منش امام جواد(ع) سبب تغيير رفتار مردم به امامت شد
سه شنبه 25 مهر 1391 11:38 AM
مرويانحسينی:
منش امام جواد(ع) سبب تغيير رفتار مردم به امامت شد
گروه اندیشه: مديركل سازمان تبليغات خراسان رضوی رفتار و منش امام جواد(ع) را سببساز تغيير رفتار مردم آن دوران دانست و گفت: منش حضرت جواد(ع) در دوران امامت و علم بینهايت و عميق ايشان سبب تغيير ديد مردم نسبت به موضوع امامت شد.
حجتالاسلام سيدمحمود مرويانحسينی، مديركل سازمان تبليغات خراسان رضوی در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه خراسان رضوی با بيان اينكه يكی از مهمترين شاخصههای حضرت جواد(ع) رسيدن به مقام امامت به اذن خداوند متعال در سن خردسالی است، اظهار كرد: در ابتدای دوران امامت حضرت جواد(ع)، جريانهايی فاسد و مخالف با جريانهای اعتقادی وجود داشت كه به دنبال متزلزل كردن جايگاه امامت ايشان بودند.
وی رفتار و منش امام جواد(ع) را سببساز تغيير رفتار مردم آن دوران دانست و گفت: منش حضرت جواد(ع) در دوران امامت و علم بینهايت و عميق ايشان سبب تغيير ديد مردم نسبت به موضوع امامت شد.
مديركل سازمان تبليغات خراسان رضوی : |
امام جواد(ع) با سرمايه خدايی امامت كه از سرچشمه ولايت مطلقه و ربانی مايه گرفته بود، احكام اسلامی را مانند پدران و اجداد بزرگوارش گسترش داد و به مسائل بسياری پاسخ گفت. |
مرويانحسينی ادامه داد: حضرت جواد(ع) با عمر كوتاه خود همچون نوگل بهاران در دورهای كه فرقههای مختلف اسلامی و غيراسلامی در ميدان رشد و نمو يافته بودند، دانشمندان بزرگی در اين دوران، زندگی می كردند، علوم و فنون ساير ملتها پيشرفت کرده و كتابهای زيادی به زبان عربی ترجمه و در دسترس قرار گرفته بود، وارد بحثهای علمی شدند و با سرمايه خدايی امامت كه از سرچشمه ولايت مطلقه و ربانی مايه گرفته بود، احكام اسلامی را مانند پدران و اجداد بزرگوارش گسترش داد و به مسائل بسياری پاسخ گفت.
مديركل سازمان تبليغات خراسان رضوی افزود: امامت امام جواد(ع) فرصت بینظيری را برای شيعيان فراهم آورد كه آنها به شيعه بودن خود افتخاركنند و امامت ايشان سبب آماده سازی مردم برای ظهور حضرت بقيه الله(عج) بوده است.
وی با اشاره به اين مطلب كه امامان بعد از امام رضا(ع) به ابنالرضا(ع) معروف هستند، بيان كرد: امام جواد(ع) ابن الرضا(ع) اول هستند و يكی از دلايل خطاب امامان بعد از امام رضا(ع) اين است كه حضرت از ويژگیها، شكوه و جلال خاصی نه تنها مسلمانان و شيعيان، بلكه در بين ديگر اديان الهی برخوردار و ياد علی بن موسی الرضا(ع) باعث شده بود كه امامان بعد از ايشان را ابن الرضا(ع) خطاب كنند.
مرويانحسينی همچنين به دير فرزنددار شدن امام رضا(ع) نيز اشاره و خاطر نشان كرد: بیترديد تقدير الهی باعث شد تا حضرت رضا(ع) دير صاحب فرزند شوند ولی مطمئنا مسائل سياسی نیز دراین امر دخیل بوده به گونهای که زمانی كه امام جواد(ع) چشم به جهان گشوند، پدر بزرگوارشان فرمودند: فرزندم جواد پربركتترين مولود برای شيعيان ما است.
مديركل سازمان تبليغات خراسان رضوی يادآور شد: تولد حضرت جواد(ع) خير و بركت خاصی برای شيعيان به ارمغان آورد؛ زيرا امام رضا(ع) در تعيين جانشين خود و معرفی امام بعدی با مشكلاتی روبه رو بود و از سوی ديگر، پس از شهادت امام كاظم(ع) گروهی به نام «واقفيه»، بر اساس انگيزههای مادی، امامت حضرت رضا(ع) را انكار كردند و از سوی ديگر چون احاديث رسيده از پيامبر(ص) میگفت امامان دوازده نفرند، فقدان فرزند برای امام رضا(ع)، هم امامت خود آن حضرت و هم تداوم امامت را زير سؤال میبرد که گروه واقفيه هم اين موضوع را دستاويز قرار داده، امامت حضرت رضا(ع) را نمیپذيرفتند.
القاب جوادالائمه(ع) گويای فضايل و اوصاف الهی امام
وی با اشاره به القاب امام جواد(ع) گفت: لقبهايی كه برای امام نهم تنها فرزند امام رضا(ع) در تاريخ زندگانی آن حضرت به كار رفته است، گويای فضايل و اوصاف الهی اين امام است و امتيازات اين اسوه عالی را نشان می دهد.
مرويانحسينی با بیان اینکه جواد و تقی مهمترين و مشهورترين القاب امام نهم است، تاکید کرد: البته در ميان ايرانيان بيشتر لقب جواد رايج است و آن حضرت با عنوان «جوادالائمه(ع)» میشناسند، جود و بخشش و سخاوتمندی فوقالعاده امام، عامل معروفیت آن حضرت به جواد بوده است.