0

پاسخ به:دانلود مقالات اقتصادی 6

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود مقالات اقتصادی 6
یک شنبه 17 اردیبهشت 1391  7:15 PM

 3 : مجله پژوهشي علوم انساني دانشگاه اصفهان 1386; -(2 (پياپي 23) (ويژه علوم اجتماعي)):35-46.
 
بررسي تطبيقي ميزان انسجام اقشار اجتماعي شمال و جنوب شهر تبريز
 
روانبخش محمدحسين*
 
* گروه علوم اجتماعي، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد تبريز
 
 

در اين مقاله مساله انسجام اجتماعي، ميزان و عوامل موثر بر آن مورد مطالعه قرار گرفته است. انسجام اجتماعي به معني استحکام دروني و مترادف با وحدت اجتماعي است. جامعه شناسان انسجام اجتماعي را توافق افکار، احساسات و اعمالي که وحدت يک گروه يا يک جامعه را روشن مي سازد، تعريف کرده اند. انسجام اجتماعي، فرايند سازمان دهنده نظم اجتماعي مي باشد. درجه انسجام در بين جوامع و نيز در بين قشرهاي اجتماعي مختلف جامعه، متفاوت است.
دراين نوشتار ابتدا، تصويري از وضع انسجام اجتماعي و ميزان آن در بين قشرهاي اجتماعي بالا و پايين محدوده اي از شهر تبريز نشان داده شده، سپس رابطه برخي از عوامل اجتماعي- اقتصادي از جمله، سطح سواد، نوع شغل و ميزان درآمد در قشرهاي اجتماعي بالا و پايين با ميزان انسجام اجتماعي آنان بررسي شده است. نتايج به دست آمده نشان مي دهد که اول ميانگين انسجام اجتماعي در بين ساکنان بالاي شهر کمتر از ميانگين آن در بين ساکنان پايين شهر است. دوم بين ميزان انسجام اجتماعي و سطح سواد، نوع شغل و ميزان درآمد افراد، رابطه معني داري وجود دارد، بگونه اي که گروه هاي متعلق به درآمد پايين و متوسط رو به پايين، مشاغل کارگري- کشاورزي و توليدي و نيز گروه هاي بي سواد و کم سواد، از ميانگين انسجام اجتماعي بالاتري نسبت به ساير گروه هاي شغلي، درآمدي و سواد برخوردار بوده اند.
روش تحقيق روش پيمايشي
survey است و ابزارهاي جمع آوري اطلاعات پرسشنامه و مصاحبه است. آزمون T. test به منظور بررسي زابطه ميان دو گروه بالاشهري و پايين شهري مورد استفاده قرار گرفته است. آزمون L.S.D به منظور آزمون حداقل تفاوت معني داري بين گروه هاي درآمد، شغل و سواد قرار گرفته است.

 
كليد واژه: انسجام اجتماعي، اقشار اجتماعي، بخش بالا، بخش پايين
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها