پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات شیمی
دوشنبه 1 خرداد 1391 1:24 PM
8 : شيمي و مهندسي شيمي ايران 1383; 23(2):81-88. |
تعيين مقدار روغن و انواع اسيدهاي چرب موجود در روغن شاهدانه مناطق متفاوت ايران |
وصولي پور مريم,مدرس حميد* |
روغن شاهدانه به علت كاربردها و ارزشهاي رو به رشد غذايي، دارويي و صنعتي همواره مورد توجه محققين قرار گرفته است. در اين راستا تركيب اسيدهاي چرب موجود در روغن شاهدانه در نمونه هايي از مناطق متفاوت ايران (مشهد، شاهرود و تبريز) با شرايط آب و هوايي گوناگون تهيه شده و مورد آزمايش قرار گرفت. بر اساس نتيجههاي حاصل، شاهدانه به طور متوسط داراي 34 درصد وزني روغن است.اين روغن داراي انواع متفاوتي از اسيدهاي چرب از جمله هگزادكانوئيك اسيد، لينولئيك اسيد، لينولنيك اسيد، ايكوزا انوئيك اسيد، ايكوزانوئيك اسيد است. وجود لينولنيك اسيد از امتيازات روغن شاهدانه به شمار ميرود. تفاوت درشرايط آب وهوايي و نوع خاك از جمله عوامل موثر در متفاوت بودن ساختار اسيدهاي چرب روغن هاي گياهي شناخته شده است كه درمورد روغن شاهدانه نيز اين نتيجه مشهود بوده است. |
كليد واژه: |
نسخه قابل چاپ |