0

دانلود کتب، جزوات و مقالات شیمی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات شیمی
دوشنبه 1 خرداد 1391  12:44 PM

 10 : شيمي و مهندسي شيمي ايران زمستان 1384; 24(2):83-92.
 
تاثير پارامترهاي متفاوت بر كيفيت و ميزان جذب آب به ‌وسيله‌ ژل حاصل از پكتين تفاله چغندرقند براي ساخت ابر جاذب
 
ابراهيمي حسين ‌زاده بهمن,عالم زاده ايران*,سيف كردي علي اكبر
 
* تهران، دانشگاه صنعتي شريف، مرکز تحقيقات مهندسي بيوشيمي و کنترل محيط زيست
 
 

با توجه به توليد زياد تفاله چغندر قند در صنايع توليد قند کشور، پکتين استخراج شده از تفاله‌ي چغندرقند نسبت به انواع مشابه داراي مزيت‌هاي زيادي است. اگر چه کوشش‌هاي گذشته براي صنعتي کردن پکتين حاصل از تفاله‌ي چغندر قند به‌خاطر کيفيت کم ژل آن ناقص ماند، اما اين تحقيق نشان داد که ممکن است آينده اي جديد براي افزايش کاربردهاي اين فرآورده گشوده شود. در اين تحقيقات ژل پكتين استخراج ‌شده از تفاله‌ي‌ چغندرقند شاهرودي مورد بررسي قرار گرفت. عمليات استخراج پکتين به کمک محلول قليايي سرد و سپس اسيدي گرم انجام شد. همچنين تاثير پارامترهاي درصد مواد قندي، غلظت پكتين، ميزان كلسيم و ميزان آنزيم پراكسيداز بر ميزان جهندگي، سختي و ميزان جذب آب به ‌وسيله‌ي ژل بررسي شدند. شرايط بهينه براي تشكيل ژل مطلوب که از پكتين به ‌كار رفته در اين تحقيقات به ‌دست آمد عبارت ‌اند از: درصد مواد قندي: 15 درصد، ميزان آنزيم پراكسيداز:
170pu/gr of pectin، غلظت پكتين اگر تنها جذب آب ژل مورد نظر باشد: 10 درصد، غلظت پكتين اگر تنها استحكام و سختي ژل مورد نظر باشد: 15 درصد، ميزان كلسيم اگر تنها جذب آب ژل مورد نظر باشد:
/gr of pectin mgr CaCl260، ميزان كلسيم اگر تنها استحکام ژل مورد نظر باشد: /gr of pectin mgr CaCl2 80 . به ‌كاربردن آنزيم پراكسيداز و هيدروژن پراكسيد به ‌عنوان اكسيد كننده هم ‌زمان با كلسيم، ماده‌ي قندي و مقدار مناسب از پكتين LM يادشده باعث به ‌وجودآمدن ويژگي‌هاي جالبي از جمله كاهش بسيار زياد زمان تشكيل ژل از 5 دقيقه الي 24 ساعت به 15 الي 20 ثانيه و همچنين استحكام مطلوب ژل ‌شده است.

 

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها