پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی
چهارشنبه 16 فروردین 1391 11:41 PM
توليدات مذهبی صداوسيما صرفا پاسخگوی قشری خاص است/ توفيق رسانه ملی برابر شبكههای ماهوارهای
گروه هنر: سلحشور درباره برنامههای غيرنمايشی به ويژه كارهای مذهبی تلويزيون گفت: برنامههای غيرنمايشی سيما كه رويكردی دينی و قرآنی به موضوعات دارند را تنها برای قشر مذهبی مناسب میدانم، اما برای قشری كه به نوعی خاكستری و سياه هستند اين توليدات تأثيرات لازم را ندارند.
فرجالله سلحشور، كارگردان تلويزيون در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با اعلام اينكه تلويزيون در مجموع توانست در سال 90 به لحاظ عملكرد، نمره مثبتی دريافت كند، اظهار كرد: پخش سريالهايی نظير «مختارنامه»، «شوق پرواز» و چند كار ارزشی ديگر سبب شد در حوزه توليدات نمايشی سال 90، سالی موفق برای تلويزيون باشد، هر چند در اين سال مجموعهای چون «خنده بازار» نيز بود كه همانند «برره» فرهنگ را به سخره گرفته بود، وليكن اين يك كار نمیتواند در مقابل آثار فاخر تلويزيون آنچنان كه بايد قد علم كند.
وی افزود: البته ممكن است آثار سطحی و سخيف ديگری هم در تلويزيون توليد شود، ولی به واسطه تيزهوشی و دقت نظر مسئولان تلويزيون اين توليدات روی آنتن نرفت. عملكردی كه در جای خود قابل تقدير است و اين اميد را زنده میكند كه در سال 91 شاهد سالی موفقتر برای تلويزيون باشيم.
بازيگر فيلم سينمايی «پرواز در شب» در پاسخ به اين سؤال كه سال گذشته در حوزه برنامههای غيرنمايشی به ويژه در حوزه كارهای مذهبی تلويزيون چه عملكردی داشته؟ تصريح كرد: من برنامههای غيرنمايشی سيما كه رويكردی دينی و قرآنی به موضوعات دارند را تنها برای قشر مذهبی مناسب میدانم، اما برای قشری كه به نوعی خاكستری و سياه هستند اين توليدات تأثيرات لازم را ندارند، چون به محض مشاهده اينگونه برنامهها، كانال تلويزيون را عوض میكنند.
اين فيلمساز گفته خود را چنين تكميل كرد: به نظر من زبان نصحيت و سخنرانی برای تلويزيون آنچنان مناسب نيست و نمیتواند كاركرد داشته باشد، بنابراين به دليل عدم جذابيت لازم معمولا اينگونه كارها فراگير نمیشوند.
سلحشور در پاسخ به اين سؤال كه، چرا برنامه «هنگام درنگ» كه ميزگردی سه نفره بود، توانست در جذب تماشاگر موفق باشد؟ گفت: برنامه «هنگام درنگ» مرتبط به يك اثر بسيار جذاب تلويزيون (مختارنامه) بود كه توانست آحاد مخاطبان را جذب كند، اما ديگر برنامههای كارشناسی سيما در حوزه مسائل دينی چنين اهرمی را ندارند، پس بايد برای آنان سياستی انديشيد كه جذابيت با آنها همراه شود.
وی با بيان اينكه راه جذابتر شدن برنامههای دينی و قرآنی، نمايشی كردن آنهاست، بيان كرد: نظر شخصی من اين است كه نمايشی كردن برنامهها و مضامين مذهبی سيما میتواند به جذابيت اين كارها كمك كند. در ضمن با تقويت شبكه قرآن میتوان تا حد بسيار زيادی در جهت رسيدت به اهداف مورد نظر پيش رفت، حتی من معتقدم كه سريالهای عظيم قرآنی هم از طريق شبكه قرآن میتواند توليد شود.
كارگردان سريال «يوسف پيامبر(ع)» در پايان خاطرنشان كرد: خوشبختانه رشد كمی و كيفی كارهای تلويزيونی سبب شده كه از تأثيرگذاری و تعدد مخاطبان شبكههای ماهوارهای كاسته شود. رويكردی كه به نوعی در راستای مبارزه با تهاجم فرهنگی است. در ضمن برنامههای تحليلی كه سيما از برنامههای ماهواره نشان میدهد سبب شده كه مردم بيشتر از گذشته به پوچ بودن برنامههای ماهواره پی ببرند.