0

سکوی اخبار قرآنی: قرآن پژوهی،قرآن شناسی و....

 
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی
دوشنبه 21 فروردین 1391  11:00 PM

 

دوشنبه 21 فروردين 1391 09:12:14             شماره‌ خبر :981423
اسكندرجوی تاكيد كرد:

فضايل زندگی حضرت زهرا(س) قابل احصا نيست

گروه حوزه‌های علميه: حضرت زهرا(س) در كنار رشد علمی جنبه‌های معنوی زندگی خود را هم ارتقا داده‌اند و تعادلی ميان دين و دنيا ايجا كرده‌اند؛ فضايل و مناقب زندگی حضرت زهرا(س) قابل احصا نيست و ايشان از نظر فردی، اجتماعی، سياسی و رشد معنوی الگويی كامل برای زن مسلمان هستند.

مرضيه اسكندرجوی، عضو هيئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) در مورد تبيين ابعاد شخصيتی حضرت زهرا(س) برای الگوگيری زنان جامعه امروز بيان كرد: با توجه به اقتضائاتی كه زندگی بشر امروز دارد مسئله اشتغال زنان مسئله‌ای مهم برای جامعه ما است؛ نيمی از جامعه انسانی ما را در ايران زنان تشكيل می‌دهند و می‌توان گفت مسئله اشتغال از ابتدای زندگی اجتماعی بشر مورد توجه بوده است.

وی ادامه داد: در ابتدای زندگی بشر ما مسئله اشتغال زنان را در كنار مردان در مزارع و منزل داشتيم و مسئله اشتغال امر جديدی نيست اما بايد گفت زن مسلمان با ديگر زنان تفاوت‌هايی دارد كه اين تفاوت‌ها همه ابعاد زندگی او از جمله اشتغال را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

اسكندرجوی عنوان كرد: زن مسلمان محور خانواده است و الويت و وظيفه اصلی او در خانه است از سوی ديگر وقتی مشكلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه را مشاهده می‌كند تلاش می‌كند تا با كمك به مردان در حل اين مشكلات گام بردارد.

وی با تاكيد بر اينكه زنان شاغل ما بايد الگويی داشته باشند بيان كرد: حضرت زهرا(س) الگوی كاملی است كه زنان ما می‌توانند از آن حضرت در زندگی خود بهره ببرند؛ حضرت زهرا(س) وقتی زندگی مشترك خود با حضرت علی(ع) را آغاز می‌كند كارها را از روز اول با همسر خود تقسيم می‌كند.

عضو هيئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) با تاكيد بر اينكه در زمينه اشتغال زنان بايد از الگوی فمينيستی پرهيز كنيم اظهار كرد: حضرت زهرا(س) كارهای خانه را انتخاب می‌كند برای اينكه بتواند به تربيت فرزندان و وظيفه‌ای كه در ارتباط با خانواده خود دارد عمل كند و از سوی ديگر با وجود اينكه دختر پيامبر خدا است در منزل شاغل است؛ گندم آسياب می‌كند، نان می‌پزد و ....

وی ادامه داد: حضرت زهرا(س) حضور اجتماعی هم در اجتماع داشته‌اند و هنگامی كه ضرورت ايجاب می‌كند برای دفاع از ولايت همه هستی خود را به ميدان می‌آورد و يا در مسئله فدك با سخنرانی در مسجد تلاش می‌كند حقايق فراموش شده را به مسلمين يادآوری كند.

اسكندرجوی تصريح كرد: زنانی كه حضرت زهرا(س) را الگوی خود قرار داده‌اند بايد توجه كنند كه وظيفه اصلی زن مسلمان خانواده است و وظيفه‌هايی مانند اشتغال از وظايف فرعی زن در جامعه هستند.

وی با تاكيد بر اينكه زن مسلمان نبايد به خاطر مسائل مادی وظيفه اصلی خود را اشتغال قرار دهد بيان كرد: مسئله تربيت نسل صالح وظيفه زن است و مسئولان بايد تمهيداتی برای حضور اجتماعی زنان بيانديشند كه اولويت اصلی آنها كه تربيت فرزند است تامين شود و در عين حال زنان هم حضوری اجتماعی داشته باشند و بتوانند نقش‌های اجتماعی را بر عهده بگيرند.

اسكندرجوی با تاكيد بر اينكه اسلام با اشتغال زنان مخالف نيست بيان كرد: اشتغال زنان بايد در محدوده مشخصی باشد و اسلام اين اجازه را به زنان نمی‌دهد كه هر شغلی را بر عهده بگيرند، اسلام خانواده را ركن اصلی جامعه و زن را محور خانواده می‌داند.

عضو هيئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) تصريح كرد: حضرت زهرا(س) در مسايل سياسی دخالت می‌كند و در دفاع از حق حضرت علی(ع) دست فرزندان خود را می‌گيرد و به در خانه‌های انصار و مهاجر می‌رود و يا هنگاميكه مسئله فدك پيش می‌آيد در مسجد سخنرانی می‌كند و از حق خود دفاع می‌كند لذا اين مسائل حاكی از اين است كه آن حضرت در همه ابعاد فردی، اجتماعی و سياسی كامل بوده‌اند.

وی ادامه داد: حضرت زهرا(س) محور خانه بوده‌اند و از سوی ديگر هنگامی كه ضرورت ايجاب می‌كند حضور اجتماعی داشته‌اند و هنگاميكه مسئله دفاع از ولايت پيش می‌آيد از جان خود می‌گذرد و در راه ولايت به شهادت می‌رسد و همه اين وقايع به ما می‌فهماند كه انديشه حضرت زهرا(س) حفظ تعادل در امور بوده است.

عضو هيئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) بيان كرد: اگر ما تعادل را در زندگی حفظ نكنيم زندگی ما كاريكاتوری می‌شود و در يك جا افراط می‌كنيم و در جايی تفريط و اين مناسب زنان جامعه ما نيست.

وی در پاسخ به اين سوال كه چه ويژگی‌هايی را برای زن مسلمان مورد تاييد اسلام می‌توان در جامعه امروز بر شمرد اظهار كرد: زن مسلمان در جامعه امروز بايد هم رشد علمی داشته باشد و هم ابعاد معنوی زندگی خود را ارتقا دهد، اگر زنی رشد علمی داشته باشد ولی از نظر معنوی و اخلاقی رشد نداشته باشد آسيب آن هم متوجه فرد و هم متوجه جامعه می‌شود.

وی ادامه داد: بر اساس تاكيد اسلام دين بايد در كنار دنيا باشد و رشد علمی هم بايد در كنار رشد معنوی باشد، ما حضرت زهرا(س) را الگوی خود قرار می‌دهيم برای اينكه آن حضرت تمامی اين خصوصيات را دارند فضايل و مناقب زندگی حضرت زهرا(س) قابل احصا نيست و ايشان از نظر فردی، اجتماعی، سياسی و رشد معنوی الگويی كامل برای زن مسلمان هستند


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها