0

سکوی اخبار قرآنی: قرآن پژوهی،قرآن شناسی و....

 
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

علوم انسانی از معبر مبانی و منطق اسلامی عبور می‌كند
شنبه 6 آبان 1391  9:25 PM

گروه اجتماعی: رئيس پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامی گفت: توليد علوم انسانی و اسلامی از معبر مبانی و منطق اسلامی عبور می‌كند و بايد مبانی علوم انسانی ـ اسلامی تبيين و روش‌شناسی معتبر دينی در توليد معرفت تعريف شود.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، حجت‌الاسلام علی‌اكبر رشاد، رئيس پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامی، در مراسم اختتاميه ششمين جشنواره بين‌المللی فارابی، با اشاره به اينكه علوم انسانی و اسلامی از معبر مبانی و منطق اسلامی عبور می‌كند، گفت: بايد مبانی علوم انسانی ـ اسلامی تبيين و روش‌شناسی معتبر دينی در توليد معرفت تعريف شود تا علوم انسانی بر پايه آنها توليد شود.

حجت‌الاسلام رشاد با اشاره به اينكه معيارهای علوم دينی و غير دينی به دو دسته ماهوی و هويتی تقسيم می‌شوند، افزود: مبانی معرفت و منطق معيارهای ماهوی هستند و در ميان ديگر معيارها نقش قابل توجهی دارند و علوم انسانی آنگاه اسلامی و دينی می‌‌شوند كه برخاسته از مبانی و انگارهای دينی و برآمده از روش‌شناسی موجود در دين باشند و دستگاهی معرفتی را پديد آورده باشند.

وی با اشاره به اينكه در پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامی، گام‌هايی در زمينه توليد علوم دينی در جريان است، افزود: يكی از اين گام‌ها توسعه مجموعه‌ای از فلسفه‌های مضاف است كه 43 نوع از اين فلسفه‌ها در دستور كار قرار دارد و برخی از آنها از جمله فلسفه سياست و فلسفه اقتصاد از پيش موجود بوده و در پژوهشگاه مورد مداقه قرار می‌گيرد.

حجت‌الاسلام رشاد ادامه داد: بخشی از فلسفه‌های مضاف نيز كه دارای عمری كوتاه در غرب هستند و پيشينه‌ای در اسلام ندارند، همچون فلسفه فيلم، تكنولوژی و فرهنگ در پژوهشگاه در حال توسعه هستند.

وی افزود: پاره‌ای ديگر از فلسفه‌های مضاف در پژوهشگاه تأسيس شده است كه در جهان و اسلام دارای پيشينه نبوده است، همچون فلسفه دينی، فلسفه اصول، فلسفه سنت و فلسفه فقه كه امروز صاحب نظران و متخصصانی در اين زمينه در حال فعاليت هستند و رشته‌هايی در اين خصوص تأسيس شده است.

حجت‌الاسلام رشاد با اشاره به تأسيس رشته منطق فهم دين در پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامی، گفت: نظريات مبنايی رشته منطق فهم دين طراحی و دفاع و نظام مبتنی بر آن نيز تهيه و منتشر و حدود 30 رساله دكتری در اين زمينه هدايت شده و هر دو نظام حوزوی و دانشگاهی اين رشته را پذيرفته‌اند.

وی با اشاره به ضرورت توليد معيارهای لازم برای توليد علم، گفت: كار بر روی فلسفه مضاف، كاری دشوار است و بايد مورد حمايت قرار گيرد تا اين توليدات علمی و معرفتی به نتيجه لازم دست يابند.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها