0

يك غذاي ماه‌!

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

يك غذاي ماه‌!
شنبه 12 فروردین 1391  10:41 AM

 

هر جور كه حساب كنيم، پشتوانه اصلي سلامت هر خانواده‌اي به سفره‌اش برمي‌گردد، از كودكان يك خانواده تا بزرگسالانش بايد نسبت به تغذيه درست و سلامت دقت نظر داشته باشند. بر همين اساس بايد توجه كنيد كه سفره خانواده از غذاهاي مفيدي مانند ماهي تغذيه شود.

به گفته متخصصان تغذيه،‌ غذاهاي دريايي به طور كلي داراي پروتئين بالا، چربي كم، كلسترول كم و همين طور داراي ويتامين‌ها و املاح قابل توجهي هستند.

 

براساس آزمايشات جديد، سالمنداني كه بيشتر ماهي مصرف مي‌كنند نسبت به ساير همسالان خود كه تمايل زيادي به مصرف ماهي ندارند، اغلب استخوان‌هاي قوي‌تر و محكم‌تري دارند. دانشمندان ثابت كرده‌اند كه چند نوع روغن موجود در ماهي‌ها عامل اصلي اين اثرگذاري هستند.

گوشت ماهي داراي ويتامين‌هاي مختلف ب، آ، د و املاحي چون كلسيم، فسفر و داراي مقدار كمي آهن، مس و سلنيوم است. ماهي‌هايي كه در آب‌هاي شور زندگي مي‌كنند، داراي مقدار زيادي يد هستند. به طور كلي ماهي داراي مقدار بسيار كمي سديم است و به همين خاطر براي رژيم‌هاي كم‌نمك توصيه مي‌شود.

متخصصان تغذيه براي همه افراد بخصوص بيماران قلبي، مصرف 2 نوبت ماهي در هفته و هر نوبت 90 گرم را تاكيد مي‌كنند.

به گزارش ايسنا، چربي ماهي بسيار مفيد و در عوض چربي گوشت قرمز مضر است چون چربي گوشت قرمز از نوع چربي‌هاي اشباع شده است در حالي كه عمده چربي‌هاي موجود در ماهي از 2 نوع اسيد چرب غيراشباع امگا 3 به نام‌هاي اي‌پي‌آ و دي‌اچ‌آ هستند.

جالب است بدانيد يكي از اصلي‌ترين مزيت‌هاي مصرف ماهي وجود مقادير زياد چربي امگا 3 در بدن آن است كه در 60 گرم تخم‌مرغ يا گوشت گاو، فقط 40 ميلي‌گرم اسيد چرب امگا 3 وجود دارد، در حالي كه در60 گرم ماهي آزاد تازه 1200 ميلي‌گرم امگا 3 و در 60 گرم ماهي قزل‌آلا هم 350 ميلي‌گرم امگا 3 يافت مي‌شود.

به طور كلي روغن ماهي يا امگا 3 خطر بروز بيماري‌هاي قلبي را به حداقل مي‌رساند تا جايي كه پزشكان معتقدند تاثير روغن ماهي بر سلامت قلب بيشتر از مصرف سوياست.

امگا 3 موجود در ماهي سلامت مغز را تامين مي‌كند و براي بيماران مبتلا به ام‌اس سودمند است. اسيد چرب امگا 3 همچنين از بروز ديابت نوع اول در كودكان جلوگيري مي‌كند و مادران باردار نيز با مصرف روغن ماهي مي‌توانند از تولد زودرس نوزاد خود جلوگيري كنند.

روغن ماهي مقدار تري‌گليسيريد خون را كم مي‌كند، از تجمع پلاكت‌هاي خوني مي‌كاهد، ضربان قلب را تنظيم مي‌كند، فشار خون را پايين مي‌آورد، ميزان كلسترول خوب را افزايش مي‌دهد و به همين دليل براي بيماران ديابتي بسيار مفيد است.روغن ماهي همچنين درمان‌كننده بيماري‌هاي تنفسي است و موجب افزايش متابوليسم بدن و به دنبال آن موجب كاهش وزن مي‌شود. اسيد چرب امگا 3 بر سلامتي پوست اثر مثبتي دارد به طوري كه از خشك شدن و پوسته پوسته شدن، اگزما، جوش و ديگر بيماري‌هاي پوستي جلوگيري مي‌كند.

روانپزشكان نيز مي‌گويند كه اين چربي از افسردگي و پريشاني نيز جلوگيري مي‌كند. علاوه بر اينها روغن موجود در ماهي در موارد ديگري از جمله تقويت سيستم ايمني بدن موثر و مفيد است.

همه ماهي‌ها مفيدند

 

اگر فكر مي‌كنيد ماهي‌هاي گران ارزش غذايي بيشتري دارند در اشتباه هستيد. به گفته متخصصان تغذيه، ماهي‌هايي كه قيمت ارزان‌تري دارند، ارزش غذايي كمتري ندارند، ولي به طور كلي ماهي‌هاي درياهاي آزاد، اسيد چرب و امگا 3 بيشتري دارند و از نظر ارزش غذايي بهتر هستند.

البته ماهي‌هاي پرورشي و ديگر انواع ماهي‌ها نيز داراي پروتئين كافي و ارزش غذايي بالا هستند و همگي آنها به اندازه كافي يد و كلسيم دارند.

تحقيقات نشان مي‌دهد مصرف ماهي باعث رشد بهتر، هوش بيشتر، سلامت و افزايش طول عمر شده و از بيماري گواتر، پوسيدگي دندان و بيماري‌هاي قلبي ـ‌ عروقي پيشگيري مي‌كند.

ماهي به غذاي سلامتي معروف است چون مصرف آن اثرات معجزه‌آسايي در درمان بسياري از امراض مانند كاهش فشارخون، رماتيسم، ذات‌الريه، سردردهاي ميگرني، بيماري‌هاي كليوي و آسم دارد.

با مصرف مرتب ماهي مي‌توان از اغلب سرطان‌ها، كاهش حافظه و فراموشي، ضعف سيستم ايمني بدن، درد مفاصل و آرتريت‌ها، خشكي پوست، مو و ناخن پيشگيري كرد.

ماهي را چطور بخوريم؟

 

‌كارشناسان علوم تغذيه توصيه‌هايي دارند كه هنگام مصرف ماهي بايد به آنها توجه كرد ازجمله اين‌كه ماهي، منبع انواع و اقسام مواد مغذ‌ي است كه به سختي و خيلي كمتر از طريق مصرف گياهان به بدن مي‌رسد، اما همين غذاي لذيذ و مفيد، اگر درست نگهداري و استفاده نشود، بدجوري مضر مي‌شود.

آنان با اشاره به عرضه ماهي در بسته‌بندي‌هاي مختلف به مصرف‌كنندگان توصيه كرده‌اند بهتر است دقت كنند كه محصول صيد غيرقانوني نباشد و همچنين ماهي‌هاي كوچك و متوسط را به انواع بزرگ‌‌تر آن ترجيح دهند زيرا احتمال وجود جيوه در ماهي‌هاي بزرگ‌‌تر بيشتر است.

به گزارش ايرنا، بهترين روش پخت ماهي‌،‌ قراردادن آن در فر، آب‌پز، بخارپز و برياني‌كردن آن است و مصرف 2 بار ماهي در هفته ‌توصيه‌شده است.

به آن عده‌اي هم كه از بوي ماهي خوش‌شان نمي‌آيد توصيه شده، بي‌دليل اين موهبت غذايي را از دست ندهند و با كمي پودر يا اسانس خوراكي مثل «رزماري» مشكل خود را حل كنند.براي پختن ماهي بويژه آنهايي كه فريز شده‌اند بايد با توجه به ضخامت گوشت آن، زمان پخت را طوري تنظيم كرد كه نه خام بماند و نه بسوزد؛ براي ماهي با ضخامت 2 سانتي‌متر، 22 دقيقه در فر ماندن،11 دقيقه نيمه‌سرخ شده و 11 دقيقه بخارپزشدن كفايت مي‌كند.

كارشناسان توصيه كرده‌اند پوست ماهي را نخوريد زيرا به رغم لذيذ بودن، پوست ماهي، اولين جاي‌ ماهي است كه ‌احتمال آلوده‌شدن آن زياد‌تر است.

مريم روزبهاني

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها