0

مقالات ادبيات تطبيقي خودي از نگاه ديگري

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات ادبيات تطبيقي خودي از نگاه ديگري
پنج شنبه 24 فروردین 1391  10:34 PM

 6: سرزمين ميزبان از نگاه مهاجر
سليمي كوچي ابراهيم
همايش ادبيات تطبيقي خودي از نگاه ديگري  1385;شهريور 1385(4)
کلید واژه:  ادبيات مهاجر، هويت، سرزمين ميزبان، آسيب پذيري، بيگانگي
خلاصه:

ادبيات مهاجرت تجربه گران سنگ نسلي را به تصوير مي کشد که دور از مام وطن، با بر دوش کشيدن محنت هاي جامعه و زبان، به مدد قلم فرهيخته هنر، انديشيدن و دانستن را پاس مي دارند.
کوشش هايي نظير آنچه براهني در امريکا و فرانسه، قاسمي در فرانسه، معروفي در آلمان و خاکسار در هلند انجام داده اند، بي شايبه به گسترش ارتباط و تعامل فرهنگي، معرفي توانايي و قابليت هاي ادبيات خودي و پيوند زبان مادري با ديگر زبانها انجاميده است.
در اين ميان نمي توان نقش نگاه سنجيده، متين، منصفانه و اما نگران مهاجر را از نظر دور داشت. ادبيات مهاجر فارسي به رغم تمام دغدغه هايي که فرارو دارد، وارد مرحله نويني از مناسبات جهاني شده و مي توان نويد داد که نسل خجسته اي در راه است. ادبياتي که در دل تغييرات پرشتاب جوامع، در تعاملي فرهيخته تر و عقلاني تر با سرزمين ميزبان و به دور از سردرگمي ها و غرض ورزي ها به بيان حس ها و دريا فت ها مي پردازد.
مهاجر ديگر هويت خود را در برزخ گذشته اي که پشت سرگذاشته و آينده مبهمي که در سرزمين ميزبان پيش رو دارد جستجو نمي کند و رويکردش به تعلقات خاطر گذشته و بازسازي آن در حد نوستالژي باقي نمي ماند. امروز اگر چه ادبيات مهاجرت بيرون از وطن و بيرون از زبان اتفاق مي افتد اما در موقعيت زيستي و فرهنگي جديد سردرگم نمي شود و ديگر ديوار تناقض ها و نا همساني ها را نفوذ ناپذير نمي داند
.
نوشته حاضر به مقايسه و بررسي مولفه هاي نوظهور در طرز تلقي مهاجر از سرزمين ميزبان و نگاه او به ساختارهاي اجتماعي و فرهنگي آن پرداخته است.

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها