0

سکوی اخبار قرآنی: قرآن پژوهی،قرآن شناسی و....

 
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

صحرای عرفات؛ همايش شناخت و خودسازی امام حسين(ع)
جمعه 5 آبان 1391  8:07 PM

گروه اجتماعی: يك كارشناس مذهبی در خراسان جنوبی با بيان اينكه صحرای عرفات، همايش شناخت و خودسازی امام حسين(ع) است، گفت: عرفه روز دعا و نيايش، روز توبه و تضرع به درگاه بخشاينده دستگير و روز اوج گرفتن در بی‌كران راه‌های آسمان است.

حجت‌الاسلام والمسلمين سيدمحمد هاشمی، يك كارشناس مذهبی در خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه خراسان جنوبی، با بيان اينكه عرفه روز استجابت دل‌های زخمی است، گفت: در اين روز كه امتداد مهربانی خداوند از شب قدر و روز وقوف است كه در اين روز رود عفو و رحمت حق جاری و روح مصيبت‌زده انسان‌ها را در خود شستشو می‌دهد.

وی تصريح كرد: عرفات نام جايگاهی است كه حاجيان در روز عرفه(9 ذی‌الحجه) در آنجا وقوف و به دعا و نيايش می‌پردازند و پس از برگزاری نماز ظهر و عصر به مكه مكرمه باز می‌گردند.

حجت‌الاسلام هاشمی گفت: طبق نقل مشهور ميان محدثان پيامبر(ص) در روز عرفه سخنان تاريخی خود را در اجتماعی عظيم و با شكوه حجاج بيان کرد: «ای مردم سخنان مرا بشنويد! شايد ديگر شما را در اين منطقه ملاقات نكنم، شما به زودی به سوی خدا باز می‌گرديد، در آن جهان به اعمال نيك و بد شما رسيدگی می‌شود. من به شما توصيه می‌كنم هر كس امانتی نزد اوست بايد به صاحبش برگرداند و هان ای مردم بدانيد ربا در آئين اسلام اكيداً حرام است و از پيروی شيطان بپرهيزيد و به شما سفارش می‌كنم كه به زنان نيكی كنيد زيرا آنان امانت‌های الهی در دست شما هستند، و با قوانين الهی بر شما حلال شده‌اند، من در ميان شما دو چيز به يادگار می‌گذارم كه اگر به آن دو چنگ زنيد گمراه نمی‌شويد، يكی كتاب خدا و ديگری سنت(عترت) من است.»

وی با اشاره به اينكه صحرای عرفات همايش شناخت و خودسازی امام حسين(ع) است ادامه داد: امام حسين(ع) در بعداز ظهر روز عرفه همراه با فرزندان و ياران خود در صحرای عرفات وقوف كرد و در آنجا بزرگترين همايش خودسازی و شناخت را در قالب ژرف‌ترين كلمات به ظهور رسانيد كه بيانات نورانی و عميق دعای عرفه امام حسين(ع)، سخن كسی است كه پروردگارش شراب طهور بدو نوشانيد و ضميرش از نظر به غير ساقی، پاك و مطهر ماند و قلب او چنان به حبّ ساقی شيفته بود كه جايگاهی برای عشق به ديگری در آن يافت نمی‌شد.

اين كارشناس مذهبی در خراسان جنوبی از برخی مفاهيم دعای عرفه امام حسين(ع) به ستايش خداوند، شكر نعمت‌های الهی، استغفار و انابه عاجزانه به درگاه خداوند و طلب مغفرت از بارگاه حق تعالی، فراگيری راه تعليم و تربيت از خدا، شناخت و درخواست بهترين مسألت‌ها و تعليم مفاهيم و ادبيات قرآن اشاره كرد.

در ادامه عضو هيئت علمی دانشگاه علوم پزشكی بيرجند گفت: روز عرفه در روايات جزو روزهای خاصی بيان شده كه دارای فضائل بی‌شماری برای افرادی كه در صحرای عرفات و يا ساير افرادی كه در شهر و ديار خود هستند، است.

حجت‌الاسلام والمسلمين مهدی عبدالرزاق‌نژاد، عضو هيئت علمی دانشگاه علوم پزشكی بيرجند در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه خراسان جنوبی با تأكيد بر اينكه از فضايل اين روز شريف بايد نهايت بهره‌برداری انجام گيرد، يكی از فرصت‌های روز عرفه را بحث خداشناسی و تأمل و تدبر در دعای عرفه امام حسين(ع) دانست و گفت: در دعای عرفه مباحث توحيدی و خداشناسی، روزی دادن به خلق، بخشش گناهان و آفرينش انسان مطرح شده كه دعای عرفه از لحاظ معرفت‌شناسی جايگاه ويژه‌ای دارد كه نياز به تأمل و تدبر مؤمنان دارد.

وی از فرصت‌های روز عرفه به توبه كردن اشاره و عنوان كرد: يكی از روزهايی كه عذر گناه انسان بخشيده می‌شود، روز عرفه است.

عضو هيئت علمی دانشگاه علوم پزشكی بيرجند افزود: در روايات آمده است كه خداوند توبه حضرت آدم و حضرت داوود را در روز عرفه قبول كرد و همچنين در روايات آمده است كه كسی كه در ماه رمضان بخشيده نشود برای او بخشش ديگری نيست مگر اينكه عرفه را درك كند.

حجت‌الاسلام عبدالرزاق‌نژاد بر لزوم بهره‌مندی ساير افرادی كه در صحرای عرفات نيستند از فضايل اين روز بزرگ تأكيد و يادآور شد: يكی از روزهايی كه در احاديث آمده است كه می‌توان امام حسين(ع) را از دور زيارت كرد و ثواب زيادی دارد، روز عرفه است

وی بيان كرد: عرفه و عرفات، تداعی‌بخش رحمت و آمرزش است. در روايتی، بزرگ‌ترين جرم برای آن گروه از اهل عرفات در نظر گرفته شده كه از عرفات باز می‌گردند و گمان می‌كنند مورد بخشش قرار نگرفته‌اند

عضو هيئت علمی دانشگاه علوم پزشكی بيرجند از اعمال روز عرفه به انجام دادن غسل قبل از زوال، زيارت امام حسين(ع)، به جا آوردن دو ركعت نماز قبل از خواندن دعای عرفه واعتراف به گناهان خويش، روزه، خواندن دعای عرفه، خواندن تسبيحات حضرت رسول و ذكر صلوات از امام صادق (ع) اشاره كرد.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها