پاسخ به:مقالات همايش ملي آموزش عالي و كارآفريني گذشته، حال، آينده
جمعه 25 فروردین 1391 9:11 AM
7: جايگاه کارآفريني در دانشگاه هزاره سوم
|
بني سي پريناز |
همايش ملي آموزش عالي و كارآفريني گذشته، حال، آينده 1386;6 اسفند، 1386(1) |
کلید واژه: دانشگاه، هزاره سوم، کارآفريني |
خلاصه:
آگاه سازي و ايجاد فرهنگ و روحيه فرهنگ و روحيه كارآفريني، انتقال دانش فني و مهارت هاي خاص كارآفريني، آماده سازي مخاطبان براي پژوهش در مقوله كارآفريني، ايجاد اشتغال و راه اندازي كسب و كار، و تحكيم و حفظ بقاي كسب و كارهاي نوپا، از جمله اهدافي هستند كه توسط دوره هاي آموزشي كارآفريني تعقيب مي شوند.
برحسب اينكه يك دوره آموزشي كداميك از اهداف فوق را دنبال مي كند به ساختار، زمانبندي و محتواي متفاوتي نياز دارد.
ترويج كارآفريني در كشور به دو دليل نيازمند آموزشهايي متفاوت از كارآفريني عمومي است. دليل اول ماهيت خاص شركتهاي جديد مبتني بر تكنولوژي است كه رابطه علم -تكنولوژي- بازار مربوط مي شود. دليل دوم ويژگي هاي خاص پژوهشگران و دانشگاهيان است كه به تفاوت هاي فرهنگي، علمي و تجربي اين افراد با ساير كارآفرينان مربوط مي شود.
اگر هدف از توسعه كارآفريني ايجاد اشتغال و خلق شركتهاي نوپا در زماني كوتاه باشد، آموزشهاي غيررسمي توسط انكوباتورها و پارك هاي تكنولوژي بسيار موثرتر از آموزشهاي رسمي توسط موسسات آموزش عالي است. از آنجا كه در كشور ما هنوز انكوباتورها و پارك هاي تكنولوژي به شكوفايي نرسيده اند و تجربه زيادي در اين زمينه نيندوخته اند، بهتر است آموزشهاي كارآفريني با كمك كساني ارايه شود كه شخصا اين مسير را پيموده اند. و در كنار آموزشهاي رسمي از تجارب و ديدگاههاي اين افراد استفاده شود.
نكته آخر اينكه آموزش، تنها يك جزء از سيستم توسعه كارآفريني است. از اين رو، آموزشهاي كارآفريني در صورتي اثربخش هستند كه با ساير اقدامات ترغيب كننده و تسهيل كننده همچون تاسيس صندوق هاي سرمايه گذاري مخاطره پذير، ايجاد انكوباتورها تكنولوژي، و تصويب قوانين و مقررات لازم همراه باشند
|