پاسخ به:دانلود مقالات علوم زمين
چهارشنبه 10 خرداد 1391 10:57 PM
7 : نشريه علوم(دانشگاه تربيت معلم) پاييز و زمستان 1380; 1(4-3):193-199. |
بررسي نوع و ميزان مقاومت دارویي سالمونلاهاي جدا شده از مواد غذايي |
مهرابيان صديقه,رفيعي طباطبايي رباب,حاجيان اكرم |
اين پژوهش بر روي 300 نمونه که شامل 50 نمونه گوشت گاو بسته بندي شده، 50 نمونه گوشت جوجه بسته بندي شده و 100 عدد تخم مرغ در سطح شهر تهران که 100 نمونه از محتويات تخم مرغ و 100 نمونه برداشت از پوسته تخم مرغ انجام شد. در مجموع 30 عدد سويه شناسايي شد که شامل 8 واريته سرولوژيکي بود. در مورد کليه سويه ها از ماشينهاي کامل بيوشيمي، سرولوژي و تست حساسيت براي يافتن الگوي مقاومت دارويي انجام گرفت. نتايج حاصل نشان داد: سالمونلا انتريتيديس نسبت به ساير سالمونلاها غالب هستند. اکثر سويه هاي جدا شده به دو يا تعداد بيشتري دارو مقاوم بودند. سالمونلا انتريتيديس جدا شده از تخم مرغ و گوشت مرغ نسبت به ساير سالمونلاها مقاوم تر و داراي الگوي مقاومت چندگانه بود. سالمونلاتيفي موريوم و سالمونلا پاراتيفي نسبت به ساير سالمونلاها مقاومت کمتر نشان دادند. گرچه انسانهاي ناقل و بيمار در انتشار سالمونلا نقش دارند اما در بيشتر موارد همه گيري و بيماريهاي سالمونلايي و پراکندگي اين آلودگي از راه منابع غذايي است. بنابراين مسأله بهداشت مواد غذايي و محيط در سلامت انسان اهميت اساسي دارد. خطر به وجود آمدن سويه هاي مقاوم را بايد جدي گرفت؛ زيرا در عفونت هاي عمومي، معالجه و درمان تا حد زيادي دشوار است. از اين رو بجاست که توجه مراکز بهداشتي و درماني را به اهميت باکتري هاي مقاوم، پراکنده شدن آنها در محيط و خطرات ناشي از اين پراکندگي جلب کرد تا از تجويز بي رويه آنتي بيوتيک ها خودداري شود. |
كليد واژه: |
نسخه قابل چاپ |