پاسخ به:دانلود کتب، جزوات و مقالات شیمی
دوشنبه 1 خرداد 1391 10:07 AM
10 : شيمي و مهندسي شيمي ايران زمستان 1386; 26(4):93-97. |
جداسازي قندهاي شربت خرما به وسيله کروماتوگرافي تبادل يوني |
جمشيدي مخبر مرجان,وثوقي منوچهر,عالم زاده ايران* |
* تهران، دانشگاه صنعتي شريف، دانشكده مهندسي شيمي و نفت |
چكيده: ايران يکي از بزرگ ترين توليدکنندگان و صادرکنندگان خرما در جهان است که حدود 18 درصد خرماي جهان را تامين مي کند. مقدار زيادي از خرماي توليدي در کشور از نوع درجه 3 و درجه 4 و خرماي ضايعاتي است که موارد مصرف مناسبي ندارد، در حالي که مي توان از اين منبع سرشار از مواد مغذي در توليد انواع فراورده هاي غذايي از جمله مربا، مارمالاد، نوشيدني ها، شيريني و ... استفاده كرد. در اين پژوهش، امکان توليد شربت غني از فروکتوز با درصدهاي مختلف فروکتوز، که امروزه يکي از شيرين کنندهاي مورد توجه در دنيا مي باشد، از فراورده خرماي موجود در کشور مورد بررسي قرار گرفته است. بدين منظور ابتدا جداسازي مخلوط قندي شامل گلوکز و فروکتوز در يک ستون رزيني تبادل يوني بررسي شده و بهترين غلظت مخلوط قندي براي ستون کروماتوگرافي بـه دست آمد. ضمن اين کـه 87 درصد جداسازي قندها به وسيله ستون انجام شـد. در مرحله بعد پس از بررسي ويژگي هاي شربت خرماي مورد استفاده، نتيجه هاي به دست آمده براي شربت خرما که مخلوطي از گلوکز، فروکتوز و ساکارز است نيز مورد آزمايش قرار گرفته و جداسازي 3 قند در مدت زمان 35 دقيقه مشاهده شد. |
كليد واژه: |
نسخه قابل چاپ |