پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی
سه شنبه 22 فروردین 1391 11:49 AM
سه شنبه 22 فروردين 1391 09:05:16 شماره خبر :982267 | ||||||||
سردار نقدی اظهار كرد: ادبيات مقاومت زمينهساز برتری ايران در برابر هياهوی دروغين دموكراسی غرب |
||||||||
گروه ادب: رئيس سازمان بسيج مستضعفين در مراسم اختتاميه نخستين جشنواره كتاب مقاومت كه روز گذشته، 21 ارديبهشتماه برگزار شد اظهار كرد: ادبيات مقاومت سبب شد كه ايران در برابر هياهوی دروغين دموكراسی غرب به برتری دست يابد.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، مراسم اختتاميه نخستين جشنواره كتاب مقاومت(جايزه ادبی شهيد آوينی)، عصر روز گذشته، 21 ارديبهشتماه با حضور سردار محمدرضا نقدی، رئيس سازمان بسيج مستضعفين، بهمن دری، سردار علی فضلی، جانشين رئيس سازمان بسيج مستضعفين، معاون فرهنگی وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجتبی رحماندوست، دبيركل حمايت از ملت فلسطين و سردار بهروز اثباتی، دبير نخستين جشنواره كتاب مقاومت(جايزه ادبی شهيد آوينی) در پژوهشكده فرهنگ، هنر و معماری برگزار شد. سردار محمدرضا نقدی، رئيس سازمان بسيج مستضعفين با اشاره به نتايج انقلاب اسلامی اظهار كرد: انقلاب اسلامی اكنون نتيجه و ثمربخشی خود را در مركز ايالات متحده آمريكا مشاهده میكند و هيچ ديواری نيست كه بتواند در مقابل انتشار انديشه انقلاب اسلامی مقاومت كند، بنابراين ما بايد قدر سلاح فكر و انديشه را بدانيم. وی انقلاب اسلامی را انقلاب انديشه و قلم دانست و افزود: انقلاب اسلامی معجزه و ميراث و مرامش همچون آئين اسلام كتاب است؛ سلاح ما قلم، بيان، انديشه و كتاب است، سلاحی كه همواره از همه مرزها عبور میكند و بر قلبها مینشيند. رئيس سازمان بسيج مستعضفين تصريح كرد: افرادی كه تصور میكنند انقلاب اسلامی به دنبال بمب اتمی است، بدانند كه انقلاب ما نيازی به اين سلاح ندارد. ما به زودی مالك بمبهای اتم آنها خواهيم شد. مالك قلبهای كسانی كه میخواهند دكمههای استفاده از اين سلاح را بفشارند و انقلاب ما را تسخير كنند.
وی عنوان كرد: وقتی يك شاعر آلمانی همچون «گونتر گراس» به اين صورت از انقلاب ما دفاع میكند بايد بدانيم كه نمونههای زيادتری همچون وی از اهل قلم وجود دارند كه انقلاب ما را معرفی كنند و از قضا به سرعت نيز در حال پيشروی در اين مسير هستند. سردار نقدی اظهار كرد: انديشه انقلاب اسلامی متعلق به تمام بشريت است و ما نيز وظيفه داريم آن را به تمام مردم جهان برسانيم. ميراث ما ميراث بزرگ مقاومت است كه برای همه تاريخ به جا گذاشته شده است. وی گفت: ادبيات مقاومت به موضوع بشر و انسانيت میپردازد و همين موضوع است كه ايران را در مقابل هياهوهای دروغين دموكراسی غرب به برتری میرساند. امروز اين ادبيات در حالی خود را به جهان نشان میدهد كه تمام جهان متوجه اين موضوع هستند. رئيس سازمان بسيج مستضعفين اظهار كرد: تمام تلاشهای كشورهای سوسياليست به منظور توسعه ادبياتی مختص خود به دليل اينكه مبتنی بر فطرت انسانی نبودند پا نگرفته است، ما بايد اين سلاح را بيشتر بشناسيم و مورد استفاده قرار دهيم. وی افزود: حضورمان در نمايشگاههای خارجی منجر به اين میشود كه ما را از آنجا بيرون كنند، اما بايد در آن نمايشگاها حضور داشته باشيم تا بيرونمان كنند و دروغگويی دموكراسی آنها بيشتر برای جهان روشن شود. سردار نقدی اظهار كرد: جای ترجمه آثارمان در نمايشگاههای خارجی خالی است و بايد در اين زمينه بيشتر تلاش كنيم.
نبايد در آوينی متوقف شويم بهمن دری، معاون امور فرهنگی وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی نيز در اين مراسم با اشاره به برگزاری نمايشگاه بينالمللی كتاب تهران اظهار كرد: با وجود اينكه در دو سال گذشته شاهد برگزاری نمايشگاههای تخصصی كتاب دفاع مقدس و پايداری بوديم، اما اين بشارت را میدهم كه در نمايشگاه بينالمللی كتاب امسال چندين نمايشگاه در دل نمايشگاه اصلی برپا خواهد شد كه يكی از آنها نمايشگاه كتاب مقاومت به شمار میرود. وی افزود: در اين دوره از نمايشگاه كتاب تهران تعدادی از ناشران خصوصی كشورهای تونس و مصر حضور خواهند داشت كه برخی از آنها حتی برای نخستين بار است كه به كشور ايران میآيند؛ البته حضور ناشران برای ما مشكلاتی را فراهم میكند، اما اين مشكلات را به جان میخريم. معاون امور فرهنگی وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی تصريح كرد: شهيد آوينی، مهندس شناخت وارونگی فرهنگی است و در دورهای كه ارزشهای اسلامی در حال تبديل شدن به ضدارزش بود، نكاتی را مطرح كرد كه اكنون آن را لمس میكنيم. البته به دليل عظمت و تراز والای انقلاب اسلامی نبايد در آوينی متوقف شويم، بلكه بايد بتوانيم انديشههای پس از او را بشناسيم و مورد استفاده قرار دهيم. دری اظهار كرد: دفاع مقدس همچون معدنی است كه هر آنچه آن را استخراج كنيم باز هم جای شناسايی و كار دارد. نظام اسلامی ما به اندازهای دارای معرفت است كه بايد از مهندسهای سابق اين معدن همچون شهيد آوينی عبور كنيم و به فراسوی آنها برسيم. وی عنوان كرد: بيست و چهارمين نمايشگاه بينالمللی كتاب تهران از نظر مراكز بازرسی، امنيتی و ارزيابی به عنوان بهترين دوره اين نمايشگاه در طول سالهای اخير معرفی شد كه اميدواريم نمايشگاه امسال نيز به عنوان يكی از نمايشگاههای برتر كتاب نسبت به دورههای قبل باشد. همچنين بايد آثاری كه در حوزه دفاع مقدس و مقاومت توليد میشود را بازشناسی و به جامعه معرفی كنيم. سردار بهروز اثباتی، دبير نخستين جشنواره كتاب مقاومت(جايزه ادبی شهيد آوينی) با اشاره به روند برگزاری جشنواره اظهار كرد: دو سال پيش و همزمان با نخستين زمزمههای آغاز بيداری اسلامی، بسيجيان ما بشارت خلق ادبياتی تازه را به ما دادند؛ ادبياتی كه شاخصههای خاص خودش را داشت و كمكم باور ما نيز به آن بيشتر شد.
ضرورت بينالمللی شدن جشنواره كتاب مقاومت وی افزود: برگزاری كنگرههای شعر مقاومت در آذربايجان غربی و بوشهر، ما را بر حوزه ادبيات مقاومت متمركز كرد و منجر به اين شد كه به محيط پيرامونی خود دقيقتر بنگريم و شجاعت بيان اين ادبيات تازه را بيشتر به دست آوريم، به طوری كه ادبيات اين حوزه كه تاكنون تصور میكرديم فقط يك جوانه است، به قدری بالنده شده است كه توانست خود را در قامت هزاران عنوان كتاب نمايش دهد. دبير نخستين جشنواره كتاب مقاومت(جايزه ادبی شهيد آوينی) تصريح كرد: در مرحله اول پس از ريزش آثار طی داوریها 350 اثر در مرحله نهايی و در شش گروه داوری شد. آثار از نظر كمی و كيفی در رتبه قابل قبولی بودند و باور نداشتيم كه چنين آثاری به دستمان برسد. از اين رو خواستار آن هستم كه جشنواره دوم به صورت بينالمللی برگزار شود تا پياممان را به جهانيان برساند. بر اساس بيانيه هيئت داوران در بخش مجموعه مقالات، كتاب «قدرت و جنگ نرم از نظريه تا عمل» به قلم حجتالله مرادی به عنوان اثر برگزيده و در بخش كتب تأليفی نيز كتاب «شورش بر عليه جمهوريت» نوشته حميدرضا اسماعيلی به عنوان اثر برگزيده معرفی و همچنين كتاب «قدرت نرم و انقلاب رنگی» نوشته حامد عبدوس به عنوان اثر قابل تقدير معرفی شد. همچنين در بخش ترجمه گروه جنگ نرم هيئت داوران هيچ كتابی را حائز رتبه برتر ندانست. در بخش مستند نيز هيئت داوران كتابهای «پاسياد پسر خاك» اثر محمد قبادی و كتابی از حسن رضايی خيرآبادی را به صورت مشترك به عنوان اثر برگزيده معرفی كرد. برگزيدگان نخستين جايزه ادبی شهيد آوينی در گروه شعر «سوءتفاهم» اثر علی داوودی به عنوان اثر برتر و كتاب «كلمات در خط مقدم» اثر جواد محقق نيز به عنوان اثر قابل تقدير معرفی شد. در بخش نقد، پژوهش و ادبيات تحقيقی، هيئت داوران كتاب «بازتازب انقلاب اسلامی در شيعيان لبنان» اثر سيدمهدی طاهری را در شاخه تأليفی و كتاب «پيروزی مقاومت پيامدهای راهبردی جنگ 33 روزه» در شاخه مجموعه مقالات به عنوان اثر شايسته تقدير معرفی شد. در بخش هنر كتاب «دفاتر در برابر تجاوز» نوشته فرهاد سليمانی و عباس ميرهاشمی به عنوان اثر برگزيده و كتابهای «سفر به جنون» اثر عبدالرضا فريدزاده و «مسابقه بينالمللی كاريكاتور غزه» اثر سيدمسعود شجاعیطباطبايی به عنوان اثر شايسته تقدير معرفی شد. در بخش ادبيات داستانی هيئت داوران هيچ اثری را به عنوان برگزيده يا شايسته تقدير معرفی نكرد. اعضای هيئت داوران نخستين جشنواره كتاب مقاومت شامل بهروز اثباتی(جنگ نرم)، مجيد سرسنگی(هنر)، علی شجاعیصائين(نقد، پژوهش و ادبيات تحقيقی)، احد گودرزيانی(ادبيات مستند)، جواد محقق(شعر) و حسين فتاحی(ادبيات داستانی) تشكيل دادند. |