0

سکوی اخبار قرآنی: قرآن پژوهی،قرآن شناسی و....

 
reza_vandy
reza_vandy
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : فروردین 1391 
تعداد پست ها : 192
محل سکونت : آ - غ

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی
سه شنبه 22 فروردین 1391  11:45 AM

 

سه شنبه 22 فروردين 1391 08:35:18             شماره‌ خبر :981886
مسجد طراز اسلامی/ 36
حجت‌الاسلام علی غضنفری:

انتظار جوانان از مساجد بايد آسيب‌شناسی و بررسی شود

گروه اجتماعی: عضو هيئت علمی دانشكده علوم قرآنی تهران تصريح كرد: انتظار جوان از مساجد بايد آسيب‌شناسی و بررسی شود به خصوص در رده‌های سنی دانش‌آموزی؛ با توجه به جمعيت جوان بعد از انقلاب درصد مساجد رشد زيادی نداشته و پررونق‌تر نشده است.

حجت‌الاسلام والمسلمين علی غضنفری، دكترای علوم قرآنی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) در بخش اول سخنان خود با بيان اين مطلب كه متأسفانه مساجد كشور ما مسئوليت مشخص و معينی ندارند، عنوان كرد: شورای رسيدگی به امور مساجد صرفا در بحث‌های خاصی دخالت محدود و جزئی دارد كه بايد اين اختيارات گسترده شود.
بخش اول مصاحبه را اينجا بخوانيد!

وی در بخش دوم سخنان خود، با مطرح كردن اين مسئله كلی كه اساساً بخش فرهنگی ما متولی معينی ندارد، تصريح كرد: كليه مجموعه سازمان‌ها و ارگان‌هايی كه بعد از انقلاب در زمينه فرهنگی احداث شده‌اند، نهادهايی كه بخش فرهنگی دارند، رسانه‌‌هايی مانند صدا و سيما كه به صورت مستقيم وارد وادی فرهنگی شده‌اند و ... هيچ‌كدام متولی اصلی مباحث فرهنگی محسوب نمی‌شوند.

اين دكترای علوم قرآنی با تأكيد بر اينكه بخش عمده مشكلات فرهنگی ما كه جزئی از آن را نيز بايد مساجد حل كنند، اگر تحت نظارت يك استراتژی بلند مدت از يك مركز قرار داشته باشد، قطعاً سامان بيشتری پيدا می‌كند، اظهار كرد: در اين صورت است كه نقش هر نهاد تبليغی و فرهنگی كاملاً مشخص شده و مورد بازخواست قرار می‌گيرد.

وی اين سؤال مهم را مطرح كرد كه: چه كسی در مملكت ما مسئول و ناظر مجموعه‌های فرهنگی است به نحوی كه بتواند از مسئولان بازخواست كند كه مشكل فرهنگی موجود در كشور زائيده نقص يا كم‌كاركرد چه سازمانی است.

 عضو هيئت علمی دانشكده علوم قرآنی تهران:
يكی از معضلات عمده مساجد ما هيئت‌امنای نابه‌سامان است. هيئت‌امنايی كه گاه وظيفه خود را نمی‌توانند انجام داده و اداره مساجد را به صورت موروثی انجام می‌دهند

حجت‌الاسلام غضنفری، مساجد را از اين وضعيت نابهنجار بی‌نصيب ندانست و با اشاره به مديريت موروثی بر برخی از مساجد سؤال كرد: تا چه حد بر عملكرد ائمه جماعات و متوليانی كه به صورت سليقه‌ای و وراثتی امامت جماعت مساجد را عهده دارند، نظارت می‌شود؟ شورای نظارت بر امور مساجد بايد نهاد قوی باشد كه بتواند بر همه موارد نظاره‌گر باشد نه اينكه برخی از مسائل جزئی را به صورت روزمره پيگيری كند.

وی در مورد راهكار كنونی برای خروج از مشكلات و وضعيت موجود، عنوان كرد: افرادی كه می‌خواهند برای مساجد كاری انجام دهند اول بايد يك آسيب‌شناسی در مورد مساجد انجام داده و از نظرات مؤمنان تأثيرگذار در مساجد، دانشگاهيان، اساتيد حوزه و محققان در اين زمينه كمك بگيرند.

اين دكترای علوم قرآنی با هشدار نسبت به تأثير سوء كم‌توجهی به مساجد عنوان كرد: اين ضعف پرتأثيری در دامنه انقلاب و جامعه است و نبايد تصور كرد كه اگر ما مساجد را امروز اينگونه رها كرديم فردا از همين رها كردن مساجد بزرگ‌ترين ضربه‌ها بر پيكره انقلاب و دين نخواهد خورد؛ اين تصور تصور باطلی است.

حجت‌الاسلام غضنفری، در تشريح ويژگی‌های اقتصادی مسجد طراز اسلامی، گفت: مسجد هر چه وابسته به مردم باشد توان اجرايی قوی‌تری خواهد داشت برای اينكه می‌تواند به صورت مستقل حرف بزند. البته اداره اقتصادی مساجد اشكال مختلفی دارند برخی مساجد موقوفه داشته و برخی ديگر از طريق مردم اداره می‌شود.

عضو هيئت علمی دانشكده علوم قرآنی تهران با تأكيد بر اينكه ورود دولت به مسئله مساجد اگر به صورت تحكمی و حاكميتی نباشد مشكل ساز نمی‌شود، گفت: يكی از معضلات عمده مساجد ما هيئت‌امنای نابسامان است. هيئت‌امنايی كه گاه وظيفه خود را نمی‌توانند انجام داده و اداره مساجد را به صورت موروثی انجام می‌دهند. همچنين ناهماهنگی بين ائمه جماعت و نهادهايی كه در مساجد شكل می‌گيرد مثل بسيج و ... يكی ديگر از مشكلات موجود در مساجد است.

اين دكترای علوم قرآنی تصريح كرد: مساجد امروز ما برای جوانان جاذبه ندارند، انتظار جوان از مساجد بايد آسيب‌شناسی و بررسی شود به خصوص در رده‌های سنی دانش‌آموزی. با توجه به جمعيت جوان بعد از انقلاب درصد مساجد رشد زيادی نداشته و پررونق‌تر نشده است و اين از مشكلات و گرفتاری‌هايی است كه بايد مركز رسيدگی به امور مساجد در مورد آن آسيب‌شناسی انجام دهد.

وی در پايان تصريح كرد: وضعيت فعلی و آمار مساجد و نمازگزاران دل‌شاد كننده نيست.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها