميوه ها با افزايش غلظت محلول كلروركلسيم تا 5/0 درصد و مقدار كلسيم و پتاسيم چوب خوشه ها با افزايش غلظت محلول كلروركلسيم تا 1 درصد افزايش يافته ولي افزايش بيشتر آنها تاثير معني داري برآن نداشته است. همچنين بيشترين مقدار بريكس، اسيديته، كلسيم حبه و چوب خوشه و مقدار پتاسيم چوب خوشه و كمترين مقدار pH مربوط به انگور رقم ريش بابا بود. در طول نگهداري نيز مقدار بريكس، pH و درصد افت وزني افزايش ولي مقدار اسيديته كاهش يافته است. محلولپاشي با غلظت 1 درصد كلروركلسيم موجب افزايش بريكس،pH  و كاهش معني دار اسيديته شده است.

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها