0

پرسش و پاسخ های اعتقادی

 
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پاسخ به:پرسش و پاسخ های اعتقادی
چهارشنبه 2 فروردین 1391  3:24 AM

نحوه اطمینان از جایگاه انسان در آخرت

پرسش:
چگونه می توانیم مطمئن باشیم که در آخرت، پاداش و جزای خیر دریافت می کنیم و نه عذاب ابدی؟
پایگاه حوزه3100، 3100
پاسخ:

1- خداوند متعال دارای صفات جمال و جلال می باشد هم عذاب او شدید است و هم فضل او فراگیر است، هم رحیم است و رحمن و هم منتقم و ذلیل کننده متکبرین است.

آتش جهنم مظهری از خشم او، و بهشت رضوان رشحه ای از رحمت اوست.

و هر کس با صفات جلالیه و قهریه و صفات جمالیه و رحمانیه خداوند آشنا باشد جا دارد که هم بترسد و هم امیدوار باشد.

2- مطلوب دین، آن است که انسان در بین امید و بیم، خوف و رجاء زندگی کند. نومیدی از رحمت خدا و یأس از غفران خداوند گناه کبیره است، اگر چه گناهان انسان بسیار زیاد باشند و هم امن از مکر و عذاب الهی از گناهان کبیره است هر چند ثواب­های او بسیار فراوان باشند. بلکه حق این است که انسان منزلتی بین خوف و رجاء داشته باشد هم به فضل پروردگار امیدوار باشد و هم از غضب و سخط الهی هراسان و این دستمایه تکامل اخلاقی و مواظبت همه جانبه انسان خواهد بود و انشاء الله موجب هدایت و عاقبت به خیری می شود.

3- به هر تقدیر انسان از خاک است و غبار دنیا بر او خواهد نشست و هیچکس نمی تواند کاملاً از همه مستوجبات عذاب، خلاصی یابد. اما اگر کسی گناهان کبیره را ترک کند (و اگر احیاناً مرتکب شد توبه کند) و ملازمات تقوی و صیانت نفس را رعایت کند و در حالتی بین خوف و رجا باشد انشاء الله اهل نجات است.

4- نمی توان وضعیت اخروی خود و دیگران را قاطعانه تبیین کرد چون:

الف: لحظه آخر عمر نقش اساسی در سرنوشت و سعادت و شقاوت انسان­ها دارد و البته لحظه آخر عمر بازتاب مجموعه اندیشه و عمل و رفتار انسان­ها است که اگر جانب حقیقت و حق غلبه کند عاقبت به خیر و با حفظ ایمان از دنیا خواهد رفت و اگر عمل او مجازی بوده و جانب فساد او غلبه داشت در این گلوگاه حساس ایمان را از کف خواهد نهاد.

و ای بسا انسان­هایی که بظاهر بد بودند عاقبت به خیر و ای بسا انسان­هائی که به ظاهر پاک و سالم بودند عاقبت به سوء شوند. چون در دم آخر، سلطان آخرت و حقیقت و باطن انسان حکم خواهد راند نه ظواهر و جنبه های دنیایی انسان.

ب: ممکن است توبه ما قبول نشده باشد و گمان بریم که قبول شده است و ممکن است به عکس باشد.

ج: ممکن است یک عمل از ما سرزده که بکلی رشته پیمان و ربط با حق را پاره کرده و یا عملی از ما سرزده که مایه خشنودی او ، عفو و اغماض درباره همه گناهان باشد.

اما آنچه به طور کلی می توان بیان کرد این است که اگر انسان به دستورات الهی عمل کند مطمئناً جزای خیر برای او خواهد بود و کسانی که در اکثر موارد مطیع اوامر الهی هستند با توجه به رحمت الهی نیز اهل نجات خواهند بود.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها