0

تلفن همراه براي بچه‌ها، آري يا نه؟

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

تلفن همراه براي بچه‌ها، آري يا نه؟
سه شنبه 8 فروردین 1391  9:06 PM

 
خريد تلفن همراه براي فرزند نوجوان براي بسياري از والدين يك دغدغه ذهني است. اين دغدغه ممكن است به مرور افزايش يابد و آزاردهنده شود.

والدين مي‌دانند كه برخورداري فرزند كوچكشان از خدمات تلفن همراه مي‌تواند برايش مضرات زيادي داشته باشد، ولي مقاومت كردن در برابر خواست مصرانه فرزندي كه مي‌خواهد مثل دوستان و همكلاسي‌هايش باشد و سرافكنده نباشد براي مدتي طولاني دشوار به نظر مي‌رسد.

چنان كه تجربه نشان مي‌دهد اين مقاومت سرانجام فرو مي‌شكند و تلفن همراه به دست نوجواني مي‌افتد كه خيلي زود دلبسته وسيله آزادي‌بخش خود مي‌شود، در معرض آسيب‌هاي آن قرار مي‌گيرد و چه‌بسا آنچه دوست مي‌پندارد به بزرگ‌ترين دشمنش تبديل مي‌شود. تلفن همراه لازمه زندگي مدرن امروزي محسوب مي‌شود و نتايج نگران كننده‌اي كه از تحقيقات پزشكي درباره مضرات امواج آن منتشر مي‌شود همواره زير آوار اين نياز روزافزون مدفون مي‌گردد و چه‌بسا اعتنايي برنمي‌انگيزد. تاثير امواج تلفن همراه بر بروز انواع سرطان، افزايش فشار خون، استرس و تحريك عصبي، تخريب سلول‌هاي مغزي، اختلال سيستم شنوايي، ناباروري مردان، اختلالات رفتاري و ... در آزمايشگاه‌هاي پيشرفته پزشكي ثابت شده است، ولي كيست كه به خاطر اين مسائل حداقل ميزان صحبت با تلفن همراهش را محدود كند.

بالطبع خطر پزشكي امواج تلفن همراه كه از نوع مايكروويو هستند براي كودكان و افراد در سن رشد بيشتر و تهديد‌كننده‌تر است. براي اين گروه خطرها به محدوده پزشكي خلاصه نمي‌شود و اگر قصد داريد بالاخره در مقابل اصرار فرزندتان تسليم شويد و برايش تلفن همراه بخريد توصيه‌هاي زير را از ياد نبريد:

تلفن همراه صرفا براي تماس‌هاي ضروري است. اين را به فرزندتان توضيح بدهيد و رفتارش را در اين باره كنترل كنيد. اگر چه روزهاي اولي كه گوشي تلفن ‌همراه به دست هر كسي مي‌افتد بيشتر درباره آن كنجكاوي مي‌كند و چنين وضعيتي طبيعي است.

مانند ساير بازي‌هاي مجازي اجازه ندهيد فرزندتان با بازي‌هاي گوشي تلفن همراه وقت زياد بگذارند.

برخي مسائل مرتبط با امنيت اجتماعي را به وي آموزش دهيد. براي مثال اين كه نبايد با افراد غريبه يا ناشناس كه با وي تماس مي‌گيرند صحبت كند. فايل درون گوشي را از طريق بلوتوث از افرادي كه آنها نمي‌شناسد دريافت نكند يا عكس‌هاي خصوصي را با ديگران به اشتراك نگذارد. اخلاقيات را در دريافت و ارسال پيامك‌ها رعايت كند و مسائلي از اين نوع.

سعي كنيد گوشي همراه وي عاري از عكس‌ها يا اسناد خانوادگي باشد. حتي اجازه ندهيد در مهماني‌هاي فاميلي با گوشي تلفن همراه عكس بگيرد.

به تناوب محتويات تلفن همراه وي را چك كنيد. در اين باره نگراني‌هاي جدي وجود دارد و حتي نرم‌افزارهايي براي چك كردن فايل‌ها و پيامك‌هاي گوشي تلفن همراه كودكان حتي پس از پاك كردن آنها طراحي و عرضه شده است.

در اغلب گوشي‌ها امكان محدود كردن تماس‌ها وجود دارد. به اين نحو كه فقط امكان پاسخگويي به شماره‌هاي از پيش تعيين شده وجود خواهد داشت در صورت لزوم از اين قابليت استفاده كنيد. براي كودكان زير 9 سال چنين محدوديتي ضروري به نظر مي‌رسد.

از طريق مديريت هزينه مكالمه‌اي كه در قبض تلفن همراه ارسال مي‌شود يا ميزان اعتباري كه مي‌‌خريد فرزندتان را ملزم كنيد تا حد امكان استفاده از تلفن همراه را محدود كند.

اجاره ندهيد شب‌ها هنگام خواب گوشي تلفن همراه را كنار بسترش در حالت آماده باش بگذارد. از او بخواهيد در ساعات معيني از شب تلفن همراهش را خاموش نگه‌دارد.

نوجوانان ممكن است به صورت تهديدآوري به گوشي تلفن همراه خود وابسته شوند. به طوري كه حتي نتوانند چند دقيقه از آن دور بمانند. اجازه ندهيد اين وابستگي شكل بگيرد. علاوه بر آن درباره تغيير رفتارهاي احتمالي نظير وقت‌گذراني، بازي و ارسال پيامك به صورت ممتد با گوشي، گوشه‌گيري از گروه همسالان،‌ تيك‌هاي عصبي و... حساس باشيد و در صورت لزوم به وي براي اصلاح رفتارش تذكر بدهيد.

تجربه نشان مي‌دهد برخورداري فرزندان از تلفن همراه بر خلاف انتظار اوليه كميت و كيفيت نظارت والدين بر آنان را كاهش مي‌دهد. مراقب باشيد.

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها