0

دانلود مقالات صنعتی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات صنعتی
سه شنبه 22 فروردین 1391  4:22 PM

 83: مقايسه فرآيند تبديل شلتوک (شالي) به برنج در روش هاي متداول نسبت به استفاده از سيستم parboiling در حين عمليات تبديل
رسولي محمدرضا
همايش بين المللي مراكز تحقيق و توسعه (جهاني شدن تحقيق و توسعه)  1386;4-5 تير، 1386(1)
کلید واژه:  شلتوک، برنج، دستگاه تميز کن، پوست کن، سفيد کن، لايه سبوس، سيستم parboiling
خلاصه:

برنج در رژيم غذايي مردم کشور از اهميت بسياري برخوردار بوده و در رديف کالالهاي استراتژيک جاي گرفته و دومين ماده غذايي اکثر مردم کشور پس از گندم مي باشد از اين رو بحث فرآيند تبديل شالي به برنج از اهميت بسياري برخوردار است.
در سيستم هاي متداول، ابتدا شالي خشک شده توسط دستگاه تميز کن، تميز و سپس پوسته بيروني شلتوک (Husk) با استفاده از دستگاه پوست کن و پوسته دروني شلتوک(لايه Bran) توسط دستگاه سفيد کن از شلتوک جدا و در پايان توسط دستگاه بوجار (غربال) نيم دانه از دانه سالم جدا مي گردد. لذا به منظور افزايش کيفيت پخت و کاهش ميزان درصد نيم دانه برنج در شرکت خزرالکتريک از سيستم  parboiling در حين عمليات تبديل شلتوک به برنج استفاده گرديد که در اين حين، موارد زير در نظر گرفته گرديد:
1 -
پارامترهاي موثر بر فرآيند همچون رطوبت اوليه و زمان تبديل، نحوه خشک کردن، نحوه فرآيند تبديل
2 - 
پس از انجام عمليات تبديل در روش، ميزان راندمان مورد بررسي قرار گرفت.
به منظور ارزيابي و مقايسه دو سيستم تبديل، ابتدا مقدار مشخصي شلتوک با رطوبت مشخص به دو بخش تقسيم گرديد و يک بخش با استفاده از دستگاههاي آزمايشگاهي موجود در شرکت، تبديل و بخش ديگر آن، ابتدا به مدت زمان مشخص خيسانده، سپس آن را به مدت معين بخار داده و خشک گرديد و در پايان، عمليات تبديل بر روي آن انجام گرديد و ميزان راندمان تبديل مورد بررسي قرار گرفت و در حالتي که از سيستم parboiling در حين تبديل استفاده گرديد درصد برنج سالم توليدي 6.66 % بيشتر از روش متداول و درصد نيم دانه برنج 3.77% کمتر از روش متداول و کيفيت پخت برنج توليدي پس از عمليات parboiling بهتر از سيستم متداول بود.

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها