پاسخ به:دانلود مقالات علوم زمين
جمعه 5 خرداد 1391 9:06 PM
8 : مجله علوم دانشگاه شهيد چمران تابستان 1386; -(17 (قسمت ب)):95-105. |
جداسازي آسپرژيلوس و اندازه گيري ميزان آفلاتوکسين موجود در پودر ماهي، ذرت و کنجاله سويا |
مياحي منصور,راضي جلالي محمد*,سلامات نگين |
* گروه علوم درمانگاهي، دانشگاه شهيد چمران اهواز |
بسياري از مواد غذايي انساني و دامي مستعد رشد و تکثير قارچ مي باشند. اين قارچ ها، توليد کننده هاي اصلي آفلاتوکسين ها که گروهي از متابوليت هاي قارچي بسيار سمي و سرطان زا هستند، مي باشند. معمولي ترين آفلاتوکسين ها G1، B2، B1 و G2 هستند که آفلاتوکسين B1 بيشترين سميت را دارد. عمده ترين نشانه هاي آفلاتوکسيکوز در پرندگان کاهش رشد، افزايش ضريب تبديل غذايي، کاهش وزن بدن، کاهش توليد و وزن تخم مرغ و تضعيف سيستم ايمني پرندگان مي باشد. در بررسي حاضر ميزان آلودگي به انواع قارچ هاي آسپرژيلوس و آفلاتوکسين در اقلام عمده تشکيل دهنده جيره پرندگان، کنجاله سويا، ذرت و پودر ماهي اندازه گيري شد. بدين منظور 75 نمونه مواد اوليه خوراک پرندگان شامل 25 نمونه از هر يک از اقلام کنجاله سويا، ذرت و پودر ماهي، از دو کارخانه توليد دان پرندگان اهواز و مرغداري هاي اطراف اهواز طي يک سال جمع آوري شد و ميزان آلودگي آن ها به قارچ آسپرژيلوس و سم آفلاتوکسين اندازه گيري گرديد. جداسازي قارچ به روش رقت سازي و سپس کشت قارچ به روش پورپليت انجام شد. استخراج آفلاتوکسين نيز با استفاده از حلال هاي متانول 55 درصد و به آفلاتوکسين به ترتيب در کنجاله سويا 96 و 40 درصد، در ذرت 88 و 40 درصد و در پودر ماهي 100 و 60 درصد بود. کنجاله سوياي وارداتي، ذرت توليد داخل و پودر ماهي توليد داخل بيشترين ميزان آلودگي به قارچ آسپرژيلوس را دارا بودند. بيشترين مقدار آلودگي به سم آفلاتوکسين B1 در پورد ماهي توليد داخل به مقدار 15 ميکروگرم در کيلوگرم بود. |
كليد واژه: آسپرژيلوس، آفلاتوکسين، سموم قارچي، ماکيان، کنجاله سويا، ذرت، پودر ماهي |
نسخه قابل چاپ |