پاسخ به:مقالات بررسي ضايعات محصولات كشاورزي
جمعه 25 فروردین 1391 9:51 AM
عالم زاده انصاري ناصر |
همايش ملي بررسي ضايعات محصولات كشاورزي 1384;24 آبان، 1384(2) |
کلید واژه: |
خلاصه:
سوخ پياز استان خوزستان معمولا در بهار تشكيل، برداشت و در همان فصل يا تابستان مصرف و مقدار از آن جهت توليد بذر نگهداري مي شود. جهت بررسي روند ضايعات سوخ پياز در انبارهاي گرم استان خوزستان آزمايشي در پاييز سال 81، 5 رقم از ارقام در حال توليد دانشگاه شهيد چمران و 2 رقم از ارقام محلي و 3 رقم از ارقام خارجي موجود در بازار کشت و در بهار سال 82 برداشت شدند. در اين آزمايش سوخ ها را پس از التيام در جعبه هاي به ابعاد 30x50 به ارتفاع 15 سانتيمتر نگهداري شدند. اين آزمايش در قالب بلوك هاي كامل تصادفي با 3 تكرار انجام گرفت. ابتدا وزن سوخ ها تعيين گرديد، پس از آن هر 15 روز يك بار تغييرات تعداد و وزن سوخ هاي سالم و بيمار اندازه گيري شدند، نتايج اين آزمايش نشان داد كه حداكثر، متوسط و حداقل دماي روزانه به ترتيب 48، 33، 25 درجه سانتيگراد و متوسط رطوبت نسبي 40% بود. در انبار هيچ سوخي توليد ريشه يا سبز نشد، عمر انبارداري ارقام با همديگر داراي اختلاف معني داري بودند. ارقام توليدي در دانشگاه عمر انبارداري بيشتري از خود نسبت به ارقام محلي و ارقام خارجي موجود در بازار از خود نشان دادند. ارقام تكزاس يلو گرانو، تكزاس ارلي گرانو و G1 داراي كمترين عمر انبارداري بوده، 50% از سوخ هاي آنها طي 60 روز از بين رفتند، در حالي كه ارقام محلي و اصلاح شده در دانشگاه 50% از سوخه اي آنها طي 120 روز، از بين نرفتند. مهمتري قارچ عامل پوسيدگي پياز در انبارهاي گرم استان قارچ Aspergillus nigra تشخيص داده شد. |