پاسخ به:پرسش و پاسخ های اعتقادی
چهارشنبه 2 فروردین 1391 3:18 AM
راه رسیدن به این درجه و این مقام که انسان بتواند از حقایق پوشیده عالم آگاه شود، این است که با رنج و تلاش و با انجام ریاضت های مشروع و کم کردن وابستگی هایش به جهان ماده، خود را به این مقام برساند. اگر کسی بتواند این راه دشوار را طی کند و به مقام یقین برسد، قطعا چشم برزخی او باز خواهد شد و نادیدنی ها را خواهد دید. در روایات ما آمده است که «روزی پیامبر اکرم «ص» بعد از نماز صبح، جوانی را در مسجد دید که حالت خیلی نزار و لاغری داشت و رنگ صورتش زرد شده بود و چشمانش در حدقه فرو رفته بود. حضرت به او فرمودند: فلانی شب را چگونه صبح کردی؟ جوان عرض کرد: یا رسول الله، شب را در حالیکه از اهل یقین بودم! حضرت فرمودند: هر یقینی حقیقتی دارد. حقیقت یقین تو چیست؟ عرض کرد: یقین من همان است که مرا اندوهگین ساخته و جانم را از دنیا سیر کرده و مثل اینکه به عرش خدا نگاه می کنم که برای رسیدگی به حساب برپا شده است و خلائق را می بینم که محشور شده اند برای حساب و من هم در بین آنها هستم و مثل اینکه بهشتیان را می بینم که از نعمت های بهشت برخوردارند، و... جهنمیان را می بینم که در میان شعله های آتش در عذابند مثل اینکه صدای آتش را می شنوم، و... حضرت به اصحاب فرمودند: این بنده ای است که خداوند قلبش را به ایمان نورانی ساخته است و سپس به او فرمودند این حالت را در خود حفظ کن! جوان عرض کرد: یا رسول الله! دعا کنید که شهادت در راه خدا و در رکاب شما روزی من شود! حضرت برای او دعا کردند و در یکی از غزوات به شهادت رسید.»[1] آری با انجام خالصانه واجبات و مستحبات و ترک محرمات و مکروهات و با درخواست توفیق الهی میتوان به این مقام رسید، گرچه بدست آوردن و حفظ آن بسیار مشکل است و جز به توفیق الهی میسر نیست. [1]- اصول کافی، ج 2، ص 54- باب حقیقت الایمان و الیقین.
راه دیدن برزخ و عالم آخرت
پرسش:
آیا اعمال خاصی برای آگاه شدن از حقایق عالم آخرت وجود دارد؟
پایگاه حوزه7262-4، 7262-4
پاسخ: