مقایسه کامل نوکیا لومیا 800 با آیفون 4S
سه شنبه 8 فروردین 1391 2:28 AM
کاملا بدیهی است که دنیای اسمارت فون ها بطور کامل در اختیار اندروید و iOS می باشد و برای اینکه چشم اندازی از ۲ عدد از آخرین و بهترین محصولاتی که با اندروید و iOS عرضه شده اند ارائه بدهیم مقایسه ای بین ایفون ۴S و سامسونگ گالکسی نکسوس که اولین اسمارت فونی بود که با اندروید ۴ عرضه شد صورت گرفت . در حالی که اندروید و iOS در بالای قله مشغول به قدرت نمایی بودند نوکیا از اسمارت فون خود با ویندوز فون ۷.۵ رونمایی کرد . نوکیا لومیا ۸۰۰ از همان ابتدا با استقبال روبرو شد و حتی چند مدت پیش خبری منتشر شد که نوکیا موفق به فروش بیش از یک میلیون لومیا ۸۰۰ شده است .
به همین منظور مقایسه ای بین نوکیا لومیا ۸۰۰ و آیفون ۴S صورت گرفته تا با نگاهی نزدیک تر ، قابلیت های این دو تلفن هوشمند را بررسی کنیم و مشخص شود که چرا یک اسمارت فون یا به طور کلی یک گجت میتواند بدون در نظر گرفتن مشخصات فنی بسیار پرفروش باشد چرا که اگر تنها ملاک برای انتخاب یک محصول مشخصات فنی آن بود بدون شک تبلت های اندرویدی ۹۹% بازار فروش را باید در دست داشته باشند که عملا می بینیم که این موضوع به این سادگی ها هم نیست.
طراحی و ابعاد
از نظر شکل ظاهری تقریبا هر ۲ اسمارت فون شبیه به یکدیگر هستند با این تفاوت که نوکیا لومیا ۸۰۰ کمی عریض تر است و به شکل نچندان محسوسی بلند تر . بزرگ ترین تفاوت ظاهری این ۲ اسمارت فون شاید ضخامت بیشتر لومیا در برابر آیفون ۴S باشد. در نوع خود جالب است , در حالی که گالکسی نکسوس و موتورولا دروید ریزر در حال جنگ برای اثبات باریک تر بودن هستند ( مسلما ریزر باریک تر است ) یا فوجیتسو باریک ترین اسمارت فون دنیا را تولید میکند , نوکیا اسمارت فونی تولید کرده که از ۲ آیفون آخر تولید شده ضخیم تر است .
هر دو اسمارت فون بطور کلی ظاهر و طراحی زیبا و کاربر پسندی دارند. با وجود اینکه مدت زیادی است طراحی آیفون ۴S را دیده ایم و قبلا آیفون ۴ هم با همین طراحی عرضه شده است اما همچنان کمتر اسمارت فونی را میتوان پیدا کرد که طراحی به این جذابی داشته باشد. نوار آلومینیومی که بین ۲ پنل جلو و پشت آیفون قرار دارد طراحی به وجود آورده است که میتوان با اطمینان گفت که شاید اگر طراحی کلاسیک اپل نباشد اما بدون شک بهترین طراحی اپل تا به امروز است .
در همین حال نوکیا لومیا ۸۰۰ ، طراحی را به ما نشان میدهد که ما کمتر شاهد اینگونه طراحی و رنگ هایی در اسمارت فون ها بوده ایم . نوع طراحی منحصر به فرد لومیا ۸۰۰ و لبه های گرد و هلال شده آن قدرت بسیار زیبا و هوشمندانه طراح را نشان میدهد .
صفحه نمایش
صفحه نمایش لومیا ۸۰۰ در مقایسه با ایفون ۴S بزرگ تر است اما از رزولوشن پایین تری به نسبت ۴S برخوردار است . یکی از زیبایی های لومیا ۸۰۰ شکل حلالی شکل صفحه نمایش است که هماهنگی عجیب و زیبایی با بدنه گوشی به وجود می آورد و به نحوی است که به نظر میرسد هیچ فاصلی ای بین صفحه نمایش و بدنه جود ندارد.
در طرف دیگر تراکم پیکسل ها به شدت به نفع ایفون میباشد اگرچه ۲۵۲ppi که در صفحه نمایش AMOLED لومیا ۸۰۰ وجود دارد کسی را نا امید نخواهد کرد.
پردازنده
در اینجا نوکیا حرکت جالبی انجام داده است و به جای استفاده از یک پردازنده ۲ هسته ای به یک پردازنده تک هسته ای ۱.۴GHz Qualcomm Snapdragon S2 chip دل بسته است . اپل از یک پردازنده دو هسته ای A5 و ۸۰۰MHz در ساخت آیفون ۴S استفاده کرده است. آیفون از انجایی که از iOS 5 بهره میبرد و به نحوی میشود گفت با مشکلی به نام lag یا تاخیر روبرو نمیباشد عملکردی عالی دارد. در طرف دیگر در نوکیا و با وجود پردازنده تک هسته ای میتوانست مشکل داشته باشد اما در حال حاضر به علت اینکه ویندوز فون زیاد سنگین نیست به خاطر برنامه های فشرده مشکلی برای شما به وجود نخواهد آورد .
مموری
هر دو اسمارت فون در بخش مموری برابر هستند و با ۵۱۲ مگابایت رم عرضه شده اند که به نظر نمیرسد برای هیچ کدام از این دو اسمارت فون مشکل خاصی از بابت کمبود مموری وجود داشته باشد.
حافظه داخلی
در حالی که هیچکدام از این دو اسمارت فون از حافظه خارجی میکرو SD پشتیبانی نمیکنند اپل حق انتخاب بیشتری را در اختیار کاربر میگذارد و در ۳ مدل ۱۶ , ۳۲ و ۶۴ گیگابایت عرضه میشود . نوکیا لومیا ۸۰۰ فقط با حافظه داخلی ۱۶ گیگابایتی عرضه میشود. اینجا یکی دیگر از قسمت هایی است که بدلیل اینکه App Store نوکیا جوان تر میباشد و به اندازه اپل برنامه برای پیشنهاد به کاربرانش ندارد چهره خود را نشان میدهد. شاید برنامه های زیادی به اندازه iOS برای لومیا ۸۰۰ وجود نداشته باشد اما کسانی که دوست دارند عکس ها , فیلم ها و آهنگ های خود را بر روی اسمارت فون خود نگه دارند محدودیت ۱۶ گیگابایت فضا ناامید کننده می باشد.
البته ماکروسافت با skydrive سعی در حل این مشکل کرده است. دارندگان آیفون نیز ۲۵GB فضای مجانی کلود (cloud) دریافت میکنند.
باطری
محصولات اپل برای داشتن عمر باطری بالا بر روی محصولات iOS و مک بوک معروف میباشد ، در حالی که دیگر شرکت ها تقریبا برای عکس این موضوع معروف میباشند. اما به نظر میرسد نوکیا سعی دارد به نوعی سنت شکنی بکند با اعلام زمان برای مدت مکالمه و مدت زمان standby گوشی , در حالی که در بخش پخش فایل های ویدیویی عملکرد آیفون ۴ اس بهتر میباشد.
بد نیست بدانید که باطری نوکیا لومیا ۸۰۰ ,۳.۷V 1450 میلی آمپر میباشد و باطری آیفون ۴S مدل ۳.۷V 1420 میلی آمپر است. فراموش نشود که سخت افزار و نرم افزار یک گوشی در بازده یک باطری تاثیر مستقیم دارد. بد نیست یاد آوری شود که ایفون ۴S و لومیا ۸۰۰ مشکلاتی در باطری داشتند که با عرضه آپدیت هایی این مشکلات تا حدود زیادی بر طرف شده است.
دروبین
به گزارش پی سی وار در حالی که دوربین آیفون ۴S به عنوان دوربینی استثنایی در بین اسمارت فون ها شناخته میشود , دوربین نوکیا لومیا ۸۰۰ نیز از کیفیت و قدرت بالایی بر خوردار میباشد. چرا که تقریبا از دوربینی که در نوکیا N9 استفاده شده در لومیا ۸۰۰ نیز استفاده شده است و تصاویری که با نوکیا N9 گرفته شده از نظر شفافیت و کیفیت تصویر در کنار عکس های آیفون ۴S قرار میگیرد.
تقاوت برجسته این ۲ اسمارت فون در بخش دوربین جلو میباشد که لومیا ۸۰۰ از آن بی بهره است , پس اگر این موضوع برای شما اهمیت دارد ، این گوشی انتخاب مناسبی برای شما نمیباشد.
بدون هیچ شکی هر دو اسمارت فون بسیار عالی هستند و انتخاب اینکه کدام اسمارت فون مناسب شما میباشد تا حدود به نیازها و سلیقه شما بستگی دارد. اگر بدنبال انبوهی از برنامه , بازی و امکانات در کنار کیفیت ساخت و طراحی و قدرت و دوربین بهتر هستید ایفون ۴S بدون شک همان چیزی است که شما به دنبالش هستید اما در مقابل نوکیا اکثر آن نیاز ها را در یک رده پایین تر انجام میدهد با قیمت پایین تر نیست به ایفون ۴ اس .
نظر خود را با ما و دیگر کاربران پی سی وار و از تجربه شخصی خود در کار با این اسمارت فون ها به اشتراک بگذارید .
مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو
مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه
صفحه اختصاصی:
اولین مدرسه عشق که تأسیس شد / درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی / اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی