0

دانستنيهای کودک و نوجوان (1)

 
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

دانستنيهای کودک و نوجوان (1)
شنبه 27 شهریور 1389  2:04 PM




  سرودهاي كودكانه سنتي از كجا به وجود آمده اند؟

بچه ها در همه جاي دنيا، صدها شعر و سرود و آوازهائي را كه پدر و پدر بزرگ هاي آنها سروده اند، هميشه مي خوانند. به اين دليل، عبارت (سرودهاي كودكانه سنتي) براي اولين بار در سال 1824 به كار رفته و چنين اشعاري در صدها سال پيش به وجود آمده است.

مبدأ و سرچشمه سرودهاي عاميانه سنتي، مختلف است. بسياري از آنها از اعياد، جشن و سرورها و يا مراسم خاصي كه در صدها سال پيش معمول بوده است، سرچشمه مي گيرد؛ كه بازگو كننده چيزهاي مختلفي هستند.

مثلاً بعضي از آنها بازگو كننده عجايب دنيا و بعضي ديگر بازگو كننده آهنگ هاي قديمي، مثلاً مربوط به بند آمدن باران يا طوفان يا خشكسالي و طغيان رودخانه ها و غيره است.

مثلاً در مورد شعر معروف «پل لندن فرو مي ريزد» كه سرچشمه آن به دوران باستاني برمي گردد. يا سرودهاي مذهبي و دعاهائي كه بچه ها موقع خواب مي خوانند، به مراسم و سنت هاي قديمي و باستاني باز مي گردند.

بعضي از اين سرودها ممكن است از بازي هاي باستاني هم ناشي شده باشند. مثلاً سرود «نيك نك پدي وك، بده استخوان به يك سگ»، از يك بازي قديمي كه در ژاپن وجود داشته است، ناشي شده است. كه اين بازي از ژاپن به روم و بعد به انگلستان برده شد و سرانجام با فتح سربازان رومي به تمام قاره اروپا سرايت كرد.

سرودهاي عاميانه سنتي بعضي اوقات هم از آوازهاي فروشندگان دوره گرد خياباني كه كالاي خودشان را به صداي موسيقي و آواز مانند، عرضه مي كنند، ناشي شده است.
مثل «لوبياي داغ داغ داغ دارم لوبيا…»

زماني اين داستان ها و آوزاهاي سرود مانند، بر روي صفحات طومار مانندي چاپ شده و در مقابل پول كمي فروخته مي شد، مثلا «سه موش كور» كه يكي از سرودهاي عاميانه معروف است، در سال 1609 چاپ شد و به مقدار زياد به فروش رفت.

بالاخره بعضي از اين سرودهاي عاميانه هم، از طريق سيرك هاي سيار و يا هنرپيشه دوره گرد كه در خيابان ها براي مردم برنامه اجرا مي كنند يا بچه هاي مدرسه، توي دهان ها افتاده است.

حدود هشتصد سرود عاميانه سنتي كه اكنون در دهان بچه ها خيلي متداول است، عمري طولاني تر از حدود 200 سال دارند.



  اولين باغ وحش را چه کسی به وجود آورد؟

باغ وحش عبارت است از محلي كه انواع حيوانات زنده در آنجا نگهداري شده و به معرض نمايش گذارده مي شوند.

چرا اصلاً حيوانات وحشي را در باغ وحش نگاه مي داريم؟ بزرگترين دليل اين موضوع اين است كه بيشتر مردم، به حيوانات خيلي علاقه و توجه دارند. دليل ديگرش اين است كه بسياري از علما با مطالعه در زندگي حيوانات مي توانند خيلي چيزهاي با ارزش و جالبي فرا گيرند.

اولين باغ وحش دنيا تا آنجا كه مي دانيم، در زماني خيلي قديم يعني تقريباً حدود 1150 قبل از ميلاد مسيح، به وسيله يكي از امپراطوري هاي چين به وجود آمد؛ كه در اين باغ وحش انواع مختلف گوزن، پرنده و ماهي نگاهداري مي شد.

با وجود اين كه، اين باغ چيزي شبيه همين باغ وحش هاي امروزي ما بود، در ضمن داراي يك دروازه بزرگ بود كه راه ورودي آن به شمار مي رفت. درِ اين باغ وحش، احتمالاً بر روي مردم عادي باز نبوده است؛ يعني براي استفاده عموم نبوده و اختصاصاً فقط براي سرگرمي خود امپراطور و درباريان درست شده بود.

براي اين كه، در آن زمانها، گردآوري و نگاهداري اين حيوانات براي باغ وحش، خيلي خرج بر مي داشت، بنابراين باغ وحش ها در دوران باستاني، متعلق به پادشاهان اشخاص خيلي ثروتمند بوده است و بسياري از آنها صاحب مجموعه هائي از پرندگان، ماهي ها و انواع ديگر حيوانات كمياب و نادر بوده اند.

اولين باغ وحش عمومي دنيا، در سال 1793 در پاريس به وجود آمد كه درحقيقت يك باغ نباتات بود. اين باغ وحش علاوه بر حيوانات، شامل يك موزه و يك باغ گياه شناسي هم بود.

بزرگترين باغ وحش بعدي دنيا در سال 1829 در «ريجنت پارك» لندن به وجود آمد. بعداً نوبت «باغ وحش برلين» مي رسد كه در سال 1844 ايجاد شد كه يكي از زيباترين و جالب ترين باغ وحش هاي دنيا در نوع خودش مي باشد.

ساير باغ وحش هاي ديدني هم در انگلستان ايجاد شده اند. به طور مثال در باغ وحش «ويپسنبد» و در «بلفوردشاير» انواع حيوانات از گوشه و كنار دنيا، آزادانه در محوطه بزرگ باغ وحش مشغول زندگي و گردش و راه رفتن هستند و فقط با تنها موانعي كه روبرو مي شوند، حصارهاي ايمني است كه در اطراف محل زندگيشان ساخته شده است.
 



  ورزش كشتي گيري چقدر قدمت دارد؟

كشتي يكي از اولين ورزش هائي بود كه بشر شناخت. بيشتر از صدها منظره از مسابقات كشتي، روي ديوارهاي قبور مصر باستان حجاري شده است و تمام آنها نمايشگر زير و بم هاي اين ورزش باستاني است كه امروزه ما با آنها آشنا هستيم. بنابراين ورزش كشتي حتي در پنج هزارا سال قبل هم يك ورزش خيلي پيشرفته بوده است. كشتي بعنوان يك ورزش علمي و نظم يافته از مصر يا آسيا به يونان برده شده است. اما در يك افسانه يوناني آمده است كه ورزش نخستين بار به وسيله «توس» فهرمان اختراع شده است.

كشتي يكي از شاخه هاي مهم بازي هاي قهرماني در يونان قديم بوده است. كشتي گيران يوناني روغن مخصوصي را به بدنشان مي ماليدند و سپس روي روغن را خوب ريگ مالي مي كردند تا به اصطلاح موضع خوبي در موقع كشتي داشته باشند.

قهرمان كشتي عهده قديم، شخصي به نام «ميلوكروتن» بوده كه حدود 32 پيروزي در بازي هاي ملي و شش پيروزي هم در بازي هاي المپيك به دست آورده بود.

در ژاپن، كه ورزش كشتي يكي از معمول ترين ورزش ها ميان مردم محسوب مي شود، اولين ركورد مسابقه كشتي مربوط به 32 سال قبل از ميلاد بوده است. ژاپني ها نوع خاصي از وززش كشتي دارند كه به نام «سامو» ناميده مي شود كه در اين نوع كشتي، وزن، خيلي اهميت دارد. بعضي از قهرمانان «سامو» حتي بيشتر از 300 پوند وزن دارند و طبعاً خيلي هم قوي هستند، اما با وجود اين سنگيني وزن، خيلي فرز و چالاك هستند.

در بريتانيا، حتي در زمان هاي خيلي قديم هم به اين ورزش خيلي توجه شده و به مقدار قابل ملاحظه اي توسعه داده شده است. بد نيست بدانيد كه «هنري هشتم» پادشاه انگليس، خيلي به اين ورزش علاقه داشته و خود يكي از كشتي گيران خوب به شمار مي آمد.
 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها