0

سکوی اخبار قرآنی: قرآن پژوهی،قرآن شناسی و....

 
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی
جمعه 18 فروردین 1391  11:15 AM

 

هشدار آيسسكو نسبت به تخريب مساجد و متون دست‌نويس در مالی

گروه بين‌الملل: سازمان آموزش، علوم و فرهنگ اسلامی(آيسسكو) با صدور بيانيه‌ای از طرف‌های درگير در كشور مالی خواست تا نسبت به حفظ ميراث فرهنگی ـ اسلامی استان «تومبوكتو» كوشا باشند.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی «ISESCO»، «عبدالعزيز عثمان التويجری»، مديركل آيسسكو، در اين بيانيه، در مورد درگيری‌ها در اطراف محوطه باستانی «تومبوكتو» در شمال غرب كشور مالی و آسيب‌هايی كه درگيری‌ها به اين ميراث فرهنگی جهانی وارد می‌كند، به شدت ابراز نگرانی كرد.

وی تصريح كرد: طرف‌های درگير در كشور مالی بايد از متون دست‌نويس مركز «احمد بابا» در تومبوكتو حفاظت كنند چراكه آثار و مساجد اين منطقه بخشی از ميراث فرهنگی ثبت‌شده در يونسكو و بخش مهمی از تمدن اسلامی هستند.

مديركل آيسسكو ادامه داد: سازمان يونسكو، به عنوان نهاد مسئول در زمينه ميراث فرهنگی جهان، بايد تدابيری بيانديشد كه اين آثار اسلامی و باستانی در معرض خطر نباشند و هر چه زودتر برای حفاظت از اين ميراث اقدامی عملی انجام دهد.

وی تاكيد كرد: مركز «احمد بابا» يكی از مراكز مهم آفريقا به شمار می‌رود چراكه حاوی متون دست‌نويسی است كه قدمت برخی از آن‌ها به دوران پيش از اسلام بازمی‌گردد و اين آثار از نظر علمی و فرهنگی دارای ارزش فراوانی هستند.

«ايرينا بوكووا»، مديركل سازمان آموزشی، علمی، فرهنگی ملل متحد (يونسكو) نيز در بيانيه‌ای در اين‌باره گفت : من از مقامات كشور مالی و نيز ديگر طرف‌های درگير در تنش‌های اين كشور می‌خواهم كه در حفظ ميراث فرهنگی كشور خود بكوشند و به تعهدات خود به عنوان يكی از امضاكنندگان كنوانسيون سال 1972 در مورد ميراث جهانی عمل كنند.

اين مقام سازمان ملل تاكيد كرد: اين مسئله يك ضرورت است كه از شگفتی‌های معماری در محوطه باستانی تومبوكتو از جمله مساجد جينگاريبر، سانكوره و سيدی يحيی به دقت محافظت شود. شانزده گورستان باستانی و ديگر مساجد و مقابر اين منطقه جزء ميراث و هويت ملت مالی و نيز جزء ميراث جهانی محسوب می‌شوند.

يادآور می‌شود، محوطه باستانی تومبوكتو در سال 1988 در فهرست ميراث جهانی يونسكو به ثبت رسيد. اين منطقه باستانی در قرون پانزدهم و شانزدهم پايتخت معنوی جهان اسلام در قاره آفريقا بود. در كتابخانه‌های سه مسجد تاريخی اين منطقه صدها هزار نسخه متون دست‌نويس وجود دارد كه برخی از آن‌ها به دوران پيش از اسلام بازمی‌گردند.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها