0

دانلود کتب، جزوات و مقالات شیمی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات شیمی
دوشنبه 1 خرداد 1391  12:38 PM

 9 : شيمي و مهندسي شيمي ايران تابستان 1385; 25(2):79-85.
 
بهينه سازي فرآيند استخراج روغن‌ هاي اساسي پوست تازه ميوه نارنج با روش استخراج با كربن دي اكسيد فوق بحراني
 
ميرحيدري سيدمحمد,امام جمعه زهرا*,ابراهيم زاده موسوي سيدمحمدعلي,يميني يداله
 
* كرج، پرديس كشاورزي و منابع طبيعي، دانشكده مهندسي بيوسيستم، گروه علوم و مهندسي صنايع غذايي
 
 

هيدروكربن‌ هاي ترپني، تركيب‌ هاي اصلي اسانسي پوست ميوه مركبات هستند. از مهم‌ ترين اين ترپن‌ ها، ليمونن است. اين تركيب به دما حساس بوده و روش‌ هاي استخراجي مبتني بر دما، مانند تقطير با آب جوش يا بخار آب جوش، براي استخراج آن مناسب نيست. از طرفي روش استخراج با سيال فوق بحراني (SF-CO2) CO2 به علت عمل در دماي پايين انتظار مي ‌رود کم‌ ترين تاثير مخرب را بر کيفيت مواد استخراجي داشته باشد. دراين پژوهش، روغن اساسي از فلاودو پوست تازه ميوه نارنج واريته آمارا با استفاده از روش استخراج با سيال فوق بحراني (SFE) استخراج شد. نظر به اين‌ که فرآيند استخراج با سيال فوق بحراني به شدت تحت تاثير عامل‌ هاي متفاوت عملياتي به ويژه دما و فشار است، شرايط بهينه استخراج به روش SFE مورد بررسي قرار گرفت. براي اين منظور با استفاده از طرح ‌آماري تاگوچي در 9 وضعيت (راند) اثر چهار عامل در سه سطح شامل: فشار (100، 200 و 300 اتمسفر)، دما (35، 45 و 55 درجه سانتي گراد) زمان ديناميك استخراج (15، 25 و 35 دقيقه) و درصد حجمي اصلاح ‌گر متانول (0،5  و10  درصد) بر ميزان درصد حداكثر استخراج ليمونن بررسي شد. براي شناسايي مواد متشكل روغن به ‌دست آمده، از روش کروماتوگرافي گازي GC-MS و ستون HP.5 استفاده شد. نتيجه آزمايش‌ ها نشان داد که در بهترين راند روش SFE (فشار 300 اتمسفر، دما 45 درجه سانتي ‌گراد، زمان ديناميك استخراج 15 دقيقه و ميزان درصد اصلاح ‌گر 10 درصد) حدود 94 درصد ليمونن استخراج شد.

 
كليد واژه: 
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها