پاسخ به:دانلود مقالات علوم زمين
چهارشنبه 10 خرداد 1391 8:14 PM
6 : نشريه علوم(دانشگاه تربيت معلم) پاييز و زمستان 1386; 7(3-4):941-952. |
بررسي خصوصيات پروبيوتيکي لاکتوباسيلوس هاي جداسازي شده از محصولات لبني تخميري ليقوان |
تاج آبادي ابراهيمي مريم,حجازي محمدامين,نوري اشرف السادات |
امروزه پژوهش هاي بسياري براي افزودن باکتري هاي پروبيوتيک به محصولات لبني به منظور ارتقاي سطح سلامت جامعه صورت مي گيرد. از مشکلات به کارگيري باکتري هاي پروبيوتيک مي توان به ايجاد طعم و عطر نامطلوب و همچنين عدم سازگاري و کاهش حيات اين باکتري ها در محصولات لبني اشاره کرد. جداسازي باکتري پروبيوتيک از محصول لبني مي تواند منجر به جداسازي سويه هاي مناسب براي افزودن به محصول لبني گردد. در اين پژوهش با استفاده از روش غربال انتخابي 56 ايزوله باکتري اسيد لاکتيک متحمل شرايط اسيدي از 30 نمونه مختلف محصول لبني تخميري سنتي ليقوان جداسازي شد. پس از بررسي هاي ميکروسکوپي و آزمون کاتالاز 48 سويه جنس لاکتوباسيل تشخيص داده شد و مقاومت اين سويه ها در شرايط اسيدي و املاح صفراوي ارزيابي شد. توانايي جذب کلسترول 18 سويه لاکتوباسيل مقاوم به اسيد و صفرا از روي تفاوت ميزان جذب کلسترول موجود در محيط کشت باکتري قبل و بعد از دوره گرم خانه گذاري ارزيابي شد. نتايج نشان داد به اين باکتري ها توانايي جذب کلسترول بين 266-54µg/ml را دارند. بيش تر جذب کلسترول در گونه هاي L.alimentarium,L casei, L.acidophilus, L.farieminis, L.planetarium، که از ماست و پنير ليقوان جدا شده اند مشاهده شد. اين نتايج نشان مي دهد پنير و ماست ليقوان داراي پتانسيل پروبيوتيکي بوده و بيش تر باکتري هاي پروبيوتيک انتخاب شده در اين پژوهش از اين دو محصول بوده اند. |
كليد واژه: پروبيوتيک، محصولات لبني ليقوان، اسيد و املاح صفراوي، کاهش کلسترول |
نسخه قابل چاپ |