پاسخ به:دانلود مقالات مدیریت-کیفیت
سه شنبه 22 فروردین 1391 2:19 PM
6: مبتني بر هزينه دوره عمر
|
هرسيني هديه، كاظم زاده رضا |
كنفرانس بين المللي مديران كيفيت 1384;29-26 تير، 1384(6) |
کلید واژه: |
خلاصه:
تجزيه و تحليل حالت خطاي بالقوه و آثار ناشي از آن (FMEA) روشي سيستماتيك براي شناسايي و پيشگيري از وقوع خطاهاي بالقوه موجود در طرح محصول، محصول و فرآيند توليد آن ميباشد. اين روش بيشتر بر جلوگيري از بروز عيب و افزايش ايمني تمركز دارد. در FMEA سنتي ابتدا خطاهاي بالقوه يا نقصهاي احتمالي موجود به وسيله عدد الويت ريسك (Risk Priority Number) الويت بندي ميشوند و سپس بر اساس الويت هر خطا، اقدامات اصلاحي لازم در راستاي بر طرف نمودن آن صورت ميگيرد. عدد الويت ريسك (RPN) با حاصلضرب سه شاخص: رخداد (Occurrence)، وخامت (Severity) و كشف (Detection) معرفي شده است. امتيازدهي به دو شاخص وخامت و كشف عملي كاملا نظري و بدون مقياس جهاني است. همچنين عدد الويت ريسك (RPN) حاصلضرب سه متغير وصفي است كه به عنوان يك معيار دقيق اندازه گيري نميتوان از آن ياد كرد. در حال حاضر عليرغم محدوديتها و مشكلاتي كه FMEA سنتي دارد، بسياري از صنايع از آن استفاده ميكنند. اين مقاله، در خصوص كاستي هاي FMEA سنتي و معرفي روش جديدي از FMEA مبتني بر هزينه دوره عمر بحث ميكند به طوريكه در اين روش ريسك خطا با معيار هزينه اندازه گيري ميشود. خطايي كه منجر به هزينه بالاتري شود، در الويت اقدام اصلاحي قرار ميگيرد.
|
7: كيفيت و كارتيمي چند تخصصه Quality & Cross functional Team Working
|
يزدان پناه مهشيد |
كنفرانس بين المللي مديران كيفيت 1384;29-26 تير، 1384(6) |
کلید واژه: |
خلاصه:
گسترش نقش خواسته هاي مشتري در فرآيند توليد و قرار گرفتن پژوهش مشتري در آغاز و پايان چرخه توليد و ارايه محصول، سيستم توليد و ارايه را از حالت است اندارد و توليد انبوه به سمت پروژه هاي توليدي mass customization سوق داده است. علاوه بر آن بخش بزرگي از محصولات با بعد عظيم تاثيرگذاري و تاثيرپذيري اجتماعي در قالب پروژه هاي صنعتي، عمراني، ساختماني، تاسيساتي، زيربنايي و تسهيلات، توليد و ارايه مي شوند كه كيفيت و قابليت اعتماد آنها سهم بسزايي در مسووليت هاي اجتماعي دارد.
پروژه ها بر حسب ماهيت خويش براي ارايه محصول با كيفيت به ابزار و روش هاي اثربخشي براي هماهنگ نمودن زمان، هزينه، انتخاب ها، منابع انساني، تغييرات، اطلاعات، دانش فني و تجارب نياز دارند. در متدولوژي مديريت پروژه ابزارهاي كار تيمي، برگزاري جلسات برنامه ريزي شده، استفاده از ابزارهاي مختلف براي توسعه منابع تفكر و اجراي يكسان (سينرژي، طوفان ذهني، گردآوري نظرها)، ايجاد پاركينگ، ليست موضوعات، گردآوري يافته هاي پروژه، ارايه و دريافت بازخور و ايجاد سيستم اطلاعات Online پروژه، در نظر گرفته شده است. مطمئنا به كارگيري اين ابزارها به صورت برنامه ريزي شده و هدفمند متوليان پروژه را در نيل به هماهنگي مورد نياز و در نتيجه ارايه محصول با كيفيت ياري خواهد نمود. ليكن با توجه به پيچيدگي فرآيندها و گسترش نقش كيفيت محصول، علاوه بر ابزارهاي متداول مديريت پروژه، بهره گيري از تيم هاي Cross functional در پديدآوري محصولات با كيفيت و قابليت اعتماد بالا نقش ويژه اي يافته اند. براي تعريف روشن تر كار تيمي Cross Functional مي توان گفت هنگامي كه در تيم همه تخصص هاي تاثيرگذار و تاثيرپذير وجود داشته باشند و بتوان فرصت هاي بهبود را از زاويه ديد تخصص ها ي مختلف بررسي و راهيابي نمود، كار تيمي انجام شده Cross functional محسوب مي شود. دليل نياز به كار تيمي چند تخصصه، نتيجة رشد و توسعه تكنولوژي، پيچيدگي صنايع، ايجاد رشته ها و تخصص هاي جديد در فصل مشترك علوم و انتظار مشتري به دريافت پاسخ هاي همه جانبه براي مسايل خود است. مسلما مشتري انتظار دارد پاسخگويي به نيازهاي وي بر حسب محدوديت هاي مكاني، زماني و مالي انجام شود. به بيان روشن تر نه اين امكان را دارد كه تك تك نيازهاي خود را با تجهيزات مجزا برآورده نمايد و نه رضايت مي دهد از برخي نيازهاي خود صرفنظر كند و از همه مهمتر انتظار ندارد كه در مقابل ايفاي برخي از نيازها با عوارض و يا بازتاب هاي ناخواسته روبرو شود. همه اين توقعات فرآيندهاي دخيل در طراحي، تكوين و ارايه محصول به مشتري را بر آن مي دارد كه ويژگي هاي مورد نظر مشتري را از زاويه تخصص هاي مختلف تحليل و راهيابي نمايند. به اين ترتيب از يك سو راه هاي متعدد و متنوعي براي تبديل خواسته ها، نيازها و انتظارات مشتري به ويژگي هاي كيفيت به دست مي آيد و از سوي ديگر اين راه ها در اولين فرصت از ديدگاه تخصص هاي مختلف ارزيابي و آزمون مي شوند. در نتيجه راه حل نهايي از بالاترين قابليت اعتماد برخوردار است. در تدوين اين مقاله از تجارب آموزش، مشاوره و تسهيلگري در تيم هاي مديريت كيفيت پروژه استفاده شده است.
|