آمریکا بر حفظ سلطه خود بر بانک جهانی تاکید کرد
دوشنبه 8 اسفند 1390 2:50 PM
خبرگزاری فارس: رییس بانک جهانی تاکید کرد آمریکا به عنوان بزرگترین اقتصاد جهان باید ریاست یکی از بزرگترین و مهمترین نهادهای مالی جهان را در اختیار داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از رویترز روبرت زولیک تصریح کرد یک کاندیدای قوی و مقتدر آمریکایی باید برای ریاست جدید بانک جهانی معرفی شود چرا که آمریکا به عنوان بزرگترین اقتصاد جهان باید در بیشترین نقش را در معرفی و انتخاب نهادهای مالی بزرگ بین المللی داشته باشد.
بر اساس این گزارش وی افزود من هیچ نقشی در انتخاب کاندیدای مورد نظر آمریکا برای احراز ریاست بانک جهانی ندارم.
وی در ادامه گفت من بر این باور نیستم که ایتالیا اسپانیا یا پرتغال برای رهایی از بحران کنونی نیازی به کمکهای مالی دارند. این کشورها باید برای دستیابی به رشد و رونق اقتصادی پایدار و کمک به اقتصاد جهانی اصلاحات ساختاری مالی و پولی را در اولویت قرار دهند .
دولت اوباما پروسه انتخاب جایگزین زولیک را آغاز کرده است . وی افزود آمریکا در شرایط کنونی پستهای کلیدی و حساس سازمان ملل، سازمان تجارت جهانی و بانکهای منطقه ای یا صندوق بین المللی پول را در اختیار ندارد . آمریکا باید بخشی از مسئولیت بزرگ سیستم مالی و اقتصادی بین المللی را بر عهده داشته باشد و به همین علت باید رییس آتی بانک جهانی نیز یک آمریکایی باشد .
لاورنس سامرس وزیر دارایی پیشین آمریکا، هیلاری کلینتون وزیر خارجه کنونی آمریکا، سوزان رایس نماینده آمریکا در سازمان ملل از نامزدهای احتمالی واشنگتن برای احراز این پست به شمار می روند . سال گذشته نیز علی رغم مخالفت کشورهای در حال توسعه و نو ظهور با انتخاب یک اروپایی برای جایگزینی استراس کان به عنوان رییس جدید صندوق بین المللی پول کریستین لاگارد فرانسوی به این سمت رسید .
آگوستین کارستنس رییس پیشین بانک مرکزی مکزیک نتوانست در رقابت با لاگارد موفق شود . زولیک در خصوص شرایط اقتصادی یونان نیز گفت اعطای وام جدید به این کشور تنها خرید زمان برای یونان است و به نظر من همه چیز بستگی به نوع عملکرد دولت آتن خواهد داشت . بی شک نسخه پیچیده شده برای یونان را نمی توان برای ایتالیا و اسپانیا نیز اجرا کرد . میزان کمکهای مالی اعطا شده به یونان برای مقابله با بحران مالی ایتالیا اسپانیا یا حتی پرتغال کافی نخواهد بود .
زولیک در ادامه گفت با توجه به برقراری ثبات نسبی در منطقه یورو و سیاستهای انبساطی پولی در چین امیدوارم شرایط رشد اقتصادی جهان امسال بهتر شود . البته افزایش قیمت نفت چالش بزرگی برای رشد اقتصادی جهان در سال 2012 خواهد بود . بهبود شرایط اقتصادی منطقه یورو طی ماههای آینده کمک زیادی به اقتصاد جهانی خواهد کرد .
انتهای پیام /