پاسخ به:مقالات هيدروپونيك و توليدات گلخانه اي
پنج شنبه 24 فروردین 1391 9:53 PM
آقايي افشار محمود,واحديان مهرداد,زينلي نژاد حميد |
كنگره ملي هيدروپونيك و توليدات گلخانه اي 1388;مهر 1388(1) |
کلید واژه: |
خلاصه:
به منظور مقايسه محلولهاي غذايي رايج با محلولهاي غذايي بافرشده با كلات از لحاظ كنترل فعاليت يونهاي آزاد فلزي در سطوح مورد نظر، فعاليت كاتيونهاي آزاد و گونه هاي غالب آهن، روي، مس، منگنز، كادميم و نيكل در سه نوع محلول غذايي با كاربرد تيمارهاي روي (دو سطح صفر و 10 ميكرومولار( و كادميم )دو سطح صفر و 1 ميكرومولار( با استفاده از برنامه رايانه اي Visual MINTEQ08 پيش بيني شد. يك محلول غذايي بافر شده با كلات EDTA و دو محلول غذايي رايج كه در يكي آهن به شكل كلريد آهن و در ديگري آهن از منبع كلات FeEDTA بودند بكارگرفته شد. در محلول غذايي بافر شده با كلات، علاوه بر تامين آهن مورد نياز گياه، كاربرد سطوح مورد نظر روي و كادميم در محلول به عنوان تيمارهاي آزمايش، فعاليت كاتيون آزاد دو ظرفيتي ساير عناصر كم مصرف در تيمارهاي مختلف را تغيير نداد در حالي كه در محلو هاي غذايي رايج، با كاربرد تيمارهاي مورد نظر روي و كادميم، گونه بندي ساير عناصر به طور قابل ملاحظه اي تغيير كرد. به نظر مي رسد در مطالعات مربوط به عناصر كم مصرفي نظير روي و نيكل كه احتمال آلودگي اين فلزات در سيستم كشت وجود داشته و ايجاد كمبود آنها مشكل است و همچنين در برخي سيستمهاي تجاري، كاربرد محلولهاي غذايي بافر شده با كلات بسيار موثر و كارآمد باشد. |