پاسخ به:دانلود مقالات علوم زمين
جمعه 5 خرداد 1391 8:30 PM
5 : مجله علوم دانشگاه تهران 1383; 30(3):413-423. |
اثر كربوهيدراتهاي مختلف در رشد Saccharopolyspora erythraea و توليد اريترومايسين |
حامدي جواد*,ثقفي نيا اميراسماعيل,رستم زا مهسا |
* گروه زيست شناسي، بخش ميكروبيولوژي، دانشكده علوم، دانشگاه تهران، تهران، ايران |
با توجه به اهميت تركيبات محيط كشت در توليد آنتي بيوتيك ها اثر كربوهيدراتهاي مختلف گلوكز، مانوز، ريبوز، گالاكتوز، آرابينوز، سوكروز، مالتوز، لاكتوز، دكسترين و نشاسته و ملاس چغندر و نيشكر در توليد اريترومايسين و رشد Saccharopolyspora erythraea در محيط كمپلكس داراي آرد سويا و نمك هاي معدني به عنوان اجزا اصلي محيط كشت بررسي شد. مدت دوره فرمانتاسيون 11 روز، دور شيكر rpm240، درجه حرارت 30oC و pH اوليه 6.8 بود. روزانه مقدار اريترومايسين، بيوماس و pH در مايع فرمانتاسيون اندازه گيري شد. نتايج پژوهش نشان داده كه توليد اريترومايسين در محيطهاي داراي مونوساكاريدها و دي ساكاريدهاي مطالعه شده كمتر از پلي ساكاريدهاي مورد بررسي بوده است. بيشترين ميزان توليد بيوماس در محيط داراي گلوكز مشاهده شده است. رشد سويه در محيط هاي داراي سوكروز و ملاس چغندر و نيشكر نيز زياد، ولي كمتر از مقدار به دست آمده در محيط داراي گلوكز بوده است. بيشترين توليد اريترومايسين در محيط داراي دكسترين (0.66g/l) به دست آمده كه 4.4 برابر آنتي بيوتيك به دست آمده در محيط داراي گلوكز بوده است. رشد سويه و توليد اريترومايسين در محيط داراي انواع پنتوز كمتر از محيط داراي هگزوزهاي مطالعه شده بوده است. در پايان فرمانتاسيون، ميزان كربوهيدرات باقيمانده در محيط داراي گلوكز كمتر از ديگر محيط هاي بررسي شده بوده است. بيشترين كربوهيدرات باقيمانده در محيط هاي داراي پنتوز به دست آمده است. |
كليد واژه: اريترومايسين، ساکاروپلي سپورا اريترا، کربوهيدراتها، آنتي بيوتيک، دکسترين |
نسخه قابل چاپ |