0

سکوی اخبار قرآنی: قرآن پژوهی،قرآن شناسی و....

 
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی
چهارشنبه 16 فروردین 1391  11:40 PM

تعهد نسبت به ارزش‌ها مهمترين مسئله در الگوگيری از حضرت فاطمه(س) است

گروه سياسی و اجتماعی: استاد حوزه و دانشگاه با تأكيد براينكه حضرت زهرا(س) الگويی عام برای همه اقشار مختلف جامعه است تأكيد كرد: مهمترين برنامه‌ای كه به‌عنوان الگوگيری از زندگی حضرت می‌توان برای بهره در زندگی امروز به آن توجه داشت، تعهد نسبت به ارزش‌ها است.

حجت‌الاسلام ‌والمسلمين علی‌اكبر ميرزايی، استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه هرمزگان، اظهار كرد: يكی از مهمترين مسائلی كه می‌توانيم راجع به تمام بزرگان دينی صحبت كنيم، مبحث الگوبرداری و نمونه قرار دادن آن اشخاص است.

وی در اين مصاحبه كه به‌مناسبت سالروز شهادت حضرت زهرا(س) صورت گرفت، در تكميل مطلب فوق افزود: مهمترين مسئله در بحث الگوگيری اين است كه ما بايد بدانيم چگونه می‌توانيم معصومين را الگوی تمام و كمال زندگی خود قرار دهيم و زمانی كه اين مباحث را بدانيم می‌توانيم از امامان معصوم(ع) به صورت شايسته در زندگی بهره ببريم.

ميرزايی با اشاره به ديدگاه و نظر قرآن‌ كريم درباره الگوبرداری خاطرنشان كرد: قرآن درباره الگوبرداری می‌فرمايد: «پيامبر برای شما الگويی نيكو است» و با توجه به فرمايشات پيامبر عظيم‌الشأن اسلام درباره حضرت فاطمه(س)، آن حضرت يكی از بهترين الگوها برای انسان‌ها است.

اين استاد حوزه و دانشگاه با تأكيد براينكه برای الگوبرداری كردن دو راه اهميت بسياری دارد، اضافه كرد: راه ظاهری و راه باطنی، دو مسئله‌ای است كه بايد به آن توجه ويژه‌ای شود.

وی در توضيح راه ظاهری گفت: اين روش همان درك و فهميدن زندگی‌نامه بزرگان است و بعنوان مثال اگر بخواهيم از حضرت فاطمه زهرا(س) الگوبرداری كنيم، ابتدا بايد زندگی‌نامه آن حضرت را بدانيم و شرايط ايشان در زمان حيات دنيوی را مدّنظر داشته باشيم.

مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه هرمزگان همچنين با بيان توضيح درباره راه باطنی در مبحث الگوبرداری بيان كرد: منظور از اين الگوبرداری، اين نيست كه تنها به زمان خود آن حضرت ارتباط داشته باشد و می‌تواند درباره شرايطی حکم کند كه برای هميشه جاری و قابل لمس باشد.

ميرزايی تأكيد كرد: منظور اصلی از الگوبرداری باطنی همان شرايط و سازوكاری است كه يك الگوی بزرگ مانند حضرت زهرا(س) توانسته با پيمودن آن راه، به درجات عالی معنوی برسد.

حجت الاسلام ميرزايی درك شرايط از راه‌هايی كه بزرگان برای رسيدن به درجات عالی پيموده‌اند در الگوگيری را مهم توصيف و تصريح كرد: معنای واقعی الگوبرداری اين است كه ظاهر و باطن يك حركت را بفهميم.

وی با اشاره به اينكه در دين برای پيمودن مسير، راه‌ها و راهكارهايی مشخص شده است گفت: برای قرارگرفتن در مسير حقيقی دين سه راه اهميت فوق‌العاده دارد كه بدون توجه به آنها نمی‌توان در مسير حقيقی و مدنظر قرار گرفت.

استاد حوزه و دانشگاه راه اول برای قرار گرفتن در مسير حقيقی را اخلاص بيان كرد و ادامه داد: راه دوم نيز انجام واجبات و ترك محرمات و راه سوم نيز مراقبت و حراست از كارها است.

ميرزايی اذعان كرد: بنابراين اگر ما بخواهيم يك الگوبردار نمونه باشيم و بزرگان، قرآن، پيامبر و اهل‌بيت را الگوی خود قرار دهيم بايد به سه مسئله اخلاص، انجام واجبات و ترك محرمات و همچنين مراقبت و حراست و چيزهايی كه بدست آورده‌ايم، توجه بيشتری داشته باشيم.

مسئول دفتر نمايندگی ولی‌فقيه در دانشگاه هرمزگان انجام كارها همراه با رضای خدا را الزامی ارزيابی كرد و افزود: جهاد با نفس كه همواره مورد تأكيد بزرگان دينی قرار گرفته همان مسئله حراست و مراقبت از داشته‌ها و بدست آورده‌ها است.

وی وجود حضرت فاطمه(س) برای راهيابی و ورود به مسير حق را بسيار حائز اهميت دانست و بيان كرد: مباحث ذكرشده مجموعه‌ای از شرايط لازم برای الگوبرداری از حضرت فاطمه زهرا(س) است.

حجت‌الاسلام ميرزايی در ادامه بحث پيرامون چگونگی بهره‌گيری بانوان مسلمان از آن حضرت، توضيح داد: فاطمه زهرا(س) به‌عنوان همسری مهربان و مادری فداكار، تنها، الگو برای بانوان نيستند.

اين نويسنده كتب دينی با بيان اينكه می‌توان حضرت را الگويی بهتر برای بانوان و زنان دانست، اظهار كرد: الگويی كه قرار است هر انسانی برای خود داشته باشد عام و يا خاص بوده كه حضرت فاطمه زهرا(س) الگويی عام هستند و علاوه بر زنان، می‌توانند الگويی بسيار مناسب برای مردان و همچنين همه رده‌های سنی اعم از بانوان و آقايان باشند.

ميرزايی با پاسخ به اين سؤال كه زنان چگونه می‌توانند حضرت فاطمه(س) را در زندگی روزمره خود الگو قرار دهند، پاسخ داد: متأسفانه روی مسئله عفاف كار فرهنگی كمتری شده و بيشتر به موضوع حجاب پرداخته شده، درحالی كه ما همواره مسئله حجاب و عفاف را با يكديگر ذكر می‌کنيم و اين دو مبحث مهم را پيوست يكديگر می‌دانيم.

استاد حوزه و دانشگاه با تأكيد براينكه عفاف بالاتر و مهمتر از حجاب است توضيح داد: حجاب يعنی رعايت كردن شئونات ظاهری، در حالی كه عفاف يعنی رعايت شئونات باطنی.

وی درهمين رابطه افزود: ما زمانی می‌توانيم ظاهر را حفظ كنيم كه باطن درستی داشته باشيم، پس به اين نتيجه می‌رسيم كه عفاف بالاتر از حجاب است و بايد به آن توجه بيشتری شود.

ميرزايی اين ويژگی حضرت فاطمه(س) را خصوصا برای بانوان بسيار مهم توصيف كرد و گفت: اين مسئله نكته‌ای بسيار مهم است كه ما می‌توانيم تا حد زيادی از زندگی دختر پيامبر اسلام درس بگيريم.

مسئول نمايندگی ولی‌فقيه در دانشگاه هرمزگان با اشاره به مهمترين مسائلی كه موجب شده ايشان الگوی تمام اقشار مختلف جامعه باشند گفت: الگوهای عام اين ويژگی را دارند كه در تمام فصول و زمان الگو باشند، درحالی كه الگوهای خاص اينگونه نيستند و تنها در مقطعی خاص می‌توانند الگو باشند.

وی اظهار كرد: كسی كه بتواند در تمام موارد و خصوصا خصوصيات اخلاقی و تربيتی الگوی اقشار مختلف باشد، بايد از جانب خدا مشخص شود و تشخيص و شناسايی آن فرد برای انسان‌های معمولی كار ساده‌ای نيست.

اين استاد حوزه و دانشگاه با اظهار اينكه خداوند افرادی بسيار خاص را الگوی ما قرار داده ادامه داد: تنها اين افراد می‌توانند برای ما شرايطی را بوجود بياورند كه بتوانيم در جامعه رشد كنیم و در مسير حق قرار بگيريم.

وی با تأكيد براينكه انبيا و اوليا را خداوند برای ما الگو قرار داده گفت: بنابراين، همين مسائل است كه ما می‌تواينم حضرت زهرا(س) را الگوی عام بدانيم و در مباحث مختلف از ايشان الگوبرداری كنيم.

ميرزايی در ادامه با پاسخ به اين سؤال كه مهمترين الگوی اخلاقی حضرت فاطمه(س) كه می‌توان امروز در جامعه به آن توجه بيشتری داشت چیست، گفت: مهمترين برنامه‌ای كه بعنوان الگو می‌توان برای بهره در زندگی امروز بدان توجه داشت، تعهد نسبت به ارزش‌ها است.

اين نويسنده كتب دينی گفت: اگر در زندگی حضرت زهرا(س) دقت كنيم به اين نكته می‌رسيم كه حضرت متعهد و پايند به اصول و ارزش‌ها بودند و اين نكته بسيار مهمی است.

مسئول دفتر نمايندگی ولی‌فقيه در دانشگاه هرمزگان با تأكيد براينكه پايبند بودن يعنی گريزان نبودن از ارزش‌ها، ادامه داد: پايبندی يعنی اينكه ارزش‌های دينی هميشه برای ما مهم باشد.

وی با بيان اينكه گاهی مشاهده می‌شود عده‌ای در شرايطی خاص بدنبال ارزش‌های دينی هستند خاطرنشان كرد: متأسفانه گاهی برخی از افراد ارزش‌های دينی را اصل قرار نمی‌دهند و نگاه می‌كنند كه آيا ارزش‌های دينی به نفعشان است يا نه، كه اگر نباشد به آن توجهی نمی‌كنند.

ميرزايی با تأكيد بر پايندی حضرت فاطمه(س) به اصول دينی گفت: اين مسئله يعنی اينكه ايشان همواره به اصول و ارزش‌های دينی پايبند بودند و همواره آن را در زندگی مدنظر داشتند كه اين مسئله می‌تواند مهمترين مسئله در الگوگيری افراد باشد.

وی در انتها نيز ضمن تسليت به مناسبت فرارسيدن شهادت مظلومانه حضرت فاطمه(س) اظهار كرد: ايشان از معصومينی هستند كه نقل شده خلقت عالم بخاطر وجود مقدس این حضرت بوده و اميدواريم از رهروان واقعی مكتب فاطمی و همچنين با الگوگيری از حضرت، پايبند واقعی به اصول دينی باشيم.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها