پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی
یک شنبه 20 فروردین 1391 9:28 PM
يكشنبه 20 فروردين 1391 09:11:11 شماره خبر :980433 | ||||
مسجد طراز اسلامی/ 35 آيتالله هريسی: مساجد بايد مانند دانشگاه اداره شود/ مسجدشناس باشيم |
||||
گروه اجتماعی: عضو مجلس خبرگان رهبری با تأكيد بر اينكه مساجد بايد مانند دانشگاه اداره شود و امام جماعت بايد قبل از همه در آن حضور داشته باشد و بعد از همه بايد از مسجد خارج شود، افزود: بايد مسجدشناس باشيم و اهداف و جايگاه مساجد را بدانيم و دستاندكاران مساجد را با اين اهداف انطباق دهيم.
آيتالله هاشم هاشمزاده هريسی، عضو مجلس خبرگان رهبری در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) در بخش اول سخنان خود به تشريح اهميت و جايگاه مساجد در اسلام پرداخت و با تأكيد بر لزوم تهيه دايرةالمعارف مساجد گفت: تمام مسائل مربوط به مساجد از جمله: آيات، روايات، اشعار، تاريخ مساجد، مساجد برجسته جهان، اهداف مساجد، هنرهای مساجد و ... بايد جمعآوری و به صورت دايرةالمعارف ارائه شود. وی در ادامه به تشريح وظايف دستاندركاران مساجد پرداخت و گفت: مسجدسازان و تعميركنندگان مساجد گروه اول دستاندركاران اين حوزه هستند كه بايد با ساخت مساجد متعدد و تجهيز آنها امكان بهرهمندی عموم مردم را از مساجد فراهم كنند. آيتالله هريسی افزود: مساجد بايد مراكز علمی، تربيتی، بهداشتی، مراكز خيريه و ... داشته باشد و مردم احساس نياز به مسجد داشته باشند، چرا كه مسجد خانه خداست و همه كارهای خوب بايد از خانه خدا نشأت بگيرد. در هر محله مسجد بايد نياز مردم را تأمين كند و مشكلات مردم را حل كند. وی با اشاره به اينكه مساجد در ابعاد مختلف بايد ساخته شود تا هر گونه نياز در هر منطقه را تأمين كنند، اظهار كرد: مديران و متوليان مساجد گروه دوم دستاندركاران مساجد هستند؛ آنها از نيكوكارترين و با تقواترين، افراد جامعه بايد تشكيل شوند كه جناحی و سياسی نبوده و مسجد را به گروه و افراد خاص اختصاص ندهند، مدير، وارسته و مخلص باشند به نحوی كه جز خدا فكر ديگری نداشته باشند؛ افرادی كه خود را وقف مسجد كنند نه اينكه مسجد را وقف خود كنند. مسجد بايد مبلغ، مربی و امام جماعت داشته باشد آيتالله هريسی به نقش امام جماعت و مبلغان و مربيان مسجد اشاره كرد و گفت: مسجد بايد مبلغ، مربی و امام جماعت داشته باشد تا آموزشی كامل و در همه زمينهها به مردم ارائه كند، حتی آموزشهای كمك درسی به دانشآموزان. وی با ابراز تأسف از اينكه در مورد امام جماعت مسئلهای وجود دارد كه رعايت نمیشود، اظهار كرد: امام جماعت بايد كسی باشد كه امامت جماعت كار اصلی او باشد نه كار جنبی وی؛ مسجد مسئوليت مستقل است و همه كارهای ديگر امام جماعت بايد در جنب اين كار قرار داشته باشد. هريسی با تأكيد بر نقش محوری مساجد گفت: مساجد بايد مانند دانشگاه اداره شود و امام جماعت بايد قبل از همه در آن حضور داشته باشد و بعد از همه بايد از مسجد خارج شود.
وی سومين دست اندكاران مساجد را مردم دانست و اظهار كرد: قرآن میگويد وقتی كه به مسجد میرويد با پاكيزگی و متانت حركت كنيد و با پاكيزهترين و معطرترين لباسهايتان وارد مسجد شويد و فضای مسجد نيز بايد فضايی شادیآور باشد به نحوی كه مردم علاقهمند به حضور بيشتر در مسجد باشند. وی با تأكيد بر اهميت وجود سعهصدر در مسئولان مساجد، اظهار كرد: بايد به حدی در مسئولان مساجد سعهصدر وجود داشته باشد كه همه افراد را به مسجد راه بدهند و زمينه حضور افراد بد و خوب شدن آنها را فراهم كنند. در مساجد بايد به عنوان خانه خدا برای همه بندگان خدا حرمت قائل شوند. مردم بايد تعيين كنند پشتسر چه كسی نماز بخوانند آيتالله هريسی با اشاره به فعاليت مركز رسيدگی به امور مساجد گفت: فعاليت اين مركز خوب است اما نبايد فقط برای نصب و عزل امام جماعت محدود باشد بلكه اين نصب و عزلها را بايد به مردم سپرد و مردم هستند كه بايد تعيين كنند پشت سر چه كسانی نماز بخوانند. مركز امور مساجد بايد برای ساماندهی، جهت دهی و انجام تحقيقات مربوط به مساجد فعاليت كنند و كارهايی را انجام دهد كه مردم نمیتوانند. وی با تأكيد بر اينكه بايد از خداوند به دليل عدم ادای حق مساجد عذرخواهی كنيم، گفت: خدا بايد در هر محلهای خانه داشته باشد و در هر راه و مسيری نيز خانه داشته باشد تا بندگان خدا در هر جايی كه هستند بتوانند وارد خانه خداوند شوند. هريسی همچنين گفت: بايد مسجدشناس باشيم و اهداف و جايگاه مساجد را بدانيم و سپس امام جماعت و دست اندكاران مساجد را با اين اهداف و عظمت مساجد انطباق دهيم. وی با اشاره به اينكه برخی از روحانيان در چندين مسجد حضور دارند و نمیتوانند به صورت كامل به هر كدام از مساجد رسيدگی كنند در حالی كه برخی از روحانيان امامت جماعت هيچ مسجدی را بر عهده ندارند، گفت: چرا بايد مساجد به اندازهای جنبی تلقی شود كه مسجد را مانند گوشت قربانی در ميان افرادی كه وقت ندارند تقسيم كنند. مساجد را به مردم بسپاريم وی با اشاره به وجود تعداد زيادی سازمان و نهاد به عنوان متولی مسجد تصريح كرد: مساجد را به مردم بسپاريم، خود مردم بهتر از هر كسی میتوانند مسجد را اداره كنند اما بايد يك نهاد و يا مركز به عنوان كمكرسانی بر مساجد نظارت كند و كارهای تحقيقاتی و علمی در مورد مساجد انجام دهد. |