0

سکوی اخبار قرآنی: قرآن پژوهی،قرآن شناسی و....

 
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی
دوشنبه 21 فروردین 1391  11:36 AM

 

دوشنبه 21 فروردين 1391 09:26:34             شماره‌ خبر :981429
شهريار بحرانی:

تلاش‌ منسجمی برای تبيين مبانی نظری هنر انقلاب انجام نشده است

گروه هنر: در 33 سال گذشته تلاش درست و منسجمی برای تبيين مبانی نظری هنر انقلاب انجام نگرفته، البته رهبر معظم انقلاب نيز در همين رابطه تذكرات داده‌اند كه تا نتوانيم مبانی اعتقاديمان را برای جامعه هنری تبيين كنيم، نمی‌توانيم از هنرمندان انتظار داشته باشيم آثار ارزشمند خلق كنند.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، نشست تخصصی «روز هنر انقلاب» با حضور شهريار بحرانی (فيلمساز)، مجتبی رحماندوست (نويسنده و شاعر) عصر روز گذشته بيستم فروردين ماه، در حوزه هنری برگزار شد. در ابتدای اين مراسم بحرانی كارگردان آثاری چون «ملك سليمان(ع)» و «مريم مقدس» در سخنانی اظهار كرد: اعتقاد شهيد آوينی بر اين امر استوار بود كه بايد در حوزه تفكر كار اصولی و بنيادين انجام شود، پس خود به عنوان پيشگام در حوزه تفكر وارد عمل شد تا هنر ما بتواند سال‌ها از ماحصل انديشه‌های اين شهيد استفاده كند.

وی افزود: نكته تاسف‌آور اين است كه در 33 سال گذشته تلاش درست و منسجمی برای تبيين مبانی نظری هنر انقلاب صورت نگرفته است، مسئله‌ای كه به واسطه كوتاهی ما صورت گرفته است. البته رهبر معظم انقلاب نيز بارها در همين رابطه تذكرات خود را ارائه كرده‌اند كه تا وقتی كه نتوانيم مبانی اعتقاديمان را برای جامعه هنری تبيين كنيم، نمی‌توانيم از هنرمندان انتظار داشته باشيم كه خالق آثار ارزشمند باشند.

اين سينماگر در بخش ديگری از سخنان خود به كار اخير خود كه اثری درباره حجاب است، اشاره كرد و گفت: در روند كار جديدم كه مستندی درباره حجاب است به آياتی از حجاب در قرآن برخوردم. در اين آيات خداوند می‌فرمايد؛ من به آن چيزی كه می‌سازيد آگاهم و معلوم می‌شود انسان با كارهای خود چيزهايی می‌سازد كه خداوند اشراف كامل به آنها دارد و پرده‌ها كه بيفتد متوجه می‌شويم.

اين فيلمساز در بخش ديگری از سخنان خود تصريح كرد: هنر درست و ارزشمند هنری است كه در آن به بخش‌های مختلف تنها به شكل مادی آن توجه نشود، بلكه بايد در آن به مبانی معنوی نيز پرداخته شود، رسيدن به اين خواسته نيز مستلزم اين است كه هنرمند خود با اين عرصه آشنا باشد تا كارهايش نيز در اين راستا توليد شود.

پس از سخنان بحرانی مجتبی رحماندوست نيز با بيان اينكه هنر انقلاب اسلامی هنرمندی را می‌طلبد كه به درك رسيده باشد، بيان كرد: هنر انقلاب اسلامی نيازمند هنرمندی با درك است تا بفهمد علام هستی محضر خداست و آنچه ما به عنوان هنر می‌شناسيم ريشه و ذاتی قدسی دارد. در ضمن هنری كه عنوان انقلابی را يدك می‌كشد متكی به شعور است، هرچند هنر خود به نحوی شعار نيز است.

اين نويسنده تاكيد كرد: هنر متعهد و انقلابی در سايه هنرمندان متعهد رشد می‌كند، بنابراين برای اينكه به اينگونه از هنر نزديك شويم بايد چنين هنرمندانی تربيت كنيم. نكته ديگر اينكه هنر انقلاب هم وضع موجود را نشان می‌دهد هم وضع موعود را، هنری كه در مقابل كاستی‌ها اعتراض می‌كند.

رحماندوست در بخش ديگری از سخنان خود تاكيد كرد: هنر انقلاب نتيجه حكمت است نه فلسفه و اين هنر هم هنر عام است و هم هنر خاص؛ هنر عام باطن هنر انقلاب اسلامی است و هنر خاص ظاهر را تشكيل می‌دهد و اگر باطن نباشد، ظاهر هيچگاه ظهور پيدا نمی كند.

اين شاعر با اشاره به اينكه شهادت هنر مردان خداست، اعلام كرد: امام خمينی (ره) فرمودند كه شهادت هنر مردان خداست، پس بايد گفت كه اين شهدا بودند كه هنر انقلاب را به درستی خلق كردند.

وی در پايان اين جلسه برای اعتلای هنر انقلاب پيشنهاد كرد: اگر خواهان رشد هنر انقلاب هستيم، بايد مراكزی را داشته باشيم كه در آن هنرمندان متعهد و با اخلاق تربيت شوند، همچنين بايد شرايطی را به وجود آوريم كه هنرمند جسور و شجاع باشد در حقيقت هنرمند ترسو نداشته باشيم تا از ساختارشكنی نيز نهراسد.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها