پاسخ به:ویژه ولادت امام حسن مجتبی علیه السلام
چهارشنبه 3 شهریور 1389 10:35 AM
اولین سخنرانی امام حسن مجتبی پس از شهادت امام علی علیهم االسلام
اولین سخنرانی امام حسن علیه السلام پس از شهادت پدر، در جوی حزنآلود و اندوهبار در مسجد کوفه انجام شد.
این سخنرانی که در بسیاری از کتب تاریخی ثبت شده است حول دو محور بوده است:
1 - ذکر فضائل امام علی علیه السلام
2- ذکر فضائل خود.
امام حسن علیه السلام در بخش اول فرمود: « در شبی که گذشت، مردی از جهان رخت بربست که در میان گروندگان به دین اسلام هیچ فردی بر او پیشی نگرفت. در کنار پیامبر صلّی الله علیه وآله و سلّم جنگید و پرچم جنگ همواره بر دوشش بود، در حالی که جبرئیل از سمت راستش و میکائیل* از سمت چپ همراهیاش مینمودند. از میدان نبرد روی برنمیگرداند تا خداوند فتح و پیروزی را نصیبش میکرد. در حالی از دنیا رفت که از مال دنیا هیچ مالی جمعآوری نکرده بود جز هفتصد درهم، که کنار گذاشته بود تا برای خانواده خود خدمتگزاری بگیرد.»
در بخش دوم فرمود:« ای مردم هر کس مرا میشناسد که هیچ، و هر کس مرا نمیشناسد، بداند که من حسن بن علی فرزند رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم هستم؛ فرزند بشیر و نذیر؛ همان کس که شما را به خدا دعوت میکرد و چراغ راه هدایت بود. من از اهل بیتی هستم که خداوند هرگونه آلودگی و پلیدی را از آنان دور گردانیده است. من اهل خانهای هستم که محل فرود و عروج جبرائیل بوده است. از خاندانی هستم که خداوند دوستی آنان را بر همه واجب فرموده است.»
میکائیل یکی از چهار فرشته مقرب خداست که مأمور روزی رساندن به مخلوقات است