اندروید چه سیستم عاملی است ؟
شنبه 19 فروردین 1391 9:18 AM
اندروید ،(android) سیستم عامل گوگل (نوشته شده بر حسب زبان برنامه نویسی جاوا) مخصوص تلفن همراه و تبلت و به تازگی تلوزیون و ساعت مچی است که به صورت متن باز و با همکاری دهها شرکت بر روی دستگاههای مبتنی بر اندروید قرار میگیرد ، همینطور ، اندروید بر پایه لینوکس استوار است.
بنابر ترجمه واژهنامهٔ کمبریج، اندروید اینگونه تعریف شده است: «یک ربات که به گونهای ساخته شده تا شکل ظاهری شبیه به انسان داشته باشد.» اگر روبات را در زبان فارسی انسان نما بنامیم، شاید بتوان نزدیکترین معنی در زبان فارسی به اندروید را شبه انسان دانست.
ویژگیهای آندروید:
۱-اندروید تمامیتکنولوژیهای اتصال شامل GSM/EDGE, CDMA, EV-DO, UMTS, بلوتوث و وای-فای را پشتیبانی میکند.
۲-اندروید از فرمتهای مختلف فایلهای مالتی مدیا مثل MPEG-4, H.264, MP3, AAC, AMR, JPEG, PNG, GIF پشتیبانی میکند.
۳-اندروید برای ارسال پیغامهای متنی یا همان اس ام اس (SMS) از فرمهای SMS, MMS و XMPP پشتیبانی میکند.
۴-مرورگر موجود در اندروید بر اساس فریم ورک منبع باز WebKit توسعه یافته است.
۵-اندروید برای ذخیره دادهها و مدیریت بانکهای اطلاعاتی سبک از نرم افزار SQLite استفاده میکند.
۶-تمام برنامههای اندروید باید به زبان جاوا نوشته شوند. برای اجرای برنامههای جاوایی روی این سیستم عامل، کدهای جاوا به کدهای Dalvik تبدیل میشوند و سپس روی ماشین مجازی جاوایی (Dalvik virtual machine) اجرا میشوند.
۷-ابزارهای مختلف اندروید برای توسعه دهندگان به راحتی در دسترس است و توسط شرکت گوگل پشتیبانی میشوند. این ابزارها شامل کتابخانهها، خطایاب، شبیه ساز گوشی و یک پلاگین برای اکلیپس است.
۸-اندروید از سخت افزارهای مختلف همچون جی پی اس و دوربینهای متنوع پشتیبانی میکند.
۹-تصاویر و فایلهای گرافیکی بوسیله OpenGL پردازش میشوند که کیفیت بالاتری خواهند داشت.
رابطه آندروید و جاوا:
نرم افزارهای جانبی اندرویدی با استفاده از زبان جاوا نوشته میشوند و برای ارتباط با لایههای زیرین سیستم عامل میتوانند از کتابخانههای جاوایی اندروید استفاده کنند. بخش رابط کاربری سیستم عامل اندروید با زبان جاوا نوشته شده است و بسیاری از برنامههای اندروید هم با جاوا نوشته شده اند. اما این سیستم عامل ، Java Virtual Machine ندارد . برای اجرای برنامههای جاوایی روی این سیستم عامل، کدهای جاوا به کدهای Dalvik تبدیل میشوند و سپس روی Dalvik virtual machine اجرا میشوند. (دالویک یک ماشین مجازی جاوایی است که برای سیستم عامل اندروید بهینه شده است تا هم RAM و هم CPU و هم باطری کمتری مصرف کند). برنامههای جاوایی معمولی هم که روی گوشیهای دیگر اجرا میشوند با استفاده از نرم افزارهای شبیه ساز ماشین مجازی جاوا مانند j2ME MIDP Runner روی این سیستم عامل قابل اجرا هستند.
فرمتهای پشتیبانی شده توسط آندروید:
اندروید در حالت پیشفرض فایلهای mp3, aac , ogg , amr , midi , mpeg4 , wav , bmp , gif , png , jpg را پشتیبانی میکند. اندروید فایلهای فلش را نیز پخش میکند و میتواند فایلهای GIF متحرک را نیز پخش کند. برای پخش فایلهای جریان دار مانند صوت و ویدئو نیز میتوانید از تگ ویدئو html5 و همچنین تکنولوژی Adobe Flash Streaming استفاده کنید.در نسخههای جدید اندروید، موتور جاوااسکریپت مرورگر کروم که سرعت بسیار بالایی در اجرای کدهای جاوا اسکریپت دارد به مرورگر اندروید متصل شده است. (در ضمن مرورگر اندروید کدهای HTML5 را پشتیبانی میکند)
برنامهنویسی آندروید:
مجموعه برنامه نویسی اندروید یا Android SDK شامل یک دیباگر، کتابخانههای اندروید، شبیه ساز سیستم عامل، مستندات اندروید و فایلهای نمونه و آموزشی است که به کاربر در ایجاد برنامهها کمک میکند. هم اکنون این SDK بر روی یک سیستم ۳۲ بیتی که لینوکس، ویندوز و یا mac OSX داشته باشد اجرا میشود. پیش نیازهای نصب این SDK عبارتند از JDK و Apache Ant و python 2.2 . برنامههای نوشته شده برای اندروید با پسوند apk ذخیره میشوند. برنامه ساز اندروید یک محیط برنامه نویسی ویژوال تحت وب برای برنامه نویسان تازه کار است که بر پایه ی کتابخانه جاوایی open Blocks و توسط یکی از استادان دانشگاه MIT بنا شده است و فانکشنهایی برای برقراری ارتباط با سخت افزارهای مورد پشتیبانی اندروید دارد، مانند شتاب سنج، جهت سنج، جی پی اس، مدیریت پیامک، مبدل صدا به متن و امکان اتصال به وب سرویسها (وب سرویس آمازون و توییتر بصورت پیشفرض در این محیط برنامه نویسی گنجانده شده
چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا 2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا 3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا 4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا
پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com
تالارهای تحت مدیریت :
مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه