پاسخ به:دانلود مقالات مربوط به صنعت نفت
سه شنبه 22 فروردین 1391 6:29 PM
8: جايگاه تحقيقات کاربردي در صنعت نفت و WTO
|
طيبي حميدرضا، اخوان علي |
همايش ملي توسعه فناوري در صنعت نفت 1383;7-8 دي، 1383(2) |
کلید واژه: |
خلاصه:
از سال 1995 تاکنون که مدت ده سال از عمر تاسيس سازمان تجارت جهاني مي گذرد، هنوز بحث نفت بصورت جدي در اين سازمان مطرح نشده است که قطعا با طرح اين موضوع موازنه قدرت بين کشورهاي صنعتي و کشورهاي نفتي عضو سازمان برقرار مي شود.
اما همان طور که مي دانيم راز بقاي کشورهاي عضو سازمان در بهبود کيفيت و کاهش قيمت محصولات عرضه شده به بازار تجارت جهاني است. اين امر محقق نمي شود مگر با تقويت نهادهاي تحقيق و توسعه در صنعت.
صنعت نفت کشور ما بيش از هر صنعت ديگر نيازمند ايجاد مراکز تحقيقات کاربردي فعال در زمينه توليد تجهيزات جانبي مي باشد. قيمت تمام شده توليد نفت خام در کشور عربستان در حدود 8 تا 12 دلار است، در صورتيکه در کشورهاي صنعتي که صاحب ذخاير نفتي مي باشند مانند آمريکا بين 1 تا 2 دلار است. يكي از دلايل اين اختلاف دسترسي به تکنولوژي ساخت تجهيزات جانبي اين صنعت در اکتشاف، حفاري، استخراج و بهره برداري نفت است.
بنابراين اگر بخواهيم پس از عضويت در سازمان تجارت جهاني با طرح بحث نفت بيشترين استفاده را از آن ببريم، مي بايست بر روي ساخت تجهيزات تکنولوژيکي صنعت نفت در کشور سرمايه گذاري کنيم که يکي از آن نهادها مراکز تحقيقات کاربردي در زمينه ساخت تجهيزات نفت است که با توسعه تحقيقات بنيادي و يا مهندسي معکوس قادر به ساخت تجهيزات تکنولوژيکي صنعت مي باشند.
در اين مقاله سعي مي گردد تا با معرفي تهديدات و فرصتهاي موجود در راه پيوستن به سازمان تجارت جهاني جايگاه تحقيقات کاربردي را در تبديل تهديدات به فرصتها تعيين نماييم.
|