0

نگاهي به عمليات والفجر 8

 
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

نگاهي به عمليات والفجر 8
شنبه 27 اسفند 1390  3:37 PM

عبور از الوند
در فاصله صدور قطعنامه 540 تا 582 چندين عمليات جنگي توسط ايران انجام شد كه عمليات والفجر 8 مهمترين آنها بود. اين عمليات با رمز يا زهرا (س) در جبهه جنوب در منطقه فاو و در وسعت 800 كيلومتر مربع از بيستم بهمن ماه 1364 آغاز شد. در اين عمليات هزاران تن از نيروهاي ايراني از رودخانه خروشان اروند رود گذشتند و در اولين روز عمليات، شهر مهم فاو را در جنوب شرقي عراق فتح كردند. 
در اين عمليات پيش از هر چيز رزمندگان مي‌بايست با رودخانه اروند رود با آن جزر و مدهاي وحشتناك‌اش دست و پنجه نرم مي‌كردند. به خاطر همين تمرينات سخت براي آموزش رزمندگان اسلام پيش از شروع عمليات در منطقه اروند و رودخانه بهمن شير و سدهاي آبي كه همان شرايط اروند را داشتند آغاز مي‌شود و آشنايي با شنا، قايقراني و جنگ تن به تن شكل گسترده و در عين حال فشرده‌اي به دوره‌هاي آموزش يگان‌ها بخشيد. 

از آن مهم‌تر كليه مراحل شناسايي اين عمليات مي‌بايست در شب انجام مي‌شد و در مجموع طي 3 الي 6 ماه كليه يگان‌هاي عملياتي بالغ بر 700 الي 800 بار از اروند عبور كرده و موفق شدند به عمليات شناسايي در خطوط مختلف بپردازند. اعجاب‌انگيزتر اين‌كه در هيچ يك از اين عمليات‌ها حادثه‌اي كه باعث لو رفتن اهداف شناسايي گردد اتفاق نيفتاد و با توجه به جريان متلاطم آب در اروند و شدت امواج رودخانه هيچ‌گونه تلفات جاني نيز نداشت. 
مي‌گويند اروند رام شدني نيست. به هيچ شناگر ماهري سواري نمي‌دهد. 400 تا 1200 متر عرض دارد و با جزر و مد بيش از 4 متر چشم‌ها را خيره مي‌كند. 

در هنگام جزر آب با سرعت زيادي از شمال به جنوب رو به خليج‌فارس مي‌ريزد. در هنگام مد اين را با خشونت و خشم باز مي‌گرداند. محاسبه سرعت و جريان آب اروند و پيش‌بيني جزر و مد و تهيه جدول اين تجهيزات پيچيده به كمك چند دانشجو آغاز مي‌گردد. يك سال تلاش بي‌وقفه و طاقت‌فرسا توانست آرام‌ترين زمان اروند را به سپاه ايران بنماياند. 

سرانجام عمليات شروع شد و رزمندگان توانستند شهر فاو، راس‌البيشه، جاده فاو  بصره، پايگاه‌هاي موشكي، منابع نفتي، اسكله الوكر والاميه و محورهاي ام‌القصر، جاده البحار  بصره، نخلستان‌هاي حاشيه اروند، كارخانه نمك و درياچه نمك را تصرف كنند. اما ناگهان طي يك روز ورق برگشت و نيروي ايران محاصره شد. اما جنگ مهندسي از اروند به بهمن شير برمي‌گردد. جنگ پل‌ها آغاز مي‌شود. حدود 100 كاميون كمپرسي بدون وقفه به طور شبانه‌روزي كار خود را آغاز مي‌كنند. ظرف 36 ساعت اولين سد خاكي زده مي‌شود. 

در اين زمان عراقي‌ها از سر ناچاري دست به دامان سلاح شيميايي مي‌شوند. استفاده عراق از اين سلاح‌ها به حدي است كه در تاريخ جنگ سابقه ندارد. انتشار 100 كيلوگرم گاز شيميايي در هر كيلومترمربع جسارت و وقاحت مي‌طلبد و سكوت جهان مي‌تواند به آن دامن بزند. اما نبرد هنوز با همان شدت گذشته استمرار دارد. آنقدر كه پيروزي حاصل مي‌شود و فاو به دست رزمندگان ايراني فتح مي‌گردد.

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها