0

سکوی اخبار قرآنی: قرآن پژوهی،قرآن شناسی و....

 
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:سکوی اخبار قرآنی
چهارشنبه 16 فروردین 1391  2:21 AM

 

آثار دينی مراكز موثق دين‌پژوهی در اولويت مطالعات قرآنی قرار گيرند

گروه ادب: رئيس مركز فرهنگ و معارف قرآن كريم بر غنيمت شمردن ايام نوروز برای مطالعه آثار دينی به ويژه قرآن كريم تأكيد و تصريح كرد: مخاطبان برای انتخاب و مطالعه آثار حوزه دين و قرآن، به آثاری مراجعه كنند كه از سوی مراكز موثق پژوهشی در اين حوزه تأليف شده است.

حجت‌الاسلام و المسلمين محمدصادق يوسفی‌مقدم، رئيس مركز فرهنگ و معارف قرآن كريم

حجت‌الاسلام و المسلمين محمدصادق يوسفی‌مقدم، رئيس مركز فرهنگ و معارف قرآن كريم، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، به ارزش مطالعه در فرهنگ اسلامی اشاره كرد و گفت: در تفكر دينی، دانايی و آگاهی موضوعی ارزشمند شمرده شده است و آيات شريفه قرآن نيز پيوسته بر كسب دانش و آگاهی تأكيد می‌كند؛ حتی خداوند از پيامبر اسلام(ص) كه اشرف مخلوقات عالم است می‌خواهد كه همواره از خداوند طلب علم كند تا خداوند دانش او را افزايش دهد.

وی به جايگاه و ارزش علم در آيات وحی اشاره و عنوان كرد: دانش‌اندوزی امری باارزش در آيات وحی است و خداوند مستقيم و غيرمستقيم انسان را به تدبر و كسب دانش دعوت می‌كند. به عنوان نمونه، در برخی از آيات وحی، خداوند عالمان و دانش‌آموختگان را مقام رفيعی داده و به آنها كرامت بخشيده است و در نهايت، در پرسشی كلی كه عقل بشر قادر نيست آن را پاسخ دهد، می‌فرمايد: «مگر دانايان با نادانان مساوی هستند». بنابراين تحقيق و مطالعه امری است كه قرآن كريم با تأكيد آن را مطالبه كرده و در روايات اهل بيت(ع) هم بر فراگيری آن تأكيد شده است.

رئيس مركز فرهنگ و معارف قرآن كريم در ادامه بر جايگاه و مقام رفيع علم‌اندوزی و تدبر در ميان روايات اهل بيت(ع) اشاره و تأكيد كرد: پيامبر اكرم (ص) فرموده‌اند كه علم ولو اينكه در چين باشد را طلب كنيد. يعنی مقام و ارزش علم چنان بالا است كه بايد برای كسب آن سرزمين‌ها را درنورديد و به آن دست يافت.

يوسفی‌مقدم، در ادامه جايگاه علم را در ميان حكما و دانشمندان اسلامی مورد بررسی قرار داد و اشاره كرد: اگر انسان طالب انديشه و دانايی باشد، به سمت بزرگی و كمال پيش می‌رود. دانش‌اندوزی و مطالعه در نزد ايرانيان نيز از جايگاه رفيعی برخوردار است. به عنوان نمونه، ابن سينا در اين‌باره می‌گويد «كسی كه دنبال دانش نيست و از دانش آموختن فاصله می‌گيرد، بايد بداند كه از مسير فطرت انسانی خود فاصله گرفته است؛ انسان به صورت فطری آگاهی و علم را دنبال می‌كند و اين نكته‌ای است كه پروردگار در نهاد انسان قرار داده.

وی تعطيلات عيد نوروز را فرصتی مغتنم برای مطالعه آثار ارزشمند و دينی و ارتقای آگاهی در اين زمينه دانست و عنوان كرد: بهترين كتابی كه می‌توان در اين ايام با آن انس برقرار و مطالعه كرد، قرآن كريم است. قرائت همراه با تدبر در آيات وحی، تعطيلات نوروز را لذت‌بخش می‌كند و حلاوت و شيرينی خاصی به آن می‌بخشد.

رئيس مركز فرهنگ و معارف قرآن كريم در ادامه افزود: مخاطبان علوم دينی و كتب قرآنی را می‌توان به دو دسته فرهيختگان و مخاطبان معمولی تقسيم كرد. هر يك از اين گروه‌ها می‌توانند براساس نيازهای خود آثار موجود در بازار نشر را مطالعه كنند و از اين فرصت برای ارتقای سطح كيفی آگاهی خود در زمينه دينی بهره ببرند.

 يوسفی‌مقدم:
عامه مردم برای مصون ماندن از مفاهيم و محتوای نادرست در حوزه دين بايد به آثاری مراجعه كنند كه از سوی پژوهشگران و كارشناسان موضوع در مؤسسات قرآنی توليد شده است

وی ادامه داد: در سال‌های اخير كتاب‌هايی با موضوع دينی و قرآنی منتشر شده است كه اغلاط و مطالب بی‌اساس را با ديگر مفاهيم دينی مخلوط می‌كنند و به مخاطب ارائه می‌دهند. تشخيص درست از نادرست برای مخاطبان معمولی دشوار است و تنها كارشناسان می‌توانند با توجه به تجربه و آگاهی خود، ميان اين دو مقوله تفاوت قائل شوند. از اين رو، عامه مردم برای مصون ماندن از مفاهيم و محتوای نادرست در حوزه دين، بايد به آثاری مراجعه كنند كه از سوی پژوهشگران و كارشناسان امر در مؤسسات قرآنی توليد شده است.

به گفته اين كارشناس علوم دينی، به دليل نظارت و همكاری پژوهشگران متعدد در مراكز دين‌پژوهی، آثار توليد شده در اين مراكز از صحت بيشتر برخوردار هستند و آسيب‌های رايج كمتری وارد اين نوع آثار شده‌ است. از جمله مراكزی كه می‌توان برای انتخاب و مطالعه آثار به آن رجوع كرد، مركز فرهنگ و معارف قرآن كريم در قم است.

رئيس مركز فرهنگ و معارف قرآن كريم در ادامه به فعاليت‌های اين مركز در توليد و نشر آثار دينی اشاره و عنوان كرد: اين مركز با توجه به سطوح مختلف پژوهشگران، اقدام به توليد و نشر آثار در حوزه‌های مختلف علوم دينی كرده است كه از اين جمله می‌توان به «دايرة‌المعارف بزرگ قرآن» و «فرهنگ قرآن كريم» برای فرهيختگان و پرسش‌نامه‌های دينی برای عموم مردم اشاره كرد.

وی در پايان افزود: همه ‌علاقه‌مندان برای مطالعه پرسش‌نامه‌های تهيه شده می‌توانند به پايگاه اطلاع‌رسانی اين مركز به آدرس www.maarefquran.com مراجعه كنند.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

تشکرات از این پست
javid1000 Nassersulduz siasport23 Mirmahmod_choopan_garabagheasle4935 abdolalipoor kandooo leyli_majnoon21 reza_vandy melisa_queen yarabyarabyarab
دسترسی سریع به انجمن ها