0

اخبار حوزه دین و اندیشه

 
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1390 
تعداد پست ها : 11418
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه
یک شنبه 7 اسفند 1390  6:05 AM

اسلام در حکومت آتی کشورهای انقلابی نقش تعیین‌ کننده‌ای خواهد داشت
اساتید علم سیاست و سیاستمداران بین‌المللی معتقد هستند که اسلام در سیاست و حکومت آتی کشورهای انقلابی شمال آفریقا و خاورمیانه نقش مهمی ایفا خواهد کرد.

استفن زونس: اسلام در خاورمیانه محدود به سیاست و حکومت نیست

استفن زونس روزنامه‌نگار و استاد و مدیر گروه مطالعات خاورمیانه در دانشگاه سان فرانسیسکو در ایالت کالیفرنیای آمریکا در خصوص نقش و تأثیر اسلام در شکل دهی به دولتهای جدید انقلابی در شمال آفریقا و خاورمیانه به خبرنگار مهر گفت: حکومت آینده این کشورها به میزان زیادی به ملی گرایی توجه خواهد داشت. نکته قابل توجه در مورد حکومتهای آتی این کشورها این است که در آینده تمایل اندکی به پذیرش سیاستهای دیکته شده از سوی غرب خواهند داشت.

وی در مورد نقش اسلام در حکومتهای آتی این کشورها نیز تصریح کرد: اسلام تأثیر مهمی در حکومتهای آتی این کشورها دارد. باید توجه داشت نقش و تأثیر اسلام تنها محدود به سیاست و حکومت نیست و اسلام بر ارزشهای حاکم بر جامعه نیز تأثیر بسزایی خواهد گذاشت.
 
این روزنامه‌نگار آمریکایی یادآور شد: به عبارت دیگر ارزشهای حاکم در جامعه و ارزشهایی که به این جوامع در آینده شکل می دهد به شدت متأثر از آموزه‌های اسلامی است.
 
تسلر: "خواست مردم" نقش مهمی در آینده کشورهای انقلابی دارد

مارک تسلر استاد علوم سیاسی دانشگاه میشیگان و مدیر مؤسسه بین‌الملل و مطالعات سیاسی این دانشگاه نیزبه مهر گفت: در حال حاضر گروههایی که قدرت را در دست دارند نماینده اکثریت مردم نیستند.
 
وی افزود: از میان کشورهای مصر، لیبی و تونس شکل و مدل حکومت آتی تونس به یک حکومت دموکراتیک نزدیکتر خواهد بود.
تسلر در مورد نقش و تأثیر اسلام در حکومتهای آینده این کشورها نیز تصریح کرد: برای پاسخ به این سؤال باید دلایلی که مردم این کشورها برای آن انقلاب کردند مورد توجه قرار گیرند. برخی دلایل اقتصادی برای انقلاب داشته‌اند در واقع مسئله بیکاری یکی از دلایل آنها برای انقلاب بوده است.
 
وی یادآور شد: برخی نیز دلایل دینی داشته‌اند و اسلام خواهی مورد نظر آنها بوده که حکومتهای پیشین توجهی به آن نداشته‌اند. برخی احزاب اسلامی هم حتی دارای دلایل اقتصادی برای انقلاب بوده‌اند، بر این اساس افراد در این کشورها خواستها و دلایل گوناگونی برای انقلاب داشته‌اند.
 
سعید علی: اسلامگراها از پیشتازان انقلاب کشورهای شمال آفریقا بودند

دکتر عبدل منعم سعید علی رئیس مرکز مطالعات سیاسی و استراتژیک الاهرام مصر نیز در این خصوص به مهر گفت: مردم این کشورها خواهان حکومتی دموکراتیک بودند و از اینرو برای تحقق این شیوه حکومتی مبارزه کردند. بر این اساس تلاش آنها برای برپایی حکومتی دموکراتیک در آینده خواهد بود.
 
وی در مورد نقش اسلام و احزاب اسلامی در انقلاب این کشورها نیز گفت: احزاب اسلامی در کشورهای انقلابی شمال آفریقا  هدایت امر را بر عهده داشته و از پیشتازان بودند. این احزاب توانستند در انتخابات نیز پیشتاز باشند. این احزاب در مراحل بعد با نیازها و مطالبات مردمی مواجه هستند.
 
مؤلف "دین و دولت در مصر" در ادامه یادآور شد: شکست و موفقیت این احزاب در آینده بستگی به این دارد که تا چه اندازه به نیازها و مطالبات مردم پاسخ بدهند.
 
سعید علی در ادامه تأکید کرد: در واقع اگر احزاب اسلامی بتوانند مشی عملگرایی را پیش ببرند و احزابی ایدئولوژیک نباشند .

لفرایی: دستهای پنهان خارجی درصدد شکل دهی به حکومتهای جدید منطقه است

دکتر نجیب الله لفرایی وزیر خارجه پیشین افغانستان در دولت اسلامی برهان الدین ربانی در مورد شکل حکومتهای آینده کشورهای انقلابی شمال آفریقا از جمله مصر، تونس و لیبی به مهر گفت: در کشورهای عربی که حکومتهای آنها توسط مردم تغییر کرده، نیروهای گوناگون و مختلفی وجود دارند که درصدد شکل دهی به حکومت این کشورها هستند.
 
وی افزود: جریانهای گوناگونی در میان انقلابیون وجود دارند که درصدد شکل دهی به حکومت این کشورها هستند. همچنین عناصری از حکومتهای قبلی درصدد شکل دهی به حکومت آینده در این کشورها هستند.
 
وی تصریح کرد: همچنین دستهای پنهان خارجی وجود دارد که منافع غرب را دنبال می‌کنند و درصدد شکل دهی به حکومتهای آتی این کشورها هستند.
 
انتصار: هراس از نفوذ وهابی‌ها و سلفی ها در حکومت آینده لیبی

دکتر نادر انتصار رئیس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آلابامای جنوبی آمریکا در مورد شکل حکومتهای آینده کشورهای انقلابی شمال آفریقا از جمله مصر، تونس و لیبی به خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر زود است که جهت گیری حکومتهای جدید مصر، تونس و لیبی را بتوان تشخیص داد.
 
وی افزود: به نظر می‌رسد که کشور تونس گذار آرامی به عصر پسادیکتاتوری خواهد داشت. در مورد لیبی به نظر می‌رسد این گذار خیلی آرام نخواهد بود و به احتمال قوی خونین خواهد بود. در مورد لیبی باید توجه داشت که نهادهای سیاسی و اجتماعی در این کشور در زمان قذافی شکل نگرفته است.
 
وی تصریح کرد: بر این اساس تقسیمات قبیله‌ای، عشیره‌ای و منطقه‌ای در این کشور عمیق است. البته باید توجه داشت که کشورها لیبی و تونس کشورهای کوچکی هستند که تأثیرگذاری آنها بر کشورهای عربی به مانند مصر نیست .

انتصار تصریح کرد: ترس و هراس من در مورد لیبی از گروههای وهابی و سلفی است که بعد از دوران قذافی ظهور یافته‌اند. ما ممکن است از تأثیرات و نفوذ آنها در شکل دهی به حکومت آتی این کشورها بیم داشته باشیم.

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها