پاسخ به:دانلود مقالات علوم زمين
سه شنبه 22 فروردین 1391 5:53 PM
![](http://seminar.sid.ir/JSidPortlets/image/abspaper.gif) 124: بررسي زمين شيميايي کانسار مس - طلا - نقره قلعه زري، خراسان جنوبي ![](http://seminar.sid.ir/JSidPortlets/image/pdf.png)
|
حسين نژاد علي اكبر، مر فريد |
همايش زمين شناسي 1384;9 - 8 شهريور، 1384(9) |
کلید واژه: |
خلاصه:
کانسار قلعه زري يک نهشته رگه اي از نوع گرمابي چند فلزي است. رگه هاي کانه دار در امتداد سطوح گسل ها وزونهاي برشي در درون سنگهاي ميزبان آتشفشاني ترشيري با ترکيب عمدتا آندزيتي نهشته شده اند. سنگهاي آتشفشاني ميزبان از نوع ساب آلکالن با پتاسيم بالا بوده که حاصل فعاليتهاي آتشفشاني درون قاره و به احتمال در ارتباط با فرورانش شرق ايران مي باشد.
سيستم گرمابي و کاني ساز قلعه زري حاصل حرکت آبهاي سطحي به عمق و گرم شدن در جوار توده هاي آذرين عمقي مي باشد که اين آبها مجددا به سمت بالا و مناطق کم دما و کم فشار به حرکت در آمده و در طي حرکت رو به بالا با آبشويي برخي از عناصر از سنگهاي مسير، بخش عمده همنه هاي فلزي خود را تامين کرده است. فعاليت اين سيستم تحت تاثير حرکات تکنونيکي منطقه بطور متناوب انجام شده و منجر به نهشت همپوشاني کاني ها شده است. مطالعه عناصر نادر خاکي نشان مي دهد که دگرساني سنگ ديواره قلعه زري در شرايط نسبت بالاي آب به سنگ (<w/r) و در دماي بالاتر از C°230 صورت گرفته است.
داده هاي زمين شيميايي حاکي از آن است که تمرکز طلا در افق هاي مياني و بويژه در محدوده نهشته هاي شماره 1 و 2، بيشتر انجام شده است و اين عنصر فقط با مس و اکسيدهاي آهن از ضريب همسنگي مثبت برخوردار است. همچنين اين داده ها نشان مي دهد که نقره ضمن اينکه به سمت افق هاي بالايي از نظر عيار با اندکي افزايش روبرو است، اما با افزايش عيار سرب به سمت شمال غرب منطقه، عيار نقره نيز فزايش قابل توجهي پيدا مي کند. داده هاي زمين شيميايي نشان مي دهد هر چند که عيار سرب و روي در بخش هاي مياني و جنوب شرق رگه هاي کانه دار هرگز فراتر از 0.5 درصد ثبت نشده است، اما غلظت اين عناصر در بخش شمال غرب منطقه (محدوده چاه شماره 6) و در افقهاي بالايي به بيش از 14 درصد مي رسد.
|