0

آشنائی با کشورهای آسیائی / ازبکستان

 
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

آشنائی با کشورهای آسیائی / ازبکستان
جمعه 5 شهریور 1389  11:28 AM


جمهوری ازبکستان

 

موقعیت جغرافیایی :

ازبکستان در آسیای مرکزی و در میان رودخانه های آمودریا و سیر دریا قرار گرفته است . طول مسیر این کشور از شرق به غرب حدود 1425 و از شمال به جنوب 930 کیلومتر می باشد . این کشور از شمال شرقی از طریق کوهای پسکام ، سلسله جبال چاتقال ، سلسله جبال کارژانتا  و بخش شمال شرقی سلسله جبال اوگام به قزاقستان از جنوب شرقی ازطریق سلسله جبال کورامین ، ترکستان ، زرافشان ، حصار و بابا تاق به تاجیکستان ، از جنوب غربی از طریق آمودریا ، کوه های تنگ تاو ، جنوب فلات استورت و صحراهای شنی راست آمودریا به ترکمنستان و از جنوب از طریق آمودریا دریا به افغانستان منتهی می شود .

مجموع مرزهای ازبکستان 6221 کیلومتر است . این کشور2203 کیلومتر با قزاقستان ، 1099 کیلومتربا قرقیزستان ، 1161 کیلو متربا تاجیکستان ، 1621 کیلومتربا ترکمنستان و 127کیلومتربا افغانستان مرز مشترک دارد.

آب و هوا :

بخش اعظم ازبکستان در منطقه معتدل و قسمت غربی آن در منطقه خشک قرارگرفته است . بطور کلی ویژگی عمده آب و هوای ازبکستان ، اختلاف زیاد دما ، مقدار کم بارندگی سالیانه و تابش زیاد آفتاب است .گرمترین ماه درطول سال ماه ژوئیه و در نقاط کوهستانی ژوئیه و اوت است .

ازبکستان از لحاظ اقلیمی در منطقه گرمسیر قرار گرفته است . وزش باد در دوران زمستانی معتدل و دوران تابستانی دارای بادهای استثنایی است . در جنوب استان سرخان دریا ( ترمذ)  بادهای گرم و خشک معروف به باد افغانی حاوی شن و غبار است  که در طول سال و بخصوص در بهار می وزد . در ناحیه ترمذ سرعت باد به 15-20 نتر در ثانیه می رسد .

شهرهای مهم درازبکستان :

تاشکند .سمرقند . نمنگان . اندیجان . بخارا . فرغانه . خوقند 

مرکز ازبکستان تاشکند است و تنها شهر آسیای مرکزی است که در آن مترو وجود دارد .

جمعیت :  

براساس ژوئیه سال 2007 ، جمعیت ازبکستان 27780059 میلیون نفر می باشد . این کشور پرجمعیت ترین کشور آسیای مرکزی است ، تراکم جمعیت آن 48 نفر در هرکیلومتر مربع می باشد ، در این کشور 129 ملیت ساکن هستند .

رشد جمعیت : براساس آمار سال 2007 رشد جمعیت 7/1 درصد است .

ساختار سنی جمعیت :

14- 0 سال : 4/32 در صد ( مردان 4587338 نفر ، زنان 4416014 نفر )

64-15 سال : 8/62 درصد ( مردان 8636226 نفر ، زنان 8817633 نفر )

65 سال به بالا : 8/4 درصد ( مردان 543417 نفر ، زنان 779431 نفر )

اقوام نژادها:

ازبکستان قریب به 129ملیت مختلف را در خود جای داده است و بیش از 70 درصد جمعیت این کشور را ازبکها تشکیل می دهند . اقلیتهای عمده این کشور عبارتند از : روسها ، قزافها ، کره ایها ، قرقیزها ، اوکرانیها و آلمانی ها 

زبان و خط : در حال حاضر خط رسمی این کشورکیریل است وطبق مصوبه شورای عالی ازبکستان درتاریخ 20 سپتامبر 1993 از سال 2000 میلادی خط لاتین به جای خط کیریل مورد استفاده قرارگرفت .

همچنین براساس مصوبه یازدهمین اجلاسیه شورای عالی ازبکستان درسال 1989 زبان رسمی این کشوربه زبان ازبکی تغییر یافت .

جغرافیای سیاسی ازبکستان :

ازبکستان با 447400 کیلومترمربع معادل 172741 مایل مربع با 27 میلیون نفرپرجمعیت ترین جمهوری آسیای مرکزی محسوب می شود  این کشور در قلب آسیای مرکزی بین رودهای سیر و آمو دریا قرار گرفته ، با تمام جمهوریهای آسیای مرکزی مرز مشترک دارد .

 

موقعیت مرکزی و جمعیت این کشور موجب شده است که امروزه این جمهوری نقطه ارتباطی مناسبی برای کل آسیای مرکزی باشد . قسمت اعظم مرزهای ازبکستان از جلگه ها می گذرد که به توسعه حمل و نقل و روابط اقتصادی با کشورهای دیگر مساعدت می نماید .

کشورهای آسیای مرکزی به سبب عوامل جغرافیایی ، اقتصادی ، تاریخی ، فرهنگی ، قومی و مذهبی خود از ویژگی های خاصی در روابط ژئو پلتیک و اقتصادی خویش برخوردارند، نخست آنکه

ازبکستان درقلب آسیای مرکزی از لحاظ جغرافیایی در محل تقاطع اروپا درغرب و آسیا در شرق و شمال به روسیه و از جنوب به جهان اسلام محدود است و بدین سان از موقعیت استراتژیک بسیار عمده ای برخوردار است .

دوم آنکه ازبکستان ، مستقیما به آبهای آزاد راه ندارد . کشورهای آسیای مرکزی تنها می توانند با عبور از خاک همسایگانشان به آبهای آزاد جهان راه پیدا کنند.

سوم آنکه در ازبکستان منابع طبیعی به ویژه گاز ، ذغال سنگ و طلا به وفور یافت می شود . علاوه بر این ازبکستان دارای شرایط مناسبی جهت کشت پنبه و سایر محصولات کشاورزی است .

چهارم آنکه ، ازبکها با فرهنگ اسلامی پیوندهای دیرینه دارند و در واقع هویت خود را از اسلام گرفتند .

ادیان  و مذاهب در ازبکستان :

ازبکستان کشوری است که پیروان قریب به 15 دین و مذهب مختلف را در خود جای داده است . عمده ترین ادیان عبارتند از : اسلام ، مسیحیت ، یهودیت

عمده ترین مذاهب عبارتند از : کاتولیک ، ادونتیستها ، بابپتیستها ، متدیستها و ارامنه

غذای ملی ازبکستان :

با توجه به ویژگی  های طبیعی این کشور ، فرهنگ ملیتهای مختلف متفاوت است . غذای شهرنشینان غرب ازبکستان به سبک ایرانی بوده ، در غذاهای شهرنشینان قسمت شرقی کشور انواع خوراکی های کاشغر به چشم می خورد . در میان خوراکی های ملی ازبکی خمیر وگوشت نقش اصلی را دارند . ازغذاهای خمیری می توان به لقمان ، منته ، سمبوسه ، خاتم و جوچواره اشاره کرد . در استان خوارزم خوردن گوشت گاو ، بقیه مناطق گوشت گوسفند و در بعضی مناطق تاشکند خوردن گوشت اسب عمومیت دارد .

ساعت کار و تعطیلات رسمی :

تاریخ رسمی ازبکستان تاریخ میلادی است .

 شروع و پایان ساعت رسمی کار در تمامی فصول از ساعت 18-9 بوده و مجموع ساعت کاردرهفته 15/41 ساعت است . ایام تعطیل روزهای شنبه و یکشنبه است .

تعطیلات واعیاد رسمی در ازبکستان عبارتند از :  عید نوروز ، عید فطر ، عید قربان ، اول ژانویه ، 8 مارس روز زن ، 9 مارس روز پیروزی درجنگ جهانی دوم ، اول سپتامبر روز استقلال ، 8 دسامبر روز قانون اساسی . تعطیلات طولانی در ازبکستان وجود ندارد . صرفا" دانشگاهها و مدارس تعطیلات تابستانی دارند ( اول ژوئیه تا اول سپتامبر ) .

اوضاع اقتصادی ازبکستان :

ازبکستان در 31 اوت 1991 با اعلام استقلال از شوروی نه تنها وارث مشکلات باقیمانده برای تمام جمهوری های مشترک المنافع از قبیل افت تولید ، نزول کیفیت محصولات ، رشد تورم و غیره شد . بلکه همچنین با مشکلات خاص اقتصادی خود از جمله اقتصاد تک محصولی و سطح پایین زندگی با وابستگی شدید به واردات محصولات نفتی و مشکلاتی از این قبیل روبروشد.

دولت برای مقابله با مشکلات مذکور و نیل به اقتصاد بازار ، برنامه های اقتصادی کلان را تدوین کرد . سیاستها و اولویت های برای گذار به اقتصاد بازار توسط رئیس جمهور از بکستان بشرح ذیل اعلام شده اند :

1- اولویت اقتصاد بر سیاست ، جدا بودن سیاست از مناسبات اقتصادی ، اعم از داخلی و خارجی

2- در دوران گذار به اقتصاد بازار ، دولت مسئول اصلی انجام اصلاحات اقتصادی و تحولات دموکراتیک است .

3- اولویت قوانین و لزوم اجرای آن و رعایت حقوق اتباع

4- اجرای سیاست اجتماعی قوی که از منافع اتباع و بخصوص قشر فقیر حمایت کند .

5- گذار تدریجی و مرحله به مرحله به اقتصاد بازار و خود داری از وارد آوردن شوکه به جامعه

این کشور در میان کشورهای آسیای مرکزی دارای امکانات نسبتا" خوب اقتصادی در زمینه های صنعت و کشاورزی است . پس از جنگ جهانی دوم ، رشد اقتصادی ازبکستان آغاز شد و در زمینه های صنایع معدنی ، فلزات آهنی و رنگی ، کارخانجات صنعتی از جمله هواپیما سازی ، منسوجات و پنبه پاک کنی به پیشرفت هایی نائل شده است .

خصوصی سازی در این کشور به تدریج در تمام بخشهای اقتصادی کشور آغاز شده است . از جمله سفارشات دولتی و یارانه به تدریج در حال حذف شدن هستند . اتخاذ سیاستهای اقتصادی مذکور به همراه وجود امنیت لازم برای شروع فعالیتهای اقتصادی باعث شده که کشورهای خارجی را برای سرمایه گذاری به این کشور جذب کند .

تولید ناخالص داخلی :  81/54 بیلیون دلار ( 2006)

نرخ رشد تولید ناخالص داخلی : 8/6 درصد (2006)

تولید ناخالص داخلی در بخشهای :( 2006)

کشاورزی : 1/31 درصد

صنایع : 7/25 درصد

خدمات : 2/43 درصد

نیروی کار اشتغال در بخشهای مختلف :

کشاورزی : 44 درصد

صنایع   : 20 درصد

خدمات : 36 درصد

نرخ بیکاری :

براساس آماررسمی  وزارت کارنرخ بیکاری 3 درصد است .

نرخ تورم : ( تخمین سال 2006 )

براساس آمار رسمی 6 درصد است ، ام بر اساس تجزیه و تحلیل قیمتهای مصرف کننده 38 در صد می باشد .

میزان صادرات : ( تخمین سال 2006)

51/5 بیلیون دلار براساس  فوب

کالاهای صادراتی  :  پنبه ، طلا ، محصولات برقی ، کودهای معدنی ، فلزهای سولفاتی و بدون سولفات ، منسوجات ، فرآورده های غذایی، ماشین آلات ، اتومبیل

طرفهای تجاری در زمینه صادرات :

روسیه 8/23 درصد ، چین 9/11 درصد ، قزاقستان 9/6 درصد ، ترکیه 9/6 درصد ، اکراین 4/5 درصد، بنگلادش 7/4 درصد ، لهستان  2/4 درصد ، تاجیکستان 4 درصد

میزان واردات : ( تخمین سال 2006 )

 99/3 بیلیون دلار براساس فوب

کالاهای وارداتی : ماشین آلات و تجهیزات ، مواد غذایی ، مواد شیمیایی ، فلزهای سولفاتی و بدون سولفات

طرفهای تجاری در زمینه واردات : روسیه 6/26 درصد ، کره جنوبی 2/15 درصد ، آلمان 8/8 درصد، قزاقستان 1/7 درصد ، چین 1/7 درصد ، ترکیه 7/4 درصد ، اکراین 7/4 درصد

معادن : خاک ازبکستان از لحاظ منابع زیرزمینی غنی بوده ، بیش از 750 نوع مواد معدنی در ازبکستان یافت می شود که ارزش تقریبی آن براساس ارزیابی کارشناسان غربی 3 هزار میلیارد دلار برآورد شده است . ازبکستان در سطح جهانی از نظر تولید طلا هشتم ، از نظر ذخایر اورانیوم  هفتم و از نظر تولید آن 12-13 و از نظر تولید مسدر 10-11 است .

دیگر منابع : سنگ آهن ( آهن ، تیتان ، منگنز ، کروم ) فلزات رنگی ( مس ، سرب ) فلزات نادر ( ولفرام ، مولیبدن ، قلع ، بیسموت ، جیوه ) و فلزات  قیمتی ( طلا ، نقره ) یافت می شود .

کشاورزی:

ازنظر کشاورزی ازبکستان را می توان به 3 منطقه تقسیم کرد :

1- مناطق کوهستانی و کوهپایه ای : 5/21 درصد از خاک ازبکستان را در بردارد و از جنگل و مرتع پوشیده است ، باغ میوه و تاکستان در این منطقه یافت می شود . پرورش دام شغل اصلی مردم این سرزمین به شمار میرود.

2- مناطق زراعی : این بخش 18 درصد از کل کشور را در بر می گیرد ، فرغانه ، چرچیق ، انگرین ، زرافشان ، قشقه دریا ، سرخان دریا و قسمتی از آمودریا در این منطقه قرار دارند که مهمترین و آبادترین بخش کشور را تشکیل می دهند. پنبه ، سبزیجات ، میوه ، برنج و علوفه از محصولات مهم در این مناطق محسوب می شوند .

3- مناطق کویری : این منطقه از قیزیل قوم تا فلات امتداد داشته 60 درصد ازبکستان را شامل می شود که از نظر کشاورزی عقب مانده ترین بخش کشور محسوب می شود .

صنایع :

حدود 2000 کارخانه در ازبکستان وجودارد که در بیش از 100 رشته صنایع فعال هستند 45 درصد کارخانه ها در بخش صنایع سنگین  35 درصد در بخش صنایع سبک و بقیه در بخش صنایع غذایی مشغول به فعالیت هستند . صنایع در این کشور به صورت یک مجموعه مرتبط به یکدیگر است . پیشرفته ترین بخش صنایع عبارتند از : صنایع سبک ، صنایع غذایی ، صنایع شیمیایی ، صنایع ماشین سازی ، صنایع ماشین های ساختمانی ، هواپیما و تراکتور سازی ، ماشین های پنبه پاک کنی و صنایع نساجی

انرژی :

ازبکستان دارای منابع انرژی طبیعی شامل : نفت ، ذغال سنگ است . این کشور سومین تولید کننده گازطبیعی در بین کشورهای مشترک المنافع بعد از روسیه و ترکمنستان بوده و جزء 10 تولید کننده عمده گاز در جهان محسوب می شود .

ازبکستان نقش استراتژیکی در تجارت نیروی برق داشته و نیمی از تولید برق آسیای مرکزی را در اختیار دارد .

میزان مصرف برق :

47 بیلیون کیلو وات در ساعت ( تخمین سال 2006)

میزان صادرات برق :

 8/6 بیلیون کیلو وات در ساعت ( تخمین سال 2006 )

میزان واردات برق : 5/10 بیلیون کیلو وات در ساعت ( تخمین سال 2006 )

میزان تولید نفت :

  142000 بشکه در روز

حمل و نقل در ازبکستان :

راه آهن : راه آهن ازبکستان دولتی است ، تا تاریخ اول مارس 1995 طول راه آهن مورد بهره برداری شده در ازبکستان 7/3655 کیلومتر بوده که 270 کیلومتر آن برقی است . عرض ریل راه آهن ازبکستان 1520 میلی متر و مطابق استاندارد شوروی است .

جاده ها :

ازبکستان یک سیستم نسبتا" مطلوب حمل و نقل جاده ای دارد و شبکه داخلی حمل و نقل قسمت اعظم کشور و خصوصا" بخش متراکم آن را در بر می گیرد . مجموع طول جاده های ازبکستان 43318 کیلومتر است که شامل 3243 کیلومترجاده بین المللی ، 18582 کیلومتر جاده دولتی و 21493 کیلومتر جاده محلی است . روکش 21742 کیلومتر از جاده های مذکور ترکیبی از آسفالت بتن، 336 کیلومتر دارای بتن و 17708 کیلومتر دارای روکش سیاه هستند و مابقی جاده ها شنی یا خاکی هستند .در مجموع 4/95 درصد جاده ازبکستان دارای روکش مناسب هستند .

فرودگاه ها :

این کشور دارای 9 فرودگاه غیر نظامی است که در بین آنها 4 فرودگاه توانای پذیرش هواپیماهای بویینگ 747 را دارند .

عضویت در پیمانهای و سازمانهای اقتصادی و بین المللی و منطقه ای :

ازبکستان از بدو استقلال به عضویت سازمانهای و مجامع اقتصادی و بین المللی و منطقه ای ذیل در آمده است :

* اجلاس مشورتی امنیت و همکاری در اروپا

* سازمان همکاری اقتصادی اکو

* شورای همکاری اقیانوس اطلس شمالی

* کمیته ملی المپیک

* بانک اروپایی ترمیم و توسعه

* اتحادیه بین المللی انرژی

* سازمان بین المللی کار

* شورای همکاری گمرکی

* نهضت عدم تعهد

* بانک جهانی

* بانک بین المللی ترمیم و توسعه

* صندوق بین المللی پول

* سازمان بین المللی هواشناسی

* دفتر بین المللی آفات حیوانی

* اتحادیه جهانی پست

 *  عضو ناظر درگات

*سازمان بین المللی حمل و نقل

تشکیل حکومت و تحولات :

سیر تحولات در اتحاد جماهیر شوروی و شکست کودتای 1991 و بدنبال آن سقوط حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی ، این فرصت را به رهبران ازبکستان داد که در اول سپتامبر 1991 ازبکستان را به عنوان کشوری مستقل معرفی کنند .در4 سپتامبر 1991 ، حزب کمونیست جمهوری ازبکستان منحل و حزب دموکرات خلق ازبکستان جایگزین آن شد . در 29 دسامبر 1991 اولین انتخابات  ریاست جمهوری پس از اعلام استقلال ، میان اسلام کریم اف دبیراول حزب دموکرات

خلق ازبکستان و محمد صالح شاعر جوان و رئیس حزب دموکرات ارک انجام گرفت که طی آن

اسلام کریم اف  86 درصد آراء را به خود اختصاص داد .

قانون اساسی ازبکستان :

در تاریخ 8 دسامبر 1992 در یک مقدمه 6 بخش ، 26 فصل و 128 ماده به تصویب رسید . طبق اصل 15 قانون اساسی بر دیگر قوانین بدون قید و شرط تصریح می شود .

تقسیمات کشوری و اداری :

ازبکستان از 12 استان و یک جمهوری خود مختار تشکیل شده است . این کشور دارای 162 ناحیه و 118 شهر است . استانها عبارتند از : نوکوس ، اندیجان ، بخارا ، جیزق ، قرشی ، نوایی ، نمنگان ، سمرقند ، ترمذ ، گلستان ، فرغانه ، اورگنج

روابط ازبکستان با جمهوری اسلامی ایران :

پس از استقلال ازبکستان در 1991 ایران جزء اولین کشورهایی بود که استقلال این کشور را به رسمیت شناخت ودر صدد برقراری روابط با این کشور شد . در حاشیه اولین اجلاس سران آسیای مرکزی در عشق آباد ، پس از مذاکرات روسای جمهوری ایران و ازبکستان در 19 اردبیهشت 1371 ، سند برقراری روابط دیپلماتیک به امضاء رسید .

در12 خرداد 1371 آقای هاشمی گلپایگانی به عنوان اولین نماینده سیاسی جمهوری اسلامی ایران    ( کاردار موقت ) در ازبکستان استوارنامه خود را تسلیم وزیر امور خارجه این کشورکرد و متعاقب آن در تاریخ14 آبان 1371 سفارت جمهوری اسلامی ایران در تاشکند با حضور آقای واعظی معاون وزیر امور خارجه کشورمان ، نخست وزیر و دیگر مقامات ازبکستان رسما" افتتاح گردید .

بطور کلی در زمینه سیاسی بین دو کشور می توان گفت که در ابتدا ازبکستان با توجه به تبلیغات بعمل آمده توسط کشورهای عربی در خصوص جمهوری اسلامی ایران و نیز اتهام بنیاد گرایی به کشورمان از گسترش روابط سیاسی با ایران هراس داشت . به قدرت رسیدن نهضت اسلامی ملی در تاجیکستان و نیز عدم برقراری آرامش در مرزهای ازبکستان با افغانستان مزید بر علت شده بود .

برخورد منطقی مقامات عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران با این کشور و همچنین با حوادث تاجیکستان و افغانستان بتدریج بی اساس بودن تبلیغات به عمل آمده را به اثبات رسانید و مقامات ازبکستان به مرور زمان دریافتند که جمهوری اسلامی ایران بر خلاف تمامی شایعات ، بدنبال برقراری صلح وآرامش درمنطقه است . همچنین در روابط دو جانبه به نحوی عمل شد که مقامات عالی رتبه ازبکستان به این نتیجه رسیدند که ایران بدنبال ایجاد تشنج و بحران در این منطقه نبوده ،

اصولا" معتقد به عدم دخالت در امور داخلی سایرکشورهاست .

بدین ترتیب روابط سیاسی دو کشور از بدو برقراری بصورت سیستماتیک رو به رشد بوده ، روز به روز استحکام بیشتری می یابد . البته کشورهای  غربی  و بخصوص آمریکا در صدد خـــدشه دار

ساختن روابط دو کشور هستند و در این رهگذر به هر اهرمی متوسل می شوند . مثلا" در سفر وزیر امور خارجه ازبکستان آقای کامل اف به امریکا ، وزیر امور خارجه این کشور از ازبکستان جهت حمایت از تحریم علیه ایران تشکرکرد . در حالی که مقامات از بکستان در ملاقاتهای دو جانبه با جمهوری اسلامی ایران اتخاذ چنین موضعی را تکذیب کردند ، بویژه وزیر امور خارجه ازبکستان در ملاقات با ریئس جمهور ایران در اول مرداد سال 1374 پیوستن به تحریم اقتصادی آمریکا علیه ایران را صریحا"  رد کرد .

روابط اقتصادی ایران و ازبکستان :

پس از برقراری روابط سیاسی ، تجار دوکشور بتدریج در بازار ازبکستان حضور یافتند  اما دربدو امر به دلیل مقررات اقتصادی حاکم برازبکستان ، فعالیت تجار خارجی با مشکلاتی روبرو بود ولی بتدریج از موانع موجود بر سر راه همکاریهای اقتصادی کاسته شده و تجار ایرانی در این کشور رو به افزایش هستند . از آنجایئکه ازبکستان کشوری بری بوده ، راهی به آبهای آزاد ندارد . موقعیت جغرافیایی جمهوری اسلامی ایران به این کشور امکان داده تا بتواند کشورهای آسیای مرکزی و از جمله ازبکستان را به اروپا و آبهای بین المللی متصل کند .

همکاریهای دو کشور در زمینه حمل ونقل و ارتباطات یکی از مهمترین موارد همکاری در بعد اقتصادی است . سفرهای مکرر مسئولین ذیربط حمل و نقل ازبکستان به ایران و بازدید از جاده های مواصلاتی و نیز تاسیسات بندری کشورمان موید این مطلب هستند . با افتتاح راه آهن مشهد سرخص تجن دراوایل سال 1375 کشورهای آسیایی مرکزی خواهند توانست از ارزانترین وسیله حمل ونقل استفاده کرده ، به اروپا  و آبهای آزاد  دسترسی داشته باشند.  

جدول وضعیت تجاری ازبکستان با ج.ا. ایران ( 1380تا 1384 )

 

1380

1381

1382

1383

1384

صادرات ایران

82523

69558

76339

70319

69995

واردات ایران

44069

57236

96020

158835

122247

تراز تجاری

38454

12322

19681-

88516-

52252-

 

جدول کالاهای صادراتی ج.ا.ایران به ازبکستان ( 1380 تا 1384 )

سال

محصول اول

محصول دوم

محصول سوم

محصول چهارم

محصول پنجم

1380

فرش

کفش

روغن آفتابگردان

تورباف ها

مواد کانی تانسیو اکتیف

1381

کف پوشهای غیر مخملی

کفش

تورباف

روغن سویا

روغن آفتابگردان

1382

کف پوشهای غیرمخملی

تورباف

کفش

لوح برای فرش از سرامیک

سنگ روی و کنسانتره های آن

1383

سنگ روی

فرش و گلیم از سایر مواد نسجی

تورباف

مس تصفیه شده

پسته

1384

پسته

چربی های حیوانی

شیرنی

سنگ روی و کنسانتره آن

کاشی و سرامیک

 

 

جدول کالاهای وارداتی ج.ا. ایران از ازبکستان  ( 1380 1384 )

 

سال

محصول اول

محصول دوم

محصول سوم

محصول چهارم

محصول پنجم

1380

میله آهنی

اوره

الیاف آکریلیک

روی که بیشتر 99 درصد یا بیشتر

پروفیل با مقطع

1381

کاتد و قطعات آن از مس

میله آهنی یا فولادی گرم نورد شده

کنجاله

اوره

پروفیل با مقطع

1382

کاتد و قطعات آن از مس

اوره

نیترات آلومینیم

کنجاله

میله آهنی یا فولادی گرم نورد شده

1383

میله آهنی یا فولادی گرم نورد شده

پنبه با تار بلند

سولفات آمونیم

گندم

مفتول مسی

1384

 

گندم

کنجاله و سایر آخال

پنبه با تار بلند

میله های آهنی با فولادی

میله آهنی یا فولادی گرم نورد شده

 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها