0

سکوی اخبار قرآنی: قرآن پژوهی،قرآن شناسی و....

 
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی
دوشنبه 21 فروردین 1391  10:59 PM

 

دوشنبه 21 فروردين 1391 09:48:32             شماره‌ خبر :981470
همايش بين‌المللی «اخلاق و اديان» برگزار می‌شود

گروه حوزه‌های علميه: دبير اجرايی همايش بين‌المللی «اخلاق و اديان» از برگزاری اين همايش در 9 و 10 اسفندماه سال جاری خبر داد.

حجت‌الاسلام سيدعباس حسينی دبير اجرايی همايش بين‌المللی اخلاق و اديان در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) بيان كرد: دين و اخلاق، به عنوان دو منبع هدايت و فضيلت و سعادت، هميشه مورد توجه و اهتمام جامعه بشری بوده و هستند. به همين دليل، اين دو موضوع از همان ابتدای رواج مباحث عقلانی و فلسفی، از موضوعات هميشگی انديشمندان و مكاتب فكری و فلسفی بوده است.

وی ادامه داد: اخلاق دينی، بخش عظيمی از معارف و توصيه‌های همه اديان در طول تاريخ بوده و از حيث عقلانيت، رابطه متقابل، تأثير دين در تشكيل اخلاقی كامل در جامعه بشری و توان مبانی اخلاق دينی در حل مسائل مربوطه، معمولا آوردگاه انديشه و قلم اهل فكر بوده و آثار و پژوهشهای متعددی را موجب شده است.

حسينی تصريح كرد: در راستای غنی‌سازی پژوهش‌های حوزه اخلاق و دين، بررسی منابع، مواد و توان اديان در حوزه مسائل اخلاقی، جلب پژوهش‌های كاربردی و ارائه پژوهش‌هايی در معرفی اخلاق اسلامی، پژوهشكده علوم وحيانی معارج وابسته به بنياد بين‌الملی علوم وحيانی إسراء، همايش بين‌المللی اخلاق و اديان را برگزار می‌كند.

دبير اجرايی همايش اخلاق و اديان عنوان كرد: اين همايش بين‌المللی در پنج محور مبانی معرفتی اخلاق، اخلاق در اسلام، اخلاق در يهوديت و مسيحيت، اخلاق در آيين‌های شرقی و اديان و مسائل اخلاقی برگزار می‌شود.

وی با اشاره به موضوعات محور مبانی معرفتی اخلاق اظهار كرد: دين و اخلاق، عقلانيت و اخلاق دينی، جايگاه عواطف و احساسات در اخلاق دينی، ارزيابی مكاتب اخلاقی از منظر دينی، اطلاق و نسبيت ارزش‌های اخلاقی در اديان، معنا و امكان اخلاق واحد جهانی و نقدهای متفكران سكولار بر اخلاق دينی از جمله موضوعاتی هستند كه برای محور اول همايش در نظر گرفته شده است.

حسينی ادامه داد: محور دوم همايش با عنوان اخلاق در اسلام شامل موضوعاتی از قبيل رويكردهای اخلاقی (نقلی، فلسفی، عرفانی و ...)، منابع اخلاقی در اسلام، اسوه‌های اخلاقی، نظام اخلاقی اسلام، اخلاق، حقوق و فقه اسلامی، نقش اخلاق در تاريخ و تمدن اسلامی، نقش اخلاق اسلامی در تحولات انديشه اخلاقی متاخر می‌شود.

وی رويكردها و مكاتب اخلاقی يهودی (فريسی، صدوقی و...)، رويكردها و مكاتب اخلاقی (اخلاق كاتوليك، ارتودكس، پروتستان و...)، منابع اخلاقی در يهوديت و مسيحيت و نظام‌های اخلاقی يهوديت و مسيحيت را از جمله موضوعات محور اخلاق در يهوديت و مسيحيت برشمرد.

دبير اجرايی همايش اخلاق و اديان اظهار كرد: اخلاق در آيين‌های شرقی محور چهارم اين همايش بين‌المللی است كه موضوعاتی همچون نظام‌های اخلاقی آيين های شرقی، رويكرد اخلاقی فرق بودايی، راه‌های نجات در اخلاق هندويی و بودايی، منابع اخلاقی در هندوئيسم و بوديسم را در بر می‌گيرد.

وی آخرين محور اين همايش را اديان و مسائل اخلاقی برشمرد و عنوان كرد: اخلاق پزشكی (ژنتيك، شبيه‌سازی، آسان مرگی و...)، اخلاق محيط زيست، اخلاق رسانه و فناوری‌های اطلاعاتی، اخلاق سياسی و اخلاق خانواده موضوعاتی اين محور همايش هستند.

حسينی 30 خرداد ماه سال 91 را آخرين مهلت ارسال چكيده مقالات برشمرد و عنوان كرد: علاقه‌مندان تا 30 شهريور ماه سال 91 فرصت دارند اصل مقالات خود را به دبيرخانه همايش به نشانی قم، 75 متری عمار ياسر، نبش 30 متری شهيد قدوسی، بنياد بين‌المللی علوم وحيانی إسراء ارسال و يا برای كسب اطلاعات بيشتر با شماره 7777793 تماس بگيرند


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها