0

سکوی اخبار قرآنی: قرآن پژوهی،قرآن شناسی و....

 
siasport23
siasport23
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 16696
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

حجت‌الاسلام نظری: عيد قربان تجلی اظهار عبوديت و بندگی است
جمعه 5 آبان 1391  7:55 PM

گروه اجتماعی: معاون پژوهشی اداره‌كل تبليغات اسلامی قزوين از عيد قربان به‌عنوان تجلی ايمان، عبوديت و بندگی انسان به درگاه الهی ياد كرد و قربانی كردن نفس در برابر خواهش‌های نفسانی را بزرگترين قربانی نام برد.

حجت‌الاسلام عباس نظری، معاون پژوهشی اداره‌كل تبليغات اسلامی قزوين در گفت‌و‌گو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه قزوين، گفت: نكته اصلی و ظريف در جريان قربانی كردن اسماعيل به دست پدرش اين است كه خداوند از طرق مختلفی انسان را آزمايش می‌كند تا ميزان ايمان، اعتقاد و فرمان پذيری آن‌ها مشخص شود.

معاون پژوهشی اداره‌كل تبليغات اسلامی قزوين گفت: برای انجام فرمان الهی، حضرت ابراهيم در حقيقت اول نفس خود و خواهش‌های نفسانی را قربانی كرد و در مرحله بعد برای قربانی كردن فرزندش پيش قدم شده و با موفقيت از امتحان الهی بيرون آمد.

حجت‌الاسلام نظری با اشاره به آيه 155 سوره بقره (وَلَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَیْءٍ مِّنَ الْخَوفْ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِّنَ الأَمَوَالِ وَالأنفُسِ وَالثَّمَرَاتِ وَبَشِّرِ الصَّابِرِينَ : و قطعا شما را به چيزى از [قبيل] ترس و گرسنگى و كاهشى در اموال و جانها و محصولات مى‏‌آزماييم و مژده ده شكيبايان را ) گفت: اگر انسان بتواند از امتحان‌های الهی سربلند بيرون بيايد نتيجه آن شيرين می‌شود كه در جريان حضرت ابراهيم هم خداوند با نزول آيه 124 بقره و جمله إِنِّی جَاعِلُكَ لِلنَّاسِ إِمَامًا شيرينی اين پيروزی را به حضرت چشاند.

مدرس حوزه و دانشگاه با اشاره به سختی امتحان حضرت ابراهيم از طريق قربانی كردن اسماعيل گفت: دليل اول يك دليل عمومی و همگانی است و آن احساس هر پدر نسبت به فرزندش است كه هيچ پدری حاضر نمی‌شود چنين كاری با فرزندش كند.

وی افزود: دليل سختی ديگر اين كار اين بود كه حضرت اسماعيل در سنين پيری حضرت ابراهيم به دنيا آمده بود و حضرت ابراهيم علاقه خاصی به اسماعيل داشت و ابليس سعی داشت تا با حيله‌های خويش ابراهيم را از انجام دستور الهی بازدارد.

حجت‌الاسلام نظری به پذيرش قربانی شدن توسط اسماعيل اشاره كرد وگفت: يكی از عواملی كه در خلقيات انسان اثر می‌گذارد عاملی محيطی است كه يكی از آن‌ها منزل است لذا تمام رفتار پدر و مادر در منزل بر روی تربيت فرزند اثر می‌گذارد و فرزندان خانواده‌هايی كه بر اساس آموزه‌های الهی تربيت می‌شوند آمادگی برای امتحان الهی را كسب می‌كنند و قطعا حضرت اسماعيل در محيطی الهی پرورش يافته بود كه درك كرد پدرش در چه موقعيتی قرار گرفته و با او به قربانگاه رفت.

معاون پژوهشی اداره كل تبليغات اسلامی قزوين با اشاره به رسم قربانی كردن در روز عيد قربان گفت: رسم قربانی كردن در اسلام رسمی است كه در بعضی مواقع از جمله عقيقه كردن سفارش شده ولی بايد در نظر داشت كه به شكل صحيح و باتوجه به احكام فقهی انجام گيرد دارای اثرات خوبی در جامعه خواهد بود كه برطرف كردن حاجت نيازمندان يكی از آن‌ها است.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها