0

سکوی اخبار قرآنی: قرآن پژوهی،قرآن شناسی و....

 
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

ترويچ سبك زندگی اسلامی با نگاه صرفا سطحی به سنت امكان‌پذير نيست
جمعه 5 آبان 1391  8:23 PM

گروه هنر: يك كارگردان سينما تأكيد كرد: اگر بخواهيم تصور كنيم كه ترويج سبك زندگی دينی و اسلامی رويكرد و توجهی سطحی به سنت است راه را به اشتباه طی كرده‌ و از جامعه مدرن عقب مانده‌ايم.

عبدالله باكيده، كارگردان سينما در گفت‌و‌گو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) با بيان اينكه سينما می‌تواند مروج سبك زندگی اسلامی باشد، اظهار كرد: در ابتدای بحث بايد به اين نكته اذعان كنم كه هنر معاصر در غرب بود كه شكل گرفت، نمود بارز اين ادعا را می‌توان در هنر هفتم مشاهده كرد. در همين راستا غربيان سعی می‌كنند از ابزاری كه خود مخترع آن بوده‌اند بهره برند تا به واسطه آن فرهنگ و سبك زندگی خود را در سراسر دنيا اشاعه دهند.

وی افزود: برای رسيدن به خواسته فوق هم برنامه‌ريزی جامعی انجام می‌دهند، به اين صورت كه در تمام رده‌های سنی از كودكان گرفته تا نوجوان و بزرگسالان آثاری ارائه می‌دهند كه به واسطه آن به خواسته خود برسند و متأسفانه ما نيز به واسطه سريال‌های خارجی كه از تلويزيون پخش می‌كنيم ياری‌دهنده آنها می‌شويم.

اين فيلمساز ادامه داد: برای درك بهتر موضوع سريال «پزشك دهكده» را مثال می‌زنم كه در ميان آثار خارجی تلويزيون جز كارهای پرمخاطب بود. در اين سريال به شكل ظريف و تيزهوشانه فرهنگ و سبك زندگی غربی تبليغ شده بود بدون اينكه به صورت مستقيم به آن اشاره‌ای شده باشد.

باكيده مطلب فوق را چنين تكميل كرد: اما اينكه ما چرا در دام اينگونه اثار می‌افتيم و ناخوداگاه مبلغ كارهای آنها می‌شويم، دليل مشخص دارد. آنهم اين است كه ما در اين حوزه‌ها آموزش‌های لازم را نديده‌ايم بنابراين راه تقابل با آن را نمی‌دانيم، هر چند كه حضرت آقا با نگاه ژرف و تيزبينانه خود بارها به اين آسيب‌ها اشاره مستقيم داشته‌اند.

اين سينماگر تاكيد كرد: اما متأسفانه در رده‌های پايين‌تر مديريتی شاهد آن نگاه تيزبينانه نيستيم. برای مثال در سخنان اخير وزير ارشاد كه من به عنوان يك انسان فرهيخته احترام خاصی قائل هستيم در خصوص فيلمی چون «آرگو» كه تمام ارزش‌های انقلاب را زير سؤال برده، نكات كارشناسانه‌ای نمی‌بينيم، درصورتی‌كه راه مقابل با اينگونه توليدات نبايد مقطعی باشد، بلكه بايد با برنامه‌ريزی بلند مدت در مقابل چنين آثاری ايستاد.

باكيده در تكميل توضيح فوق گفت: از تسخير لانه جاسوسی بيش از 30 سال می‌گذرد، اما آيا ما تا به حال كاری در اين زمينه در مقياس بين‌المللی توليد كرده‌ايم، جواب خير است، ولی زمانی كه كاری در اين زمينه از سوی غرب ساخته می‌شود، صدای اعتراض‌مان بلند می‌شود، البته ساخت فيلم‌های نظير «آرگو» آخرين فيلم در مقابله با انقلاب نخواهد بود همانگونه كه اولين كار نبوده، وليكن سؤال اينجاست ما در اين حوزه‌ها چه كاری انجام داده‌ايم؟

اين سينماگر با اشاره به توانايی فنی ما در حوزه سينما گفت: ما در سينمای قبل از انقلاب شاهد بوديم كه بسياری از امكانات و وسايل در خارج از كشور توليد می‌شد، اما امروزه ديگر تمام آن وسايل در داخل كشور توليد می‌شود، در همين راستا با برنامه‌ريزی صحيح می‌توانيم بهترين عكس‌العمل را در مقابل فرهنگ غربی داشته باشيم، اگر توانايی‌های خودمان را جدب بگيريم.

وی در بخش ديگری از سخنان خود تصريح كرد: سال‌هاست كه حضرت آقا به جنگ نرم از سوی غرب اشاره دارند، اما در اين زمينه تا به امروز چه كار كرده‌ايم. برای مثال در زمان كنونی كه هجمه اقتصادی و سياسی بی‌سابقه‌ای از سوی استكبار بر كشورمان وارد شده ما با ساخت فيلمی چون «لايه» می‌خواهيم در مقابل اين هجمه ايستادگی كنيم. آيا اينگونه توليدات راه مقابله با جنگ نرم است؟

اين كارگردان در پاسخ به اين سؤال كه آيا پرداختن به سبك زندگی اسلامی به معنای توجه به سنت است؟ گفت: سنت و مدرنيته هر كدام اگر به شكلی درست استفاده شود در خود امتيازاتی دارد كه می‌تواند مثمرثمر باشد، اما اگر بخواهيم تصور كنيم كه سبك زندگی دينی و اسلامی، رويكرد و توجهی سطحی به سنت است راه را به اشتباه طی كرده و از جامعه مدرن عقب مانده‌ايم.

وی در پايان سخنان خود خاطرنشان كرد: تمام پيروان اديان آسمانی دارای ارزش‌های اخلاقی و انسانی هستند، اما آنچه در تفكر شيعی برای سبك زندگی ترسيم شده در هيچ راه ديگری قابل مشاهده نيست پس ضرورريست با بهره‌گيری از تجربيات كارشناسان دينی اين آموزه‌ها را برداشت كرده و در كارهايمان به كار بريم.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها