پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات شیمی
دوشنبه 1 خرداد 1391 12:32 PM
6 : شيمي و مهندسي شيمي ايران بهار 1385; 25(1):59-65. |
بررسي كاهش 3ـ متيل بوتانال و هگزانال در شربت شيرين مالت در اثر فرايند تماس سرد |
سيف كردي علي اكبر,خيرالعموم آزاده,باستاني داريوش,حسيني جوبه سيدمحمد* |
* تهران، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد علوم و تحقيقات تهران، دانشكده مهندسي مكانيك |
فرايند تماس سرد باعث ايجاد طعم مطلوبي در ماءالشعير مي شود. اين امر در اثر كاهش آلدييدهاي بد طعم و شاخصي چون 2- متيل بوتانال، 3- متيل بوتانال و هگزانال صورت مي گيرد. اين تحقيق ميزان كاهش آلدييدهايي از اين دست را بررسي مي كند. به اين منظور پس از انجام فرايند تماس سرد يا تخمير معمولي و همچنين اعمال شرايط ديگر براي بررسي دقيق تر، عمل استخراج به وسيله حلال آلي هگزان انجام و اندازه گيري به كمك دستگاه گازكروماتوگرافي صورت مي گيرد. نتيجه ها نشان مي دهد فرايند تماس سرد تا حدود 65 درصد، فرايند تخمير الكلي تا حدود 85 درصد و بدون انجام تخمير تنها 20 درصد اين آلدييدهاي نامطلوب و بدمزه را از محيط شربت شيرين حذف مي كند و اين درحالي است كه توليد الكل در فرايند تماس سرد مي تواند در حد مجاز آن باشد. حذف اين آلدييدها بدون تخمير بيانگر پيوند شيميايي اين مواد با مواد موجود در شربت شيرين مالت است. بيشترين كاهش آلدييدها نيز در فرايند تماس سرد در روز اول و در واقع در چند ساعت ابتدايي است. |
كليد واژه: |
نسخه قابل چاپ |